SÖNDAG 21 OKTOBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

BilMånsson i Halmstad blir ny Jaguar Land Rover-återförsäljare

BilMånsson, kända i Halmstad för att sälja Ford och i hela Sverige som landets största Mustang-återförsäljare, kan inom kort också lägga till Jaguar Land Rover-återförsäljare på sitt visitkort.
Jaguar och Land Rover är två märken som växer i Sverige. Med helt nya produkter som bland annat den första premium-elbilen Jaguar I-PACE och nya laddhybridversioner av Range Rover och Range Rover Sport samt nya och aggressiva priser på alla modeller, tar det brittiska märket upp kampen mot i synnerhet de tyska premiummärkena.

Men det räcker inte med nya produkter och rätt priser. Återförsäljarnätverket behöver också fungera. Och den mycket viktiga byggstenen att etablera ett större och mer omfattande nätverk av återförsäljare har just sett dagen.

”Vi är väldigt glada över att hälsa BilMånsson i Halmstad välkomna till familjen av Jaguar Land Rover-återförsäljare”, säger Network Development Director Jonas Lindow från Jaguar Land Rover. ”Clas Månsson är vad vi definierar en "local hero". En lokalt välkänd person som levererar utmärkt service och god försäljning och som helt enkelt har ett gott rykte på området. Samtidigt som Halmstad utgör en strategisk punkt i ett hittills outnyttjat område mellan Göteborg och Malmö; Halland och västra Småland, som är ett viktigt område med enorm potential för Jaguar och Land Rover”, tillägger Jonas Lindow.

Nyligen visad på Paris Motorshow

Clas Månsson, som just besökt den internationella bilmässan i Paris för att bland annat bekanta sig närmare med Jaguar och Land Rovers bilar, är entusiastisk inför utsikten att bli ny Jaguar Land Rover-återförsäljare.

”Jag hör till tredje generationens återförsäljare och har under mina år i omgångar både varit Land Rover återförsäljare och service partner, bl.a. i början på 2000-talet med Volvo som generalagent. Det var givetvis några år sedan och det är därför både spännande och glädjande att se utvecklingen av deras modellprogram, där man nu både kvalitets- och designmässigt självklart är på en helt annan nivå än tidigare”, säger Clas Månsson och fortsätter: ”Det är en utveckling som inte får avstanna och innebär intensiva investeringar i ny teknik och nya produkter. Något som märks väldigt tydligt på en plats som Paris Motor Show där det klart framgår att Jaguar Land Rover har ambitiösa framtidsplaner, och det ska bli spännande att få vara en aktiv del av deras resa.”

Sveriges bästa Mustang-säljare

Clas Månsson tvivlar inte heller på att det finns plats för ytterligare premiummärke i Halland. Och han vet vad han talar om. Han är den som säljer flest Ford Mustang i hela Sverige och är även känd i USA som Europas största återförsäljare och den som säljer flest Ford Mustang utanför USA.

”Jag är helt övertygad om att Jaguar Land Rover har potential för en massiv tillväxt i Sverige under de kommande åren – och vi på BilMånsson är i starkt volym fokuserade. Vi har en marknadsandel med Ford på över 10 %, och när det gäller Fords transportbilar ligger vi på 20 procent. Det får man bara om man å ena sidan har en stark produktkännedom, därtill har 100 % fokus på kunderna och som sagt inte minst på volymen. Med den egenskapen kopplad till vår erfarenhet från att sälja Mustang kommer vi skapa ett starkt Jaguar Land Rover här i Halland och västra Småland” säger Clas Månsson.

På plats innan jul

Under hösten startar försäljningen i tillfälliga lokaler och verkstad i befintliga BilMånsson lokaler, men redan i september 2019 är ambitionen att en helt ny 1000 kvadratmeter stor Jaguar Land Rover-byggnad ska stå klar – i direkt anslutning till den befintliga BilMånsson hallen.

”Jag är säker på att ”äktenskapet” mellan BilMånsson och Jaguar Land Rover blir både lyckligt och spännande för oss båda”, säger Clas Månsson som ser fram emot säljstart.
2018-10-16
Siemens på SKYDD: Rätt integrerad säkerhetslösning spar pengar och miljöGripdonet PGN-plus-P från SCHUNK nu också i explosionsskyddat utförande Ett steg närmre mot mer hållbara asfalttransporterPressinbjudan: Logistik & Transport 2018Stjärnorna på företagarhimlen: Vem blir Årets Företagare i Sverige 2018?DAF presenterar en ny kollektionMiljörivarna fortsätter sin tillväxtresa Innovativa material från kemiindustrin en förutsättning för hållbara förpackningarNorton lanserar nya slipduksrullar och –arkVD håller låda #11 - Let's talk!Ekstrands presenterar ytterdörrar i ek panelKundanpassad träpall säkrar godsetNy kampanj ska minska antalet pågrävda elledningarGreen Cargo testkör de nya Transmontanaloken
2018-10-15
VBN Components firar 10 år av materialutvecklingErgonomisk fatkärra för ex-zonerNy Toughbook-studie hjälper post- och logistikföretag att möta framtidens utmaningarVolvo Cars tillåter HVO100 för taxibolagen i SverigeInbjudan till Stora Ensos media och analytiker webbsändningar den 26 oktober 2018ABB:s Robotikstipendium tilldelas forskarstudent vid MDHSkanska tecknar tilläggskontrakt för projekt i Nashville, USA, för USD 59 M, cirka 534 miljoner kronorFinja lanserar rörliga arbetsanvisningar i 3D om badrumsrenoveringnorelem förankrar säkerheten med nya lastbärande öglor och skruvarVTI utvecklar effektivare halkbekämpningCTC lanserar ny större varvtalsstyrd bergvärmepumpHär är storsäljaren framför alla – baklampan du aldrig behöver byta utSvevia bygger om trafikplats HedentorpNärmare 10 000 besökte årets Scanautomatic och ProcessTeknikTMF i siffror & TMF:s marknadsrapport från Trä- och MöbelföretagenHager fortsätter bredda produktportföljenFlest miljardföretag i elinstallationsbranschenebm-papst bygger ny produktionsanläggning i KinaUpplands Motor stärker marknadsteametScanDraft erbjuder utbildning inom helfoliering i Göteborg Nu storsatsar Hitachis verktygsverksamhet under nytt varumärke Derome blir Superföretag för femte året i radCramo AB i nytt samarbete med Veidekke Entreprenad AB​Fem nya specialmaskiner lanserade av Hitachi
2018-10-12
3000 ton salt, krångelfritt och snabbt lossatFramtidens passerkort är ett mikrochip i handenOnepartnergroup Logistics och Cross Nordic Logistics går samman och bildar Reach LogisticsMöt Malin – vår HR-chef som är både hjärta och hjärna personifieradVR-glasögon med Basler Dart-kamera visualiserar byggnader innan de är byggdaSlangExpress växer kraftfullt i GöteborgMakita lanserar kolborstfri grästrimmer på 18VSnart öppnar Besikta Bilprovning i HaningeNUUK XL – En stor nyhet!Intressanta föreläsningar på ScanpackME-skolan flyttar till Stortorget i ÖrebroRekordstor elproduktion i Malmös största solcellsanläggningByggstart för ny hamnterminal i Göteborgs hamnTestvinnande och premiumklassade rengöringsmedlet nu hos MekonomenFullfölj arbetet med stärkt studie- och yrkesvägledningNästa generations Wi-Fi: ASUS Lanserar 802.11ax (Wi-Fi 6) router på svenska marknaden Den första stora 18V - vinkelslipen med två batterierEaton Sverige växlar upp – anställer elva personer John Söderberg utsedd till tillförordnad VD för Sweden Green Building Council
2018-10-11
Se till att flödesväxlingarna går smidigt och säkert med den här nya Mixproof-ventilen med tre hus konstruerad för hygieniska processerUnderhållsstopp på Stora Ensos fabrik i SkoghallSKF levererar den senaste generationen online system till BillerudKorsnäsFörsta Polestar Space öppnar i Norge under 2019
Annonser