SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Bengt Widstrand ny VD för Finja Betong AB

​I dag välkomnar Finja Betong Bengt Widstrand som ny VD för familjeföretaget.
Han kommer närmast från rollen som VD på BMI Icopal, där han under flera år arbetat som både produkt- och försäljningschef samt marknadsdirektör innan han 2013 tog över som VD.

– Vi är glada att Bengt tackat ja till att bli VD för Finja Betong. Med sig har han lång erfarenhet av marknads- och försäljningsarbete som kommer passa väl in i vårt fortsatta arbete och vår framtida utveckling. Vi hälsar honom varmt välkommen in i Finjafamiljen, säger Gull-Britt Jonasson, ägare och styrelseordförande för Finja Betong AB.

Finja Betong har under de senaste åren gjort stora satsningar för att skapa en grönare och mer hållbar slutprodukt. Företaget har investerat i ny teknologi och ökat produktionskapaciteten närmare sina kunder. 2015 tog företaget ett viktigt steg på sin hållbarhetsresa genom att inviga två vindkraftverk. Dessa producerar dubbelt så mycket grön el som Finja och dess bolag för närvarande använder.

Fokus kommer fortsatt vara hållbarhet och produktutveckling och det är ett företag med stark tro på framtiden som Bengt Widstrand nu ansluter till.

– Jag är stolt över att få möjligheten och ödmjuk inför uppgiften. Efter drygt 20 år i takbranschen känns det både rätt och spännande att nu få jobba med övriga väsentliga delar av byggnaden. Jag bär med mig många erfarenheter som jag tror kommer vara till nytta i den nya rollen, samtidigt som jag kommer ta mig an det nya uppdraget med nyfikenhet och glädje, säger Bengt Widstrand som fortsätter:

– Genom mitt tidigare arbete känner jag många av Finjas kunder och jag vet att Finja är ett välkänt varumärke med medarbetare som är uppskattade i kundledet. Därför känner jag en stor trygghet och tillförsikt i fortsatt framgång och hållbar tillväxt för Finja Betong.

Bengt är uppvuxen i småländska Emmaboda och har en Master of Science i ekonomi. Innan tiden på Icopal jobbade han som organisationskonsult och inom IT-sektorn. Han är 53 år och bor tillsammans med sin fru Christine utanför Malmö. Tillsammans har de fyra barn. Fritidsintressena är fotboll, läsning och träning.

Finja är ett svenskt familjeföretag vars resa startade med ett förvärvat grustag 1957. Finja Betong AB är en del av Finja som fokuserar på murat och putsat byggande och är en rikstäckande leverantör av byggmaterial med ett omfattande produktutbud. Företaget har 200 anställda och siktar på att omsätta 1 miljard.

Veronica Jensen
Presskontakt
veronica.jensen@finja.se
+46 (0)708-86 60 11

Observera att dessa kontaktuppgifter är avsedda för journalister.
Gäller ditt ärende annonsering hänvisas vänligen till info@finja.se.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Umeå vill möjliggöra vätgasflyg till 2035Arctic Paper i Munkedal satsar på hållbar energiSå snabbt elektrifieras Göteborg World of Volvos invigningRO-Gruppen utför fasadrenovering
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884