FREDAG 24 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Batteridriven excenterslipmaskin med prestanda i toppklass

Nu lanserar DEWALT sin första batteridrivna excenterslipmaskin.
Ett helt nytt proffsverktyg med en prestanda som enkelt kan matcha en nätansluten 230 V-modell. Det ger en snabb och effektiv avverkning och ett slutresultat med perfekt finish.

DEWALTs 18V XR-sortiment växer snabbast på marknaden med över 140 batteridrivna proffsverktyg. Ett unikt system som bygger på en och samma batteriplattform som passar samtliga produkter. Nu utökas sortimentet även med en ny kraftfull 18 V excenterslipmaskin, med 125 mm slipplatta. Ett perfekt verktyg för professionella snickare, båtbygg-are och andra som sysslar med finsnickeri och träbearbetning på platser där nätanslutning inte är självklar. Nya DCW210 möter en stor efterfrågan på ”sladdlös frihet” när man till exempel platsbygger kök och inredning, utställningar och mässmontrar, finslipar snickerier innan målning eller tar bort färg och lack från ytor.

Tack vare DEWALTs bortslösa motor är den nya excenterslipen mycket effektiv och snabb med oöverträffad körtid som är bäst i sin klass. Konstruktionen är dessutom extra gedigen vilket sammantaget gör att DCW210 kan stå upp mot vilken nätansluten 230 V excenterslip som helst när det gäller kapacitet, hållbarhet och driftsäkerhet. Sam-tidigt är den lätt och bekväm att styra med ett ergonomiskt utformat grepp som ligger bra i handen och ger maximal kontroll. Osillerings-rörelsen är 2,6 mm och hastighetsinställningen variabel från 8000-12000 varv/minut via en smart ”switch & speed” knapp som enkelt regleras med bara en hand.

Maskinen passar därför särskilt bra till precisionsarbeten som kräver ett professionellt slutresultat med mycket hög finish utan synliga repor eller märken.

En ny anti-vibrations-teknologi är också något som utmärker den nya batteridrivna slipmaskinen med så låga vibrationsnivåer att man kan köra den under långa arbetspass utan att bli trött i händerna. En motorbroms ökar användarsäkerheten ytterligare genom att slipskivan slutar rotera så fort man stänger av maskinen. Det integrerade dammupptaget med fläkt och påse garanterar dessutom en dammfri arbetsmiljö. Självklart finns det även ett uttag så att slipmaskinen enkelt kopplas ihop med DEWALTs dammhanteringssystem Air-Lock.

Cirkapris för DEWALT DCW210P2 med batteri och laddare är 3.325 kr exkl moms.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Caroline Brander, 076 27 46 919, caroline@perpr.se

Högupplösta bilder finns att ladda ner här:perpr.se/bildbank/?pr=75446

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-21
Redskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
2019-05-20
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
2019-05-17
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety DayRusning efter nya motorsågen MS 500iKlätterteknik investerar i fritid Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän väg
Annonser