LÖRDAG 15 DECEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

BilMånsson i Halmstad blir ny Jaguar Land Rover-återförsäljare

BilMånsson, kända i Halmstad för att sälja Ford och i hela Sverige som landets största Mustang-återförsäljare, kan inom kort också lägga till Jaguar Land Rover-återförsäljare på sitt visitkort.
Jaguar och Land Rover är två märken som växer i Sverige. Med helt nya produkter som bland annat den första premium-elbilen Jaguar I-PACE och nya laddhybridversioner av Range Rover och Range Rover Sport samt nya och aggressiva priser på alla modeller, tar det brittiska märket upp kampen mot i synnerhet de tyska premiummärkena.

Men det räcker inte med nya produkter och rätt priser. Återförsäljarnätverket behöver också fungera. Och den mycket viktiga byggstenen att etablera ett större och mer omfattande nätverk av återförsäljare har just sett dagen.

”Vi är väldigt glada över att hälsa BilMånsson i Halmstad välkomna till familjen av Jaguar Land Rover-återförsäljare”, säger Network Development Director Jonas Lindow från Jaguar Land Rover. ”Clas Månsson är vad vi definierar en "local hero". En lokalt välkänd person som levererar utmärkt service och god försäljning och som helt enkelt har ett gott rykte på området. Samtidigt som Halmstad utgör en strategisk punkt i ett hittills outnyttjat område mellan Göteborg och Malmö; Halland och västra Småland, som är ett viktigt område med enorm potential för Jaguar och Land Rover”, tillägger Jonas Lindow.

Nyligen visad på Paris Motorshow

Clas Månsson, som just besökt den internationella bilmässan i Paris för att bland annat bekanta sig närmare med Jaguar och Land Rovers bilar, är entusiastisk inför utsikten att bli ny Jaguar Land Rover-återförsäljare.

”Jag hör till tredje generationens återförsäljare och har under mina år i omgångar både varit Land Rover återförsäljare och service partner, bl.a. i början på 2000-talet med Volvo som generalagent. Det var givetvis några år sedan och det är därför både spännande och glädjande att se utvecklingen av deras modellprogram, där man nu både kvalitets- och designmässigt självklart är på en helt annan nivå än tidigare”, säger Clas Månsson och fortsätter: ”Det är en utveckling som inte får avstanna och innebär intensiva investeringar i ny teknik och nya produkter. Något som märks väldigt tydligt på en plats som Paris Motor Show där det klart framgår att Jaguar Land Rover har ambitiösa framtidsplaner, och det ska bli spännande att få vara en aktiv del av deras resa.”

Sveriges bästa Mustang-säljare

Clas Månsson tvivlar inte heller på att det finns plats för ytterligare premiummärke i Halland. Och han vet vad han talar om. Han är den som säljer flest Ford Mustang i hela Sverige och är även känd i USA som Europas största återförsäljare och den som säljer flest Ford Mustang utanför USA.

”Jag är helt övertygad om att Jaguar Land Rover har potential för en massiv tillväxt i Sverige under de kommande åren – och vi på BilMånsson är i starkt volym fokuserade. Vi har en marknadsandel med Ford på över 10 %, och när det gäller Fords transportbilar ligger vi på 20 procent. Det får man bara om man å ena sidan har en stark produktkännedom, därtill har 100 % fokus på kunderna och som sagt inte minst på volymen. Med den egenskapen kopplad till vår erfarenhet från att sälja Mustang kommer vi skapa ett starkt Jaguar Land Rover här i Halland och västra Småland” säger Clas Månsson.

På plats innan jul

Under hösten startar försäljningen i tillfälliga lokaler och verkstad i befintliga BilMånsson lokaler, men redan i september 2019 är ambitionen att en helt ny 1000 kvadratmeter stor Jaguar Land Rover-byggnad ska stå klar – i direkt anslutning till den befintliga BilMånsson hallen.

”Jag är säker på att ”äktenskapet” mellan BilMånsson och Jaguar Land Rover blir både lyckligt och spännande för oss båda”, säger Clas Månsson som ser fram emot säljstart.
2018-12-11
Norwegian ingår avtal med AVTECH Nya digitala lösningar medför nya utmaningarKombinera fritt med nästa generations modulära drivsystemHalléns digitaliserar transportplaneringenWeberfloor 318 slipsats grov DR- traditionellt golvbruk i modern tappningRototilt bygger ut fabriken i Vindeln Lyckad lansering av SSG On site på SkoghallTH1NG förvärvar plattformsverksamhet för snabbare och flexiblare IoT lösningVälgörenhet högst upp på personalens önskelistaWästbygg bygger ännu mer i LimhamnINGO öppnar automatstation i BjästaSåhär får entreprenadföretaget full kontroll över maskinernaÖrebro in i europeisk 3D-printingsatsning: Industriella nätEnklare slipning i svåråtkomliga utrymmen med ny lamellrondellKommer AI ta över ditt jobb i framtiden? Utökning i ventilfamiljen!Industrikommunerna samlade i Trollhättan Säkrare fordon genom MDH-forskning Säljstart för nya Volkswagen T-CrossVD-byte i 24StorageNy fyrteknik sparar miljöDrakar på hjälpmedelsmässa ska ge vardagslösningar en skjuts in på marknaden Logents Bemanningskontor i Borås växer och är nu en av Borås 100 största arbetsgivare
2018-12-10
Järpås Verkstad satsar på Fiberlaser från IntercutSmart sensor för temperatur och fuktighetDerome engagerar sig i MusikhjälpenSå blir julen en glädjens tid även för handlarePeab ingår ramavtal med statliga SpecialfastigheterNaturliga köldmedel i kylanläggningar ställer krav på säkra fläktarAlmi Invest investerar 2 miljoner i cybersäkerhetsföretaget DebrickedRenova utvecklar bränslecellsdriven sopbil Bättre hälsa med elcykel Skånska Energi prisat som inspiratör för hållbarhetClaremont stärker sitt erbjudande kring datadriven tillväxt med ny VDAnpassningsbara rapporteringsfält möjliggör hantering av alla typer av uppdragDAF LF utses återigen till "Fleet Truck of the Year"Kylning med hygienutformning för livsmedelsindustrinThermotech söker UtvecklingsingenjörIntensiv fas i LCDM-projektetNära relationer mellan transportköpare och logistikleverantörer - ett vinnande konceptNy ackumulatortank bidrar till minskade utsläpp i Göteborg 5 - stjärnor till Jaguar I-PACEMed Mapei blev Jan-Erik Johansson en del av en italiensk familjSSG Hydraulikdagar – i klimatarbetets teckenSchneider Electric och Lidl i samarbete
2018-12-07
Lesjöfors bryter ny mark med vridfjädrar i AustralienYtterligare en senare­läggning för finskt kärnkraftverkMakita lanserar kolborstfri 18V 165 mm cirkelsåg med AWSEco-bonus godkänt av EUFörsta spadtaget på ny ackumulatortank IKEA toppar Svensk Hållbarhetsrankinggop växer inom fasadStorsatsning på att anställa fler kvinnor i byggbranschenNy belysningsserie från MaluxPiteEnergi är återigen certifierade som "Great Place to Work"Per-Arne Andersson ny VD och Koncernchef för SvedbergsVarannan husägare kan tänka sig installera solcellerNordiskt 3D-printingsamarbete inlett: ”Hoppas att det skapar tillväxt”
2018-12-06
Överlägsna lastfrånskiljare från LovatoNCC bygger om kontor till hotell på Helsingfors centralstationBerendsen, Nordens ledande textilserviceföretag, vässar hållbarhetsarbetet ytterligare
Annonser