MÅNDAG 26 AUGUSTI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Bahcos sortiment av tillbehör för maskindrivna verktyg nu komplett

Bahco kan nu erbjuda över 2 000 tillbehör för bearbetning av såväl trä och metall som sten, betong och andra tuffa material.
Framför allt är det företagets sortiment av borrar som utökats rejält. Bahcos nya borrar håller absolut högsta kvalitét och passar alla branscher där maskindrivna verktyg används. Företagets egentillverkade tigersågsbladen har fått ny märkning som tydligt signalerar sågbladets användningsområde.

Bahco lyfter fram två viktiga tillbehörsområden bland de 2 000 tillbehör som nu finns tillgängliga. Det handlar om egentillverkade sågblad för tigersågar och ett nytt brett sortiment borrar. Tillbehör anpassade för trä- och metallindustrin, byggindustrin och hantverkare.

– Vi kan idag erbjuda en komplett uppsättning borrar oavsett var de ska användas, säger Michael Hellsten, försäljningschef på Bahco i Sverige. Det handlar om SDS-borrar för armerad betong, borrar för trä och borrar för metall. Varje grupp har anpassade modeller och förpackningar som tydligt visar var de passar bäst. Alla håller förstås högsta Bahcokvalitet.

SDS-borrar för murverk, armerad betong, natursten och konststen – Borrarna SDS-MAX och SDS-PLUS är tillverkade av höglegerat stål med optimerade härdningstemperaturer som tål slitage. De är anpassade för tuffa arbeten i murverk, armerad betong, natursten och konststen. Borrarnas speciella huvudgeometri och hårdmetallhuvud ger en bättre centrumborrning, snabbare borrning och precisionsborrning.

– Dessa borrar har ett specialdesignat skärhuvud med 4 eggar vilka förbättrar precisionsborrning i armerad betong, säger Michael Hellsten. SDS-MAX passar direkt i alla slagborrmaskiner med SDS-MAX-fäste och SDS-PLUS i slagborrmaskiner med SDS-plus och HILTI TE-C-fäste.

I denna grupp finns också SDS-PLUS för betong med ett kanalskär för effektiv dammborttagning och minskad friktionsvärme samt borrar för slagborrning i betong, tegel, sten, klinker, marmor etcetera.

Borrar för trä – I detta sortiment finns spiralborrar med skruvspets, centrumborrar med positiv skärvinkel för snabbare borrning och specialslipade spiralborrar tillverkade av härdat och anlöpt kromvanadinstål.

Spiralborren med en optimerad spiralgeometri är lämpad för handborrar med chuck tack vare det sexkantiga fästet. Spiralborren med skruvspets och centrumborren passar båda för arbete i rent trä. Den traditionella spiralborren med centrumspets passar för borrning i massivt trä, spånskivor och träfiberskivor.

Metallborrar – Bahcos nya breda sortiment av borrar för bearbetning i metall består av 3 grupper, HSS-G med slipade skär för snabb borrning med hög precision, HSS-R med valsat skär med en mycket hög elasticitet och HSS-E med 5 procent kobolt och slipade skär för maximal hållbarhet

– HSS-E borrarna har en toppvinkel på 135 grader vilket säkerställer en snabb borrning med en noggrann centrering, säger Michael Hellsten. Och den innovativa Speed-Point spetsen som finns på både HSS-E och HSS-G eliminerar behovet av förstansning eller förborrning upp till 10 millimeter i diameter.

Rätt tand på rätt plats ger snabbare, rakare och mer exakta snitt
Bahcos tigersågsblad som tillverkas i deras egen miljöcertifierade fabrik, från bimetallprocessen till den färdiga slutprodukten, har fått både blad och förpackningar uppdaterade. De har nu en tydlig information om sågbladets användningsområde såväl förpackade som sittande i tigersågen.

– Rätt tillbehör på rätt ställe gör att arbetet går snabbare, resultatet blir mycket bättre och dessutom håller tillbehören längre, säger Michael Hellsten. Vi vet att våra vassa och hållbara sågblad är uppskattade bland proffsen. Vår nya märkning kommer nu att underlätta deras val av sågblad i butik.

Tigersågbladen finns framtagna för 4 olika grupper för materielområden. En för kapning av metall, en för trä och metall, en för trä, plast och gips och en grupp för specialmaterial som sten, tegel, kakel, och glas men också kött och is.

– Varje grupp har sin speciella tandning och form för att ge det snabbaste, rakast och mest exakta snittet i materialet de är avsedda för, säger Michael Hellsten. Gemensamt är det praktiskt taget obrytbara Sandflexbladet.

Vassa tänder, skärpta spetsar och maximal styrka kännetecknar Bahcos 2 000 tillbehör
Bland de övriga tillbehören för maskindrivna verktyg finns hålsågar, sticksågsblad, cirkelsågklingor, bandsågblad, SDS-MAX mejslar, roterande filar och bits. Tillsammans med de nya borrarna och företagets tigersågblad täcker de det flesta verktyg som användas inom industrin, i byggbranschen och av hantverkare.

Länk till Bahcos nya verktyg: www.bahco.com/sv-se/c/power-tool-accessories/f2-f9-e9-48-6f-d7-f8-fa-eb-46-ed-1c-14-be-3d-68/

Michael Hellsten
Försäljningschef Bahco Sverige
T: 0171-47 82 20
E: michael.hellsten@snaeurope.com
A: Bahco, Box 83, Enköping, 745 22 Sverige

Om Bahco
Bahco har ett brett sortiment av handverktyg såsom skiftnycklar, tänger, sågar och filar och är världens största tillverkare av handsågar och sågblad. Produkterna kännetecknas av hög kvalitet, god design, och prisbelönt ergonomi. Bahco finns representerat i ett 40-tal länder med tillverkning i 6 länder i Europa.

Den svenska verksamheten sysselsätter ca 350 medarbetare fördelade på orterna Enköping, Bollnäs, Edsbyn och Lidköping. Varumärket Bahco ägs av SNA Europe som ingår i Snap-on Inc, grundat 1920, med huvudkontor i Kenosha, Wisconsin, USA.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-08-19
Volvohandelns Tanka och OKQ8 ökar utbudet av HVO100Förstärkning av Government Relations & Public Affairs-funktionen hos ABB i SverigeHetast på höstens mässor Merlos nya ROTO-serie Würth lanserar M-CUBE® - egentillverkade batterimaskinerPorsche Taycan övertygar vid uthållighetstest på NardòFransk student presenterade nya lösningar åt företagFortsatt expansion med Fasadteknik i NyköpingCopiax stärker sin företagsledning med två nytillskott”Hentverksprojekt” ska locka fler kvinnor till byggbranschenCalle Svadling vann dubbelt i Timbersports Trollhättan CupHydroscand breddar sortimentet med ny pneumatisk PA-T-slangNya höjder i sikte när Christer Ohlsson lämnar VD-posten i Ohlssons ABVisma ökar takten inom Business intelligence genom sammanslagning av Visma bWise och OptivasysFinalisterna för Årets Hållbarhetsinitiativ 2019 klara
2019-08-16
Storbritanniens största leverantör av dryckesdispensers väljer robusta TOUGHBOOK-handdatorer Hexagon Production Software visar hur virtuell och verklig produktion kan kombineras under EMO2019. Ejendals ny huvudleverantör till bygghandelskedjan Optimera Nu startar biogasleveranserna i OdensbackenAPM Terminals anställer för framtidenRamirent deltar på GatherDerome förvärvar Woody bygghandel i AnderstorpNorden går i spetsen för bioflygbränsleOKQ8 och Tanka gör det enkelt för bilister att bli fossilfriaOrio fortsätter utveckla satsningen på Saab Original och LogisticsFrån lokal skrothandel till storföretag – Areco fyller 75 årVälkommen till Mapei, Fredrik Derwinger!GARO AB levererar laddinfrastruktur för elbussar Alexandra Stassais Söderblom ny affärschef på TyrénsFord drar 500 ton med elektrisk F-150 – firar med pickup-emoji
2019-08-15
Verizon Software-Defined Interconnect möjliggör anslutning av privata IP-nätverk på bara några minuterFortsatta utmaningar med lägre transportintäkterSchneider Electric hjälper till att framtidssäkra Norrlands universitetssjukhusAxelent tar över agenturer och breddar sitt utbudPressinbjudan: Robotkonferens för tillverkningsindustrins framtid Peab Asfalt vinner asfaltkontrakt i Säffle och Åmåls kommun5 goda skäl att besikta bilenJohan Edén är ny Försäljningschef på SoftOne GroupHelhetslösning från OEM Electronics hjälpte TylöHelo​Bilbranschen varnar för insmugglad AC-gasPorsche Carrera Cup Scandinavia: Prins Carl Philip och Jacques Villeneuve kör Kanonloppet.Anna och Oskar siktar på medalj i världens största tävling!Maskinstyrning på väg in i grävmaskinernaWiklund satsar tyngre med Kramer hjullastareOffentlig utvärdering av maskindirektivet med fokus på ny teknik​Elbilar kan laddas på fler platserNya Volkswagen T-Roc Cabriolet – en frisk fläkt i SUV-segmentetZmarta Group flyttar till nya lokalerOscar Eriksson, Sh bygg, sten och anläggning AB tävlar i Yrkes-VMXL-Bygg Habo blir en del av Woody-kedjanDi Luca & Di Luca väljer Aditro Logistics som 3PL-partner för sin framtida tillväxtProduktlansering HERU NEXT GENERATION
2019-08-14
Träffa Bastec på Fastighetsmässan i Göteborg 4-5 sept 2019Conrad fortsätter att expandera sitt B2B-sortimentLantmännen Maskin, Swecon och Försvarsmakten i samarbete om kompetensförsörjningAllkal anställer ny säljareIoT-experten: ”Enklare än du tror att göra stora vinster”Vd-succession i Lambertsson Sverige ABTobias Hansson utsedd till ny platschef för ABB i LudvikaBravida förvärvar ventilationsföretag i StockholmWürth ställer ut på Load Up North 29 – 31 augusti 2019 Alnova ställer ut på Fastighetsmässan i Göteborg den 4 - 5 septemberEM-kval och försmak inför NM i Timbersports
Annonser