SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Bahcos sortiment av tillbehör för maskindrivna verktyg nu komplett

Bahco kan nu erbjuda över 2 000 tillbehör för bearbetning av såväl trä och metall som sten, betong och andra tuffa material.
Framför allt är det företagets sortiment av borrar som utökats rejält. Bahcos nya borrar håller absolut högsta kvalitét och passar alla branscher där maskindrivna verktyg används. Företagets egentillverkade tigersågsbladen har fått ny märkning som tydligt signalerar sågbladets användningsområde.

Bahco lyfter fram två viktiga tillbehörsområden bland de 2 000 tillbehör som nu finns tillgängliga. Det handlar om egentillverkade sågblad för tigersågar och ett nytt brett sortiment borrar. Tillbehör anpassade för trä- och metallindustrin, byggindustrin och hantverkare.

– Vi kan idag erbjuda en komplett uppsättning borrar oavsett var de ska användas, säger Michael Hellsten, försäljningschef på Bahco i Sverige. Det handlar om SDS-borrar för armerad betong, borrar för trä och borrar för metall. Varje grupp har anpassade modeller och förpackningar som tydligt visar var de passar bäst. Alla håller förstås högsta Bahcokvalitet.

SDS-borrar för murverk, armerad betong, natursten och konststen – Borrarna SDS-MAX och SDS-PLUS är tillverkade av höglegerat stål med optimerade härdningstemperaturer som tål slitage. De är anpassade för tuffa arbeten i murverk, armerad betong, natursten och konststen. Borrarnas speciella huvudgeometri och hårdmetallhuvud ger en bättre centrumborrning, snabbare borrning och precisionsborrning.

– Dessa borrar har ett specialdesignat skärhuvud med 4 eggar vilka förbättrar precisionsborrning i armerad betong, säger Michael Hellsten. SDS-MAX passar direkt i alla slagborrmaskiner med SDS-MAX-fäste och SDS-PLUS i slagborrmaskiner med SDS-plus och HILTI TE-C-fäste.

I denna grupp finns också SDS-PLUS för betong med ett kanalskär för effektiv dammborttagning och minskad friktionsvärme samt borrar för slagborrning i betong, tegel, sten, klinker, marmor etcetera.

Borrar för trä – I detta sortiment finns spiralborrar med skruvspets, centrumborrar med positiv skärvinkel för snabbare borrning och specialslipade spiralborrar tillverkade av härdat och anlöpt kromvanadinstål.

Spiralborren med en optimerad spiralgeometri är lämpad för handborrar med chuck tack vare det sexkantiga fästet. Spiralborren med skruvspets och centrumborren passar båda för arbete i rent trä. Den traditionella spiralborren med centrumspets passar för borrning i massivt trä, spånskivor och träfiberskivor.

Metallborrar – Bahcos nya breda sortiment av borrar för bearbetning i metall består av 3 grupper, HSS-G med slipade skär för snabb borrning med hög precision, HSS-R med valsat skär med en mycket hög elasticitet och HSS-E med 5 procent kobolt och slipade skär för maximal hållbarhet

– HSS-E borrarna har en toppvinkel på 135 grader vilket säkerställer en snabb borrning med en noggrann centrering, säger Michael Hellsten. Och den innovativa Speed-Point spetsen som finns på både HSS-E och HSS-G eliminerar behovet av förstansning eller förborrning upp till 10 millimeter i diameter.

Rätt tand på rätt plats ger snabbare, rakare och mer exakta snitt
Bahcos tigersågsblad som tillverkas i deras egen miljöcertifierade fabrik, från bimetallprocessen till den färdiga slutprodukten, har fått både blad och förpackningar uppdaterade. De har nu en tydlig information om sågbladets användningsområde såväl förpackade som sittande i tigersågen.

– Rätt tillbehör på rätt ställe gör att arbetet går snabbare, resultatet blir mycket bättre och dessutom håller tillbehören längre, säger Michael Hellsten. Vi vet att våra vassa och hållbara sågblad är uppskattade bland proffsen. Vår nya märkning kommer nu att underlätta deras val av sågblad i butik.

Tigersågbladen finns framtagna för 4 olika grupper för materielområden. En för kapning av metall, en för trä och metall, en för trä, plast och gips och en grupp för specialmaterial som sten, tegel, kakel, och glas men också kött och is.

– Varje grupp har sin speciella tandning och form för att ge det snabbaste, rakast och mest exakta snittet i materialet de är avsedda för, säger Michael Hellsten. Gemensamt är det praktiskt taget obrytbara Sandflexbladet.

Vassa tänder, skärpta spetsar och maximal styrka kännetecknar Bahcos 2 000 tillbehör
Bland de övriga tillbehören för maskindrivna verktyg finns hålsågar, sticksågsblad, cirkelsågklingor, bandsågblad, SDS-MAX mejslar, roterande filar och bits. Tillsammans med de nya borrarna och företagets tigersågblad täcker de det flesta verktyg som användas inom industrin, i byggbranschen och av hantverkare.

Länk till Bahcos nya verktyg: https://www.bahco.com/sv-se/c/power-tool-accessories/f2-f9-e9-48-6f-d7-f8-fa-eb-46-ed-1c-14-be-3d-68/

Michael Hellsten
Försäljningschef Bahco Sverige
T: 0171-47 82 20
E: michael.hellsten@snaeurope.com
A: Bahco, Box 83, Enköping, 745 22 Sverige

Om Bahco
Bahco har ett brett sortiment av handverktyg såsom skiftnycklar, tänger, sågar och filar och är världens största tillverkare av handsågar och sågblad. Produkterna kännetecknas av hög kvalitet, god design, och prisbelönt ergonomi. Bahco finns representerat i ett 40-tal länder med tillverkning i 6 länder i Europa.

Den svenska verksamheten sysselsätter ca 350 medarbetare fördelade på orterna Enköping, Bollnäs, Edsbyn och Lidköping. Varumärket Bahco ägs av SNA Europe som ingår i Snap-on Inc, grundat 1920, med huvudkontor i Kenosha, Wisconsin, USA.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN