MÅNDAG 27 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Bahcos sortiment av tillbehör för maskindrivna verktyg nu komplett

Bahco kan nu erbjuda över 2 000 tillbehör för bearbetning av såväl trä och metall som sten, betong och andra tuffa material.
Framför allt är det företagets sortiment av borrar som utökats rejält. Bahcos nya borrar håller absolut högsta kvalitét och passar alla branscher där maskindrivna verktyg används. Företagets egentillverkade tigersågsbladen har fått ny märkning som tydligt signalerar sågbladets användningsområde.

Bahco lyfter fram två viktiga tillbehörsområden bland de 2 000 tillbehör som nu finns tillgängliga. Det handlar om egentillverkade sågblad för tigersågar och ett nytt brett sortiment borrar. Tillbehör anpassade för trä- och metallindustrin, byggindustrin och hantverkare.

– Vi kan idag erbjuda en komplett uppsättning borrar oavsett var de ska användas, säger Michael Hellsten, försäljningschef på Bahco i Sverige. Det handlar om SDS-borrar för armerad betong, borrar för trä och borrar för metall. Varje grupp har anpassade modeller och förpackningar som tydligt visar var de passar bäst. Alla håller förstås högsta Bahcokvalitet.

SDS-borrar för murverk, armerad betong, natursten och konststen – Borrarna SDS-MAX och SDS-PLUS är tillverkade av höglegerat stål med optimerade härdningstemperaturer som tål slitage. De är anpassade för tuffa arbeten i murverk, armerad betong, natursten och konststen. Borrarnas speciella huvudgeometri och hårdmetallhuvud ger en bättre centrumborrning, snabbare borrning och precisionsborrning.

– Dessa borrar har ett specialdesignat skärhuvud med 4 eggar vilka förbättrar precisionsborrning i armerad betong, säger Michael Hellsten. SDS-MAX passar direkt i alla slagborrmaskiner med SDS-MAX-fäste och SDS-PLUS i slagborrmaskiner med SDS-plus och HILTI TE-C-fäste.

I denna grupp finns också SDS-PLUS för betong med ett kanalskär för effektiv dammborttagning och minskad friktionsvärme samt borrar för slagborrning i betong, tegel, sten, klinker, marmor etcetera.

Borrar för trä – I detta sortiment finns spiralborrar med skruvspets, centrumborrar med positiv skärvinkel för snabbare borrning och specialslipade spiralborrar tillverkade av härdat och anlöpt kromvanadinstål.

Spiralborren med en optimerad spiralgeometri är lämpad för handborrar med chuck tack vare det sexkantiga fästet. Spiralborren med skruvspets och centrumborren passar båda för arbete i rent trä. Den traditionella spiralborren med centrumspets passar för borrning i massivt trä, spånskivor och träfiberskivor.

Metallborrar – Bahcos nya breda sortiment av borrar för bearbetning i metall består av 3 grupper, HSS-G med slipade skär för snabb borrning med hög precision, HSS-R med valsat skär med en mycket hög elasticitet och HSS-E med 5 procent kobolt och slipade skär för maximal hållbarhet

– HSS-E borrarna har en toppvinkel på 135 grader vilket säkerställer en snabb borrning med en noggrann centrering, säger Michael Hellsten. Och den innovativa Speed-Point spetsen som finns på både HSS-E och HSS-G eliminerar behovet av förstansning eller förborrning upp till 10 millimeter i diameter.

Rätt tand på rätt plats ger snabbare, rakare och mer exakta snitt
Bahcos tigersågsblad som tillverkas i deras egen miljöcertifierade fabrik, från bimetallprocessen till den färdiga slutprodukten, har fått både blad och förpackningar uppdaterade. De har nu en tydlig information om sågbladets användningsområde såväl förpackade som sittande i tigersågen.

– Rätt tillbehör på rätt ställe gör att arbetet går snabbare, resultatet blir mycket bättre och dessutom håller tillbehören längre, säger Michael Hellsten. Vi vet att våra vassa och hållbara sågblad är uppskattade bland proffsen. Vår nya märkning kommer nu att underlätta deras val av sågblad i butik.

Tigersågbladen finns framtagna för 4 olika grupper för materielområden. En för kapning av metall, en för trä och metall, en för trä, plast och gips och en grupp för specialmaterial som sten, tegel, kakel, och glas men också kött och is.

– Varje grupp har sin speciella tandning och form för att ge det snabbaste, rakast och mest exakta snittet i materialet de är avsedda för, säger Michael Hellsten. Gemensamt är det praktiskt taget obrytbara Sandflexbladet.

Vassa tänder, skärpta spetsar och maximal styrka kännetecknar Bahcos 2 000 tillbehör
Bland de övriga tillbehören för maskindrivna verktyg finns hålsågar, sticksågsblad, cirkelsågklingor, bandsågblad, SDS-MAX mejslar, roterande filar och bits. Tillsammans med de nya borrarna och företagets tigersågblad täcker de det flesta verktyg som användas inom industrin, i byggbranschen och av hantverkare.

Länk till Bahcos nya verktyg: www.bahco.com/sv-se/c/power-tool-accessories/f2-f9-e9-48-6f-d7-f8-fa-eb-46-ed-1c-14-be-3d-68/

Michael Hellsten
Försäljningschef Bahco Sverige
T: 0171-47 82 20
E: michael.hellsten@snaeurope.com
A: Bahco, Box 83, Enköping, 745 22 Sverige

Om Bahco
Bahco har ett brett sortiment av handverktyg såsom skiftnycklar, tänger, sågar och filar och är världens största tillverkare av handsågar och sågblad. Produkterna kännetecknas av hög kvalitet, god design, och prisbelönt ergonomi. Bahco finns representerat i ett 40-tal länder med tillverkning i 6 länder i Europa.

Den svenska verksamheten sysselsätter ca 350 medarbetare fördelade på orterna Enköping, Bollnäs, Edsbyn och Lidköping. Varumärket Bahco ägs av SNA Europe som ingår i Snap-on Inc, grundat 1920, med huvudkontor i Kenosha, Wisconsin, USA.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-22
​Land Rover Discovery Sport uppdaterasInformationsträffar ökar återbruk av byggpallarDirektflyg från fem städer till Skandinaviens största skidområdeAMAB Hydraul öppnar butik i StockholmReningsverk ovan jord med möjlighet att återanvända renat avloppsvattenTyréns fortsätter sin expansion i Uppsala och flyttar till större kontorSVAB visar framtidskonceptet ToolTip Control på MaskinExpoAlmi Invest investerar i Peafowls unika solcellsteknikGekås Ullareds nya plastpåse ger miljonbelopp till välgörenhet!Dachser Air & Sea Logistics startar verksamhet i SverigeBrister i skydd för anställda vid sanerings- och rivningsarbeteÄngelholm är bäst i landet på avfallshantering
2019-05-21
Rekordung plåtslagare belönas med prestigefylld utmärkelseConrad utmanar marknaden med storsatsning på B2BSkanska bygger bostäder åt SGS Studentbostäder i Göteborg för 385 miljoner kronorFärgstarka profiler speglar het branschFörvärv av Pilotene Transport: Best Transport expanderar vidareTvå vindkraftsprojekt klimatkompenserar alla utsläpp av växthusgaser från BRAUnder 2019 kommer vi att lansera ett tiotal produkter.RF-modul ger ökad säkerhet och precisionGymnasium Skövde i unikt samarbeteRedskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
2019-05-20
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
2019-05-17
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety Day
Annonser