TORSDAG 21 MARS 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Best Transport satsar på livsviktiga tempererade transporter

Best Transport har sedan en lång tid tillbaka kunder inom läkemedelsbranschen.
Varje dag kör transportbolaget över 500 bud där lasten behöver temperaturregleras, vilket i sin tur höjer kraven på både fordonsutrustning och chaufförernas kompetens. I takt med att efterfrågan ökar på tempererade leveranser med hög kvalitet fortsätter Best Transport att investera i området.

Transporter av läkemedel kräver en stabil temperatur i lastutrymmet för att försäkra att medicinerna inte påverkas under transport på vägarna. Best Transport är en stor aktör inom just dessa GDP-transporter, som Good Distribution Practice ofta förkortas, och har hittills investerat i 40 temperaturreglerade fordon. De temperaturkänsliga transporterna sker främst från apotek och landsting till vårdgivare och andra utlämningsställen. I dagsläget kör Best Transport dagligen mellan 500 och 600 bud med de tempererade bilarna.

– Best Transport är redan stora inom GDP-transporter och har den breda kompetens som behövs för att möta de särskilda krav som finns kring temperaturreglering. Det senaste året har vi, tack vare vår kunskap och erfarenhet samt vår satsning på temperaturreglerade fordon, ökat antalet utförda GDP-uppdrag. Befolkningsökning och ökande livslängd vittnar om tillväxtmöjligheten av läkemedelstransporter, vilket också är en anledning till att vi väljer att fortsätta investera inom detta affärsområde och utöka med fler fordon, säger Niklas Knight, VD, Best Transport.

Tillsammans med systemleverantören GSGroup har Best Transport tagit fram fordon som säkerställer rätt temperatur i lastutrymmet. Systemets sensorer är mycket precisa och uppfyller industrikraven med ett intervall på 5-25 grader. Temperaturen samlas in med kort intervall och om en avvikelse uppstår skickas omedelbart en varningssignal till chaufförerna som uppmanas att justera temperaturen i lastutrymmet.

För att möta den ökade efterfrågan har transportbolaget även investerat i GDP-utbildning av fler än 500 förare. Utbildningen är framtagen av Quality Assurance Pharma (QAP) AB och genomförs via Best Transports e-learningportal.

Best Transports nätverk sträcker sig idag från Kiruna till Smygehuk och företaget kan därför erbjuda budtjänster med GDP-standard i hela Sverige.

– I vårt arbete med temperaturkänsliga leveranser är det viktigt att kunderna känner förtroende för oss. Utbildade chaufförer och rätt utrustning är avgörande, men vi arbetar också för att alltid leverera med hög precision. Exempelvis hade vi i Norrland nyligen en leveransprecision på 99,3 procent på över 8 300 genomförda uppdrag, säger Jonas Wahlström, Affärsområdeschef Hälsa, Best Transport.

Niklas Knight
VD
niklas.knight@besttransport.se
070-924 44 30
2019-03-18
Enzymex produkt EcoCoat skapade ett enkelt och smidigt samarbeteTrender och inspiration när Vårmässan i Malmö fyllde 20 år
2019-03-15
Cranab köpte sju Matrix på ett brädeHur ett litet projekt gör världen till en bättre platsEasyPark utsedda till ett av Sveriges mest välskötta företagClaremont stärker helhetserbjudandet inom E-handel med ny VDJM förvärvar fastighet i Fålhagen, UppsalaVi skapar järnvägshistoria med OstlänkenStabilt och starkt resultatTomas Hansson har utsetts till ny vd i SamtransTrimble presenterar Tekla 2019 BIM-programvarulösningarMedaretarengagemang skapar förbättringar för terminalenAxfood fasar ut engångsartiklar av plastJernbro stärker sin kompetens med nytt förvärvAP-batterier från STIHL får högre kapacitet och ny design Global tillverkare av land- och luftburna transport­medel tecknar ramavtal med KeyManÄpple- och apelsinrester kan bli ätbar bioplastVIVAB och Veidekke inleder samarbete inför byggnation av nytt vattentorn i Varberg Tolv företag utses till 2019 Sweden’s Best Managed CompaniesSvenska cleantechbolag startar utsläppsfri taxitjänst i IndienEkolog får Umeå kommuns vetenskapliga pris 2019GKN ledde delegation från SAI i Sveriges riksdagMOHV Halmstad är Årets KontorTeracom har slutfört förvärvet av Net1
2019-03-14
Vikten av att gå en plastsvetsutbildning hos GPAArval: Stark organisk tillväxt 2018Vi vill effektivisera byggbranschenNy simulator prövar trafikmiljö för fotgängareNy antenn för snabbare fordonsroutrarDen medvetna maskinenNya program och ett nytt, unikt utbildningskoncept i Högskolan i Halmstads utbud nästa år HiKOKI satsar vidare på kraft och ergonomiMakita lanserar batteridriven 12V luftpump triflex® R 3D-kabelkedja för robotapplikationerStora Enso investerar S:t Eriks hållbara Ecofog – en del av Årets Bygge 2019?NCC bygger 111 lägenheter åt Riksbyggen i Täby ParkHenkels process hjälper ölfatstillverkare höja produktkvaliteten.Nytt techbolag ska dubblera värdet på Sveriges fastighetsbeståndFounders Alliance har glädjen att presentera finalisterna till Årets Unga Entreprenör 2019Laddbox på köpet vid beställning av elbil – laddar 80 procent snabbare än standardladdningKGK Workshop erbjuder renare luft på jobbetCancerframkallande rök ignoreras på arbetsplatserNy marknads- och kommunikationschef på Schneider Electric i Sverige
2019-03-13
Tioårsjubilerande SMV Verktyg växer Den industrialiserade världen står inför en akut brist på arbetskraftBesiktningstekniker till Opus i KumlaNytt ABK-supplement för smidigare och tydligare Construction Management-upphandlingarLimac FormPlast slår ett slag för miljösmarta och närproducerade plastprodukterCamfils luftfilter från Trosa - globala på ISH Frankfurt 2019Volkswagen-koncernen planerar för 22 miljoner elbilar på tio årGrönt ljus för självkörande transporter på allmän vägFull fart framåt!Makita lanserar 2 st 18V värmejackor​Omställning Energisverige på årets Power Circle Summit – Är det evolution eller revolution som gäller?Märsta Förenade vill inte vara en del av dödsstatistiken! Engcon lanserar ny serie lågflödeskrävande markvibratorer för grävmaskiner – kan drivas via tiltrotatornNy generation batterier optimerar trädgårdssysslornaNya företag satsar på MaskinExpoFords nya appar gör det lätt att hitta rätt i trafikenTuffare konkurrens kräver ökad standardiseringBRA lanserar sin första klass: BRA Miljö Class
Annonser