SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Basefarm rekryterar branschprofil i satsning på strategisk rådgivning inom moln- och multi-sourcing

Basefarm rekryterar branschprofil i satsning på strategisk rådgivning inom moln- och multi-sourcing
Basefarm intensifierar sin satsning på strategiska tjänster relaterade till affärsmodeller som bygger på införande av molntjänster och initiativ inom transformation och multi-sourcing.

Bakgrunden till satsningen är de senaste årens förändringar på marknaden där företag får allt mer komplexa IT-miljöer där affärskritiska tekniklösningar måste fungera tillsammans, dygnet runt och med hög nivå av digitalisering. Därmed krävs smarta och långsiktigt hållbara strategier och tekniker som kan korta ner ledtider för utvecklare och produktägare. Här kommer molnsatsningar, inklusive olika kombinationer av public cloud och traditionella hosting-lösningar in i bilden och efterfrågas allt mer. Detta är ett område som Basefarm är unikt positionerat inom, särskilt med musklerna från moderbolaget Orange Business Services i ryggen.

Nu intensifieras satsningarna ytterligare och Basefarm förstärker med nya rekryteringar. Bland de nya rekryteringarna finns branschprofilen Jan Rizvi som Basefarm har anställt som ansvarig för tjänsteområdet Advisory. Jan har tidigare varit utvecklingschef på TV4 och har också jobbat med större IT-upphandlingar och verksamhetsförändring inom Bonnier-koncernen de senaste åren.

"Vi välkomnar Jan och vi är övertygade om att hans breda kompetens kommer väl till pass i vår satsning framåt", säger Sara Murby Forste, vd på Basefarm. "Jan har en lång erfarenhet av att driva digital transformation och att snabbt anamma ny teknik och agila arbetssätt".

"Jan kommer att hjälpa våra kunder med hur de kan ta sig an multi-sourcing och vad vi kallar "strukturerad flexibilitet", ofta med molntjänster som språngbräda. Det kommer att behövas, särskilt sett i ljuset av vad som händer nu, när företag behöver parera för snabba och oväntade förändringar", fortsätter Sara Murby Forste.

Hos Basefarm kommer Jan att arbeta med strategisk rådgivning, framförallt i en partnerroll snarare än som leverantör. Han har själv arbetat i chefspositioner i linjeverksamhet och har stor erfarenhet av att analysera och diskutera med beslutsfattare i samma sits. Basefarm har alltid sett det som viktigt att kunna prata samma språk som kunden, och förstå kundens verklighet.

Idag har många företag insett att de behöver lägga allt mer tid på innovation och utveckling, utan att för den skull tumma på kvaliteten på drift och förvaltning. Basefarms medarbetare jobbar allt oftare som en del av kundens utvecklingsteam och ambitionen är inte bara att stötta upp kundens utvecklingsavdelning, utan också att proaktivt föreslå och implementera ny teknik som ökar kundens konkurrenskraft.

"Det finns få teknikleverantörer som kan erbjuda allt, även om det ibland marknadsförs så", säger Jan Rizvi. "I de fallen blir snabbt svårt att styra och anpassa leveransen, och slutresultatet blir dyrt och långsamt för kunden. Dessutom blir det oflexibelt, vilket många vittnar om nu när kritiska IT-processer i verksamheter har ställts på ända nästan över en natt. Flera företag tittar nu på att dela upp sina verksamhetsområden i mindre och mer självstyrande delar för att sprida risker och öka sin flexibilitet genom multi-sourcing.

Här passar Basefarms expertkompetens och tjänster bra in, och vi kan addera stort värde till kundens förändringsresa och teknikleverans".

Publika molntjänster har fått ett genombrott inom traditionell IT, även hos företag som inte haft det i sin strategi ännu.

Publika moln har höga upptider, flexibilitet och vass teknik som hela tiden utvecklas. Flera leverantörer erbjuder korta avtal och tydliga prislistor, men även molnlösningarna behöver manageras. Flera av Basefarms kunder berättar om hur tufft det är att bibehålla kontroll över utvecklings- och förvaltningsfrågor, rekrytering av personal och konsulter, uppföljning av förvaltning och drift - även när det gäller molntjänster. Basefarm har sedan tidigare kunnat avlasta kunden med managed services, och genom nysatsningen ska Basefarm nu också erbjuda rådgivning och konsulttjänster inom området.

Kontakt:
Basefarm
Reena Lindorff, Project Lead Marketing
reena.lindorff@basefarm.com


Henrik Aare | PR consultant
henrik@nlpr.se | +46 70 598 22 82
Northern Link PR
Banérgatan 12, 115 23 Stockholm
www.northernlinkpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
CERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföring
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN