ONSDAG 12 DECEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Best Transport satsar på livsviktiga tempererade transporter

Best Transport har sedan en lång tid tillbaka kunder inom läkemedelsbranschen.
Varje dag kör transportbolaget över 500 bud där lasten behöver temperaturregleras, vilket i sin tur höjer kraven på både fordonsutrustning och chaufförernas kompetens. I takt med att efterfrågan ökar på tempererade leveranser med hög kvalitet fortsätter Best Transport att investera i området.

Transporter av läkemedel kräver en stabil temperatur i lastutrymmet för att försäkra att medicinerna inte påverkas under transport på vägarna. Best Transport är en stor aktör inom just dessa GDP-transporter, som Good Distribution Practice ofta förkortas, och har hittills investerat i 40 temperaturreglerade fordon. De temperaturkänsliga transporterna sker främst från apotek och landsting till vårdgivare och andra utlämningsställen. I dagsläget kör Best Transport dagligen mellan 500 och 600 bud med de tempererade bilarna.

– Best Transport är redan stora inom GDP-transporter och har den breda kompetens som behövs för att möta de särskilda krav som finns kring temperaturreglering. Det senaste året har vi, tack vare vår kunskap och erfarenhet samt vår satsning på temperaturreglerade fordon, ökat antalet utförda GDP-uppdrag. Befolkningsökning och ökande livslängd vittnar om tillväxtmöjligheten av läkemedelstransporter, vilket också är en anledning till att vi väljer att fortsätta investera inom detta affärsområde och utöka med fler fordon, säger Niklas Knight, VD, Best Transport.

Tillsammans med systemleverantören GSGroup har Best Transport tagit fram fordon som säkerställer rätt temperatur i lastutrymmet. Systemets sensorer är mycket precisa och uppfyller industrikraven med ett intervall på 5-25 grader. Temperaturen samlas in med kort intervall och om en avvikelse uppstår skickas omedelbart en varningssignal till chaufförerna som uppmanas att justera temperaturen i lastutrymmet.

För att möta den ökade efterfrågan har transportbolaget även investerat i GDP-utbildning av fler än 500 förare. Utbildningen är framtagen av Quality Assurance Pharma (QAP) AB och genomförs via Best Transports e-learningportal.

Best Transports nätverk sträcker sig idag från Kiruna till Smygehuk och företaget kan därför erbjuda budtjänster med GDP-standard i hela Sverige.

– I vårt arbete med temperaturkänsliga leveranser är det viktigt att kunderna känner förtroende för oss. Utbildade chaufförer och rätt utrustning är avgörande, men vi arbetar också för att alltid leverera med hög precision. Exempelvis hade vi i Norrland nyligen en leveransprecision på 99,3 procent på över 8 300 genomförda uppdrag, säger Jonas Wahlström, Affärsområdeschef Hälsa, Best Transport.

Niklas Knight
VD
niklas.knight@besttransport.se
070-924 44 30
2018-12-10
Med Mapei blev Jan-Erik Johansson en del av en italiensk familjSSG Hydraulikdagar – i klimatarbetets teckenSchneider Electric och Lidl i samarbete
2018-12-07
Lesjöfors bryter ny mark med vridfjädrar i AustralienYtterligare en senare­läggning för finskt kärnkraftverkMakita lanserar kolborstfri 18V 165 mm cirkelsåg med AWSEco-bonus godkänt av EUFörsta spadtaget på ny ackumulatortank IKEA toppar Svensk Hållbarhetsrankinggop växer inom fasadStorsatsning på att anställa fler kvinnor i byggbranschenNy belysningsserie från MaluxPiteEnergi är återigen certifierade som "Great Place to Work"Per-Arne Andersson ny VD och Koncernchef för SvedbergsVarannan husägare kan tänka sig installera solcellerNordiskt 3D-printingsamarbete inlett: ”Hoppas att det skapar tillväxt”
2018-12-06
Överlägsna lastfrånskiljare från LovatoNCC bygger om kontor till hotell på Helsingfors centralstationBerendsen, Nordens ledande textilserviceföretag, vässar hållbarhetsarbetet ytterligare200 000 riskerar körförbud 1 januariNorditek flyttar monteringen för att möta stor efterfrågan på VS1220Rekordökning för laddbara bilar i novemberErfaren transportköpare tror på marknadsplats för logistiktjänsterFödelsedagsfirande och elektrifiering: Opel blickar framåt till 2019Här möter livsmedelsförpackningen framtiden Consids leveranskvalitet i topp enligt kundernaHelt nya Toyota RAV4 beställningsbar i SverigeMöt Bill Gates Factfullness-hjältinna: Anna Rosling Rönnlund på Stora Infradagen den 25 januari50 biogasdrivna Mercedes-Benz till Stockholms sophämtningFlest elbränder i äldre bostäderStockholm först ut i Sverige med fossilfria hemleveranserFord presenterar lösning som förutser var trafikolyckor kan inträffaSolel i bussbatterier kapar topparna och gör elnätet smartareEva Persson Fondak får forskningsbidragStefan Gesing utsedd till ny CFO på GROHEMått på cirkularitet testat på produkterMakita lanserar en ny borrskruvdragare och en ny slagborrmaskin på 18V
2018-12-05
Fingerfärdiga räknare från KüblerSkanska säljer utvecklingsprojektet Bergskvadraten i NorrköpingKabelindustrin stärks i nytt samarbeteSvensk försäljningsstart för nya Toyota Corolla Energieffektiva fläktar för kylkabinett på stormarknaderHögskolan ska kompetensutveckla specialister i basindustrinIKEA belönar medarbetare med en miljard kr10% av veckans vara till Rädda Barnen fram till julAutoexperten Sverige AB och KG Knutsson Verkstad AB blir medlemmar i MRFMatpriserna måste höjas med minst 5 procent för att hantera konsekvenserna av sommarens torkaSå påverkar sjöfarten ÖstersjönMigrationsverket hindrar ABB-ingenjören Ali Omumi från att komma tillbaka till SverigeKONE tecknar nytt avtal med Sveriges största fastighetsbolagMälarenergi certifierade på nytt inom Schysst elhandelMeningsfullt arbete och innovation ger Väderstad toppbetygExperten tipsar, så får du ett hållbart företag 2019Så fungerar digital förmedling av maskin- och transporttjänsterPressinbjudan: KTH-studenter har skapat robot som tar lyrorJaguar I-PACE - Årets Elbil 2018 Sh bygg passerar en miljard kronor i omsättning
2018-12-04
ABB fortsätter expansionen inom Gör-det-själv-marknadenCNC Software lanserar ny hemsida för Mastercam-användare Midroc förvärvar företag inom instrumentmontagePanasonic lanserar nya robusta 4K-displayer i storformatultraFLOW – Snabbkopplingen för vätskekylning till kraftelektronik
Annonser