ONSDAG 21 FEBRUARI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Besöksnäringen i Västerbotten fortsätter att öka

Glädjande besked – fler gästnätter i Västerbotten.
Turismen fortsätter att öka i Sverige. Totalt blev det 63 miljoner övernattningar i landet under 2017, vilket är en ökning med 1,2 miljoner eller 2 procent jämfört med året innan. Västerbotten ökade med hela 4,3 % från 1 748 070 övernattningar till 1 823 838 övernattningar.

Antalet kommersiella gästnätter ökar i Sverige och det är andelen utländska besökare som ökar mest, från 2016 har de utländska besökarna ökat med 4 procent. Västerbottens län visar på större ökningar både på totalen och gällande utländska besökare. Här ökade antalet utländska besökare med hela 5,3 procent, vilket är en ökning med 21 386 gästnätter.

– Det är glädjande att se att länet fortsätter att öka, konstaterar Annika Sandström, Regionturismchef Region Västerbotten Turism. Ökningen visar att våra internationella satsningar tillsammans med Visit Sweden och andra partnerskap ger resultat, men det visar också att Västerbottens breda utbud attarheter fler och fler nationella gäster, fortsätter hon.

Region Västerbotten Turism prioriterar två internationella marknader, Tyskland och Nederländerna, som också 2017 hade direkt tillgänglighet till länet via direktflyg från Düsseldorf och Amsterdam. Marknadsinsatserna har gett effekt, båda marknaderna har ökat kraftigt. SCBs preliminära siffror för 2017 visar att antalet gästnätter från Nederländerna ökar med 33,3 procent och antalet gästnätter från Tyskland ökar med 11,7 procent.

– Att Västerbottens produkter och utbud är attraktivt på våra prioriterade marknader är något vi känner i samtal med både arrangörer och slutkund, berättar Beatrice Bergqvist marknadsstrateg på Region Västerbotten Turism. Natur, kultur och den svenska livsstilen är något som efterfrågas och något som vi kan erbjuda.

– Tyskland är en marknad som vi prioriterat i många år och det är fantastiskt att den fortsätter att växa kraftigt. Den Nederländska marknaden är relativt ny för oss i länet och vi börjar från en låg nivå, men vårt gemensamma arbete tillsammans med destinationsbolag och företag ger god effekt, säger Beatrice.

Fortfarande är de nordiska grannarna Västerbottens flitigaste internationella besökare – där norrmännen utgör den största besöksgruppen.

– Det känns helt fantastiskt att vår strategiska arbete fortsätter att ge resultat, säger Annika Sandström. Vårt uppdrag är att verka för en hållbar besöksnäring i Västerbottens län och vi är glada att vårt gemensamma arbete kan skapa förutsättningar för länets turistföretag, avslutar Annika Sandström.

För mer information

Annika Sandström
annika.sandstrom@regionvasterbotten.se
070-550 16 08‬

Beatrice Bergqvist
beatrice.bergqvist@regionvasterbotten.se
070-544 57 33
2018-02-20
Ellevio ansluter sig till Håll NollanElbilen Zoe får ny motor som ger mer kraft och mer körglädje94-årig uppfinnarnörd tipsar nästa generations entreprenörssnillen Tre av fyra svenska bolag arbetar i gamla och ineffektiva system Ung Svensk Form 2017 turnerar vidare i IndienAcadeMedias YH-utbildningar leder till relevanta jobbRiksbyggens fastighetsförvaltning expanderar i StockholmErgofasts nya 9,5 mm Ventilationsskruv tar skruv direktNy teknik omvandlar näver från spillprodukt till nya byggmaterial Arkitema rekryterar Marie NordinAlgextrakt kan bli läkemedel mot åderförkalkning, diabetes, psoriasis och ögonsjukdomarJonas Luthander stärker upp Gigger som ny VD
2018-02-19
JUMO diraTRON – en ny generation kompakta regulatorerVårens bästa seminarium om termisk skärning och trender inom automation och digitalisering!Carlstad Machinetools introducerar SRS – Smart Router System!2018 – Ännu ett bra år för stålbranschen!Rätt lyfthjälpmedel i produktionen ger mindre underhåll och effektiva flöden.Snow utser Alastair Pooley till ny Chief Information Officer Elens dag går i ljusets tecken3D-teknik bakom Härnösands nya kanalbroSWEA - kvinnor på härligt event på AlgarveEjendals tillkännager ny ägarstruktur och VDLK på Energisparmesse i ÖsterrikeLena Sandlin blir ny t.f operativ chef i ThorenGruppenSnabbare leveranser med SiteDirect DeliveryManagerEtt framgångsrikt år för VäderstadNy lag ger kraftigt ökad efterfrågan på mobiltillbehör Här är årets finalister i - SM för unga plåtslagareNytt forskningssamarbete ska undersöka hur vi handlar el i framtidenMilstolpe i bygget av nytt tv- och radiotorn i HelsingborgNästa generations extrudersvets är här
Annonser