MÅNDAG 24 SEPTEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Best Transport satsar på livsviktiga tempererade transporter

Best Transport har sedan en lång tid tillbaka kunder inom läkemedelsbranschen.
Varje dag kör transportbolaget över 500 bud där lasten behöver temperaturregleras, vilket i sin tur höjer kraven på både fordonsutrustning och chaufförernas kompetens. I takt med att efterfrågan ökar på tempererade leveranser med hög kvalitet fortsätter Best Transport att investera i området.

Transporter av läkemedel kräver en stabil temperatur i lastutrymmet för att försäkra att medicinerna inte påverkas under transport på vägarna. Best Transport är en stor aktör inom just dessa GDP-transporter, som Good Distribution Practice ofta förkortas, och har hittills investerat i 40 temperaturreglerade fordon. De temperaturkänsliga transporterna sker främst från apotek och landsting till vårdgivare och andra utlämningsställen. I dagsläget kör Best Transport dagligen mellan 500 och 600 bud med de tempererade bilarna.

– Best Transport är redan stora inom GDP-transporter och har den breda kompetens som behövs för att möta de särskilda krav som finns kring temperaturreglering. Det senaste året har vi, tack vare vår kunskap och erfarenhet samt vår satsning på temperaturreglerade fordon, ökat antalet utförda GDP-uppdrag. Befolkningsökning och ökande livslängd vittnar om tillväxtmöjligheten av läkemedelstransporter, vilket också är en anledning till att vi väljer att fortsätta investera inom detta affärsområde och utöka med fler fordon, säger Niklas Knight, VD, Best Transport.

Tillsammans med systemleverantören GSGroup har Best Transport tagit fram fordon som säkerställer rätt temperatur i lastutrymmet. Systemets sensorer är mycket precisa och uppfyller industrikraven med ett intervall på 5-25 grader. Temperaturen samlas in med kort intervall och om en avvikelse uppstår skickas omedelbart en varningssignal till chaufförerna som uppmanas att justera temperaturen i lastutrymmet.

För att möta den ökade efterfrågan har transportbolaget även investerat i GDP-utbildning av fler än 500 förare. Utbildningen är framtagen av Quality Assurance Pharma (QAP) AB och genomförs via Best Transports e-learningportal.

Best Transports nätverk sträcker sig idag från Kiruna till Smygehuk och företaget kan därför erbjuda budtjänster med GDP-standard i hela Sverige.

– I vårt arbete med temperaturkänsliga leveranser är det viktigt att kunderna känner förtroende för oss. Utbildade chaufförer och rätt utrustning är avgörande, men vi arbetar också för att alltid leverera med hög precision. Exempelvis hade vi i Norrland nyligen en leveransprecision på 99,3 procent på över 8 300 genomförda uppdrag, säger Jonas Wahlström, Affärsområdeschef Hälsa, Best Transport.

Niklas Knight
VD
niklas.knight@besttransport.se
070-924 44 30
2018-09-19
Tyrolit presenterar en helt ny serie av supertunna kapskivorPengar till samarbetsprojekt för ökad användning av digital teknikNyföretagandet i Västmanland ökarSolör Bioenergi fortsätter expandera i VårgårdaSvenska startups tar nya innovationer till andra sidan AtlantenUpptäck ebm-papst i applikationer - TransportteknikDIGG – Myndigheten för digital förvaltning startar med Episerver i molnetMakita lanserar 36V kombihammare med SDS-Max och AWSEffektiv elektronikylning som aldrig krånglar viktigt för världsledande robottillverkareFickvänlig fotoskrivare för mobilkamerorDet tunga digitala tåget mot framtidenNy minivinkelslip för bearbetning i svåråtkomliga utrymmenNy patentlösning stärker järnväg och sparar underhållSmart Ethernetswitch från Moxa tilldelas Red Dot Award 2018
2018-09-18
Ny prognos Q4: Rejält ökad sysselsättning inom industrin under höstenStor premiär för MEKOM på nordens största elmässa.Carina Thern ny säljare hos Nimo-KG40 år med Mitsubishis framgångsrika pickuper Aventics greppar tag om det mestaAlla Opels personbilar WLTP-certifieradeÖver 100 miljoner kronor investerat i solenergi av privatpersonerBuss till Karlstadsbuss nya snabblinje väcker internationellt intresseProduktuppdatering för Mazda CX-3Netsecure utbildar om det nya NIS-direktivet den 26 oktoberEffektiv övervakning av transporterMed rätt typ av teknisk utrustning blir mötena både mer effektiva och kreativa. Martin Edofsson leder Smart City ConnectionSAP: Försörjningskedjor måste bli mer intelligentaIVECO Daily Blue Power - Mästare i Hållbarhet: International Van of the Year 2018.Malmö Stads miljöbyggpris tilldelas LINK arkitekturJennie Sahlsten ny vd och koncernchef för Erlandsson ByggÅkare, öka era intäkter med CargoSpace24!ebm-papst visar ny fläkt för kylning av järnvägs­applikationer på mässan InnoTransStart för ny satsning på kvinnor i techindustrinLogistic Contractor utvecklar och bygger lager åt skönhetsjätten Lyko
2018-09-17
MLT presenterar nya möjligheter för automatiserad kvalitetskontrollCanon får guld i hållbarhet från EcoVadisCanon lanserar PROGRAF TM-serienHär är framtidens bil – självkörande, utsläppsfri och uppkoppladJenny Larsson är ny distriktschef i Cementa region SydIrisity inleder samarbete med DahuaCecilia Ceder ny vd för Fairtrade SverigeABAX värvar ännu en anställd från världens största telematikföretagQuality Hotel View expanderar – endast 2,5 år efter öppningen Vinnarna av Årets byggnadsvårdare 2018Årets Företagare i Blekinge 2018 går till Roger Olsson De vann Härnösands företagspriserBilfinger visar på stort ägarskap och högt engagemangVärldspremiär för nya Yaris GR SPORTPolarbröd en av vinnarna av Livsmedelspriset 2018ExTe fyller 120 årFlytande våtmarkTornstadens första projekt med MKB Fastighets AB i MalmöDe första eldrivna lastbilarna har levereratsInspireras till forskning i PiteåToppnotering för fjärrkyla under rekordvarm sommar Norrköping Airport ökar passagerarantalet i augusti
2018-09-14
Vad händer egentligen i Göteborg den 9-11 oktober?Nu blir vi ÄNNU grönare!ABB och Nobel Media tillkännager internationellt partnerskapCM-seminarium på Business Arena 2018ABB-teknik ansluter Sveriges största solcellspark till elnätet
Annonser