SÖNDAG 15 JULI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Best Transport satsar på livsviktiga tempererade transporter

Best Transport har sedan en lång tid tillbaka kunder inom läkemedelsbranschen.
Varje dag kör transportbolaget över 500 bud där lasten behöver temperaturregleras, vilket i sin tur höjer kraven på både fordonsutrustning och chaufförernas kompetens. I takt med att efterfrågan ökar på tempererade leveranser med hög kvalitet fortsätter Best Transport att investera i området.

Transporter av läkemedel kräver en stabil temperatur i lastutrymmet för att försäkra att medicinerna inte påverkas under transport på vägarna. Best Transport är en stor aktör inom just dessa GDP-transporter, som Good Distribution Practice ofta förkortas, och har hittills investerat i 40 temperaturreglerade fordon. De temperaturkänsliga transporterna sker främst från apotek och landsting till vårdgivare och andra utlämningsställen. I dagsläget kör Best Transport dagligen mellan 500 och 600 bud med de tempererade bilarna.

– Best Transport är redan stora inom GDP-transporter och har den breda kompetens som behövs för att möta de särskilda krav som finns kring temperaturreglering. Det senaste året har vi, tack vare vår kunskap och erfarenhet samt vår satsning på temperaturreglerade fordon, ökat antalet utförda GDP-uppdrag. Befolkningsökning och ökande livslängd vittnar om tillväxtmöjligheten av läkemedelstransporter, vilket också är en anledning till att vi väljer att fortsätta investera inom detta affärsområde och utöka med fler fordon, säger Niklas Knight, VD, Best Transport.

Tillsammans med systemleverantören GSGroup har Best Transport tagit fram fordon som säkerställer rätt temperatur i lastutrymmet. Systemets sensorer är mycket precisa och uppfyller industrikraven med ett intervall på 5-25 grader. Temperaturen samlas in med kort intervall och om en avvikelse uppstår skickas omedelbart en varningssignal till chaufförerna som uppmanas att justera temperaturen i lastutrymmet.

För att möta den ökade efterfrågan har transportbolaget även investerat i GDP-utbildning av fler än 500 förare. Utbildningen är framtagen av Quality Assurance Pharma (QAP) AB och genomförs via Best Transports e-learningportal.

Best Transports nätverk sträcker sig idag från Kiruna till Smygehuk och företaget kan därför erbjuda budtjänster med GDP-standard i hela Sverige.

– I vårt arbete med temperaturkänsliga leveranser är det viktigt att kunderna känner förtroende för oss. Utbildade chaufförer och rätt utrustning är avgörande, men vi arbetar också för att alltid leverera med hög precision. Exempelvis hade vi i Norrland nyligen en leveransprecision på 99,3 procent på över 8 300 genomförda uppdrag, säger Jonas Wahlström, Affärsområdeschef Hälsa, Best Transport.

Niklas Knight
VD
niklas.knight@besttransport.se
070-924 44 30
2018-07-09
Viktor Hanson och Arkitema skapar koncepthus i KL-träDalakrafts snabbladdare ingår i Clevers laddnätverkSkandinaviens största hissautomatsystemVVS-grossisten Dahl etablerar ny butik i UddevallaStrömindikeringsplint med Push-in anslutning och frånskiljareLedande aktörer inom entreprenörskap möts i VästsverigeSiemens förnyar elnätets ”motorvägar” – affären värd en halv miljard De ska hitta lösningar för att magasinera grundvatten på Gotland Innovativa säkerhets­lösningar med Komatsu Komvision och ISO5006:2017
2018-07-06
Clockwork tar steget och blir rikstäckandeBAGA söker säljare till Stockholm och norra SvealandReguity Group AB förvärvar Digital Aktiebok från UC ABÖrestadskyl total­entreprenör för ett nytt kyl- och fryslager åt Svensk Caters ABHr Björkmans Entrémattor förvärvar Stockholms Hyr-TvättKompletta klassrumspaket gör oss bäst i klassen Vad är skillnaden mellan studier på universitet och yrkeshögskola?Nu kan du ansöka om bygglov digitaltRaise Reach medverkar på mässan för alternativa investeringarNordic Waterproofings förvärv av Veg Tech AB är genomförtFörsta hjullastaren från CLAAS är såld i SverigeFöreningslivet behöver moderniseras och digital­iseras för att engagera ungaEn truck för alla tillfällen
2018-07-05
Trelleborg fokuserar på tekniska genombrott i sitt utbyggda FoU-centerPeab bygger om ledamotshuset i StockholmDet blir allt svårare att skydda ditt varumärke på egen handPeab Asfalt får stort uppdrag i Norvik Hamn, NynäshamnParker lanserar P1F, helt ny ISO15552-klassad pneumatikcylinderMastbyte påverkar radiomottagningen från TåsjöSpänningsaggregat med längre livslängd än någonsin!Återvunnen plast ger stora miljövinster för WexnetFord Mustang Bullitt är på plats under Goodwood Festival of SpeedRiksbanken, banker och börserna profilerar sig inom kryptovalutorCombitech tar över hela norska WatchcomKvikkac visar upp sin prisvinnande innovation On-Rails på Västgård game fair Sopra Steria öppnar nytt kontor i ÖstersundRegeringen måste göra det lättare att starta egetSolcellsenergi får Högskolans elräkning till 0Nöjda kunder hos Proton Lighting i VärnamoÄr BankID säkert?Renault testar autonoma mobilitetstjänster för allmänhetenSune firar 60 år på Norconsult!Karlstad i topp tio för hållbara transporter 2018Lätt för småföretagare att bli digitala Ointresse för ekonomi hos unga ger negativa konsekvenser senare i livetWästbygg Projektutveckling satsar på fler ungdoms­bostäder MTD-gruppen levererar Apoteas varor direkt hem Fujitsu förenklar katastrofåterställning med nästa generations ETERNUS Snapshot Manager
2018-07-04
Hur utvecklar man en hållbar uthyrningsverksamhet med miljötänk?WAGO TOPJOB® S DIN-skenmonterade kopplingsplintPeab renoverar bostäder i HelsingborgNCC renoverar och säkrar dammanläggning i HallandPrevas tecknar avtal med OMV (Norge) ASBilmarknaden juni 2018Regeringen satsar på kompetensutveckling inom AI Hur riggar vi en hållbar industriutveckling i hela landet?Ny CFO hos teknik- och industriserviceleverantören Bilfinger Energimyndigheten ger stöd till Preems och Vattenfalls planerade vätgasfabrik i GöteborgRagn-Sells och LKAB utvinner mineraler ur gruvavfall Sveriges myndigheter skapar förvirring kring elens klimatpåverkanSäkerhetsrummet skyddar värdefullt livsmedel26 miljoner kronor till projekt för att öka ekologisk produktion och konsumtion
Annonser