LÖRDAG 23 FEBRUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

BilMånsson i Halmstad blir ny Jaguar Land Rover-återförsäljare

BilMånsson, kända i Halmstad för att sälja Ford och i hela Sverige som landets största Mustang-återförsäljare, kan inom kort också lägga till Jaguar Land Rover-återförsäljare på sitt visitkort.
Jaguar och Land Rover är två märken som växer i Sverige. Med helt nya produkter som bland annat den första premium-elbilen Jaguar I-PACE och nya laddhybridversioner av Range Rover och Range Rover Sport samt nya och aggressiva priser på alla modeller, tar det brittiska märket upp kampen mot i synnerhet de tyska premiummärkena.

Men det räcker inte med nya produkter och rätt priser. Återförsäljarnätverket behöver också fungera. Och den mycket viktiga byggstenen att etablera ett större och mer omfattande nätverk av återförsäljare har just sett dagen.

”Vi är väldigt glada över att hälsa BilMånsson i Halmstad välkomna till familjen av Jaguar Land Rover-återförsäljare”, säger Network Development Director Jonas Lindow från Jaguar Land Rover. ”Clas Månsson är vad vi definierar en "local hero". En lokalt välkänd person som levererar utmärkt service och god försäljning och som helt enkelt har ett gott rykte på området. Samtidigt som Halmstad utgör en strategisk punkt i ett hittills outnyttjat område mellan Göteborg och Malmö; Halland och västra Småland, som är ett viktigt område med enorm potential för Jaguar och Land Rover”, tillägger Jonas Lindow.

Nyligen visad på Paris Motorshow

Clas Månsson, som just besökt den internationella bilmässan i Paris för att bland annat bekanta sig närmare med Jaguar och Land Rovers bilar, är entusiastisk inför utsikten att bli ny Jaguar Land Rover-återförsäljare.

”Jag hör till tredje generationens återförsäljare och har under mina år i omgångar både varit Land Rover återförsäljare och service partner, bl.a. i början på 2000-talet med Volvo som generalagent. Det var givetvis några år sedan och det är därför både spännande och glädjande att se utvecklingen av deras modellprogram, där man nu både kvalitets- och designmässigt självklart är på en helt annan nivå än tidigare”, säger Clas Månsson och fortsätter: ”Det är en utveckling som inte får avstanna och innebär intensiva investeringar i ny teknik och nya produkter. Något som märks väldigt tydligt på en plats som Paris Motor Show där det klart framgår att Jaguar Land Rover har ambitiösa framtidsplaner, och det ska bli spännande att få vara en aktiv del av deras resa.”

Sveriges bästa Mustang-säljare

Clas Månsson tvivlar inte heller på att det finns plats för ytterligare premiummärke i Halland. Och han vet vad han talar om. Han är den som säljer flest Ford Mustang i hela Sverige och är även känd i USA som Europas största återförsäljare och den som säljer flest Ford Mustang utanför USA.

”Jag är helt övertygad om att Jaguar Land Rover har potential för en massiv tillväxt i Sverige under de kommande åren – och vi på BilMånsson är i starkt volym fokuserade. Vi har en marknadsandel med Ford på över 10 %, och när det gäller Fords transportbilar ligger vi på 20 procent. Det får man bara om man å ena sidan har en stark produktkännedom, därtill har 100 % fokus på kunderna och som sagt inte minst på volymen. Med den egenskapen kopplad till vår erfarenhet från att sälja Mustang kommer vi skapa ett starkt Jaguar Land Rover här i Halland och västra Småland” säger Clas Månsson.

På plats innan jul

Under hösten startar försäljningen i tillfälliga lokaler och verkstad i befintliga BilMånsson lokaler, men redan i september 2019 är ambitionen att en helt ny 1000 kvadratmeter stor Jaguar Land Rover-byggnad ska stå klar – i direkt anslutning till den befintliga BilMånsson hallen.

”Jag är säker på att ”äktenskapet” mellan BilMånsson och Jaguar Land Rover blir både lyckligt och spännande för oss båda”, säger Clas Månsson som ser fram emot säljstart.
2019-02-19
De jobbar med högteknologiskt hantverkNya funktioner lanserade i vår CAD-servicePeab bygger kontor och bostäder i LinköpingNu är vi på plats på LogiMat 2019! Världspremiär för holografisk artificiellt intelligent mässvärd Snart rullar eldriven sopbil på Göteborgs gator ”Samarbeten är det viktigaste för att skapa ett fossilfritt 2045”Väderstad ser fram mot SIMAAutomation stärker svensk industris konkurrenskraftRenta expanderar och öppnar ny depå i Hässleholm!ITAB och Logent inleder långsiktigt partnerskapConsid stänger ännu ett rekordår – miljarden i sikteUppkopplad byggplatsSubaru VIZIV Adrenaline ConceptErlandsson Bygg och Ramirent i värdefullt säkerhetssamarbeteUppdaterad hemsida för Norton Clipper reservdelarDet är nödvändigt med ökad samverkanKraftig utbyggnad av vindkraft kan ge lägre elpriserSiemens uppdaterar sin NX-programvara med artificiell intelligens och maskininlärningOpel flyttar huvudkontoret till MalmöSCA först ut att testa flishugg som ger mindre spill
2019-02-18
Så kommer modern datadelning att förändra SaaSÖppet hus 14 mars i SollentunaHexagon håller event i södra SverigeProcurator i Örnsköldsvik i virtuellt showroomFord släpper ST-version av nya FocusNCC:s nya huvudkontor blir en hållbar byggnad i Solna EC-fläktar för stormarknader sätter ny standard för både säkerhet och energieffektivitetNya innovativa och smarta soptunnor på plats i StrömstadFree2move och IBM utbildar fastighetsbranschen om IoT och AISCA hade Grand Opening av Östrand och Zert var där!Johanna Osbeck ska Utveckla Sigmas Verksamhet inom Inbyggda SystemSRS lanserar ny halvpall tillverkad av kasserade pallarSchneider Electric vinner designpris för kabelvinda Mitsubishi premiärvisar 2020 års ASX på bilsalongen i GenèveÖkat fokus på Saab-affären och LogistikHållbarhet i fokus på Norje Smidesfabrik
2019-02-15
Panasonic förbättrar leveranstiderna för TOUGHBOOK Upptäck värmeutveckling i tidSkanska bygger ny grundskola i KarlstadLiten, billig och smartPeab startar bostadsrättsskola på flera språkCarlstad Machinetools inleder samarbete med Siemens Finans!DHL Express Sverige har tilldelats utmärkelsen Top Employer för femte året i rad Nowaste Logistics satsar på autonoma truckarShuttlesystem för förbättrad lagerhanteringFortsatt tillväxt och kraftig lönsamhetsförbättringHär är årets finalister i ”SM för unga plåtslagare 2019”!Ett välvt tillskott i Strands-familjenStadens transporter ska vara fossilfria senast 2030Så mycket påverkar hemleveranser köpbeslutetHenkel visar hållbar teknologi på Scandinavian Coating 2019Armatec utvecklas och har förstärkt med nya medarbetareMLT´s unika kamerasystem Iris M tar sig nu även in på pappersbruken i Sverige.Lindab öppnar Innovation Hub i HelsingborgElmia belönar framgångsrika utställare med nytt prisHilti levererar den saknade biten i inventariehanteringspussletSkattemedel ska användas effektivtVolkswagen släpper designskiss på kommande T-Roc R
2019-02-14
Safe Control fördubblar sin kapacitet för dragprovningNu släpps KIMOs nya Utbildningskoncept Lunch & Learn!ABB Sveriges vd tilldelas medalj från H.M. Konungen
Annonser