TORSDAG 20 JUNI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

BilMånsson i Halmstad blir ny Jaguar Land Rover-återförsäljare

BilMånsson, kända i Halmstad för att sälja Ford och i hela Sverige som landets största Mustang-återförsäljare, kan inom kort också lägga till Jaguar Land Rover-återförsäljare på sitt visitkort.
Jaguar och Land Rover är två märken som växer i Sverige. Med helt nya produkter som bland annat den första premium-elbilen Jaguar I-PACE och nya laddhybridversioner av Range Rover och Range Rover Sport samt nya och aggressiva priser på alla modeller, tar det brittiska märket upp kampen mot i synnerhet de tyska premiummärkena.

Men det räcker inte med nya produkter och rätt priser. Återförsäljarnätverket behöver också fungera. Och den mycket viktiga byggstenen att etablera ett större och mer omfattande nätverk av återförsäljare har just sett dagen.

”Vi är väldigt glada över att hälsa BilMånsson i Halmstad välkomna till familjen av Jaguar Land Rover-återförsäljare”, säger Network Development Director Jonas Lindow från Jaguar Land Rover. ”Clas Månsson är vad vi definierar en "local hero". En lokalt välkänd person som levererar utmärkt service och god försäljning och som helt enkelt har ett gott rykte på området. Samtidigt som Halmstad utgör en strategisk punkt i ett hittills outnyttjat område mellan Göteborg och Malmö; Halland och västra Småland, som är ett viktigt område med enorm potential för Jaguar och Land Rover”, tillägger Jonas Lindow.

Nyligen visad på Paris Motorshow

Clas Månsson, som just besökt den internationella bilmässan i Paris för att bland annat bekanta sig närmare med Jaguar och Land Rovers bilar, är entusiastisk inför utsikten att bli ny Jaguar Land Rover-återförsäljare.

”Jag hör till tredje generationens återförsäljare och har under mina år i omgångar både varit Land Rover återförsäljare och service partner, bl.a. i början på 2000-talet med Volvo som generalagent. Det var givetvis några år sedan och det är därför både spännande och glädjande att se utvecklingen av deras modellprogram, där man nu både kvalitets- och designmässigt självklart är på en helt annan nivå än tidigare”, säger Clas Månsson och fortsätter: ”Det är en utveckling som inte får avstanna och innebär intensiva investeringar i ny teknik och nya produkter. Något som märks väldigt tydligt på en plats som Paris Motor Show där det klart framgår att Jaguar Land Rover har ambitiösa framtidsplaner, och det ska bli spännande att få vara en aktiv del av deras resa.”

Sveriges bästa Mustang-säljare

Clas Månsson tvivlar inte heller på att det finns plats för ytterligare premiummärke i Halland. Och han vet vad han talar om. Han är den som säljer flest Ford Mustang i hela Sverige och är även känd i USA som Europas största återförsäljare och den som säljer flest Ford Mustang utanför USA.

”Jag är helt övertygad om att Jaguar Land Rover har potential för en massiv tillväxt i Sverige under de kommande åren – och vi på BilMånsson är i starkt volym fokuserade. Vi har en marknadsandel med Ford på över 10 %, och när det gäller Fords transportbilar ligger vi på 20 procent. Det får man bara om man å ena sidan har en stark produktkännedom, därtill har 100 % fokus på kunderna och som sagt inte minst på volymen. Med den egenskapen kopplad till vår erfarenhet från att sälja Mustang kommer vi skapa ett starkt Jaguar Land Rover här i Halland och västra Småland” säger Clas Månsson.

På plats innan jul

Under hösten startar försäljningen i tillfälliga lokaler och verkstad i befintliga BilMånsson lokaler, men redan i september 2019 är ambitionen att en helt ny 1000 kvadratmeter stor Jaguar Land Rover-byggnad ska stå klar – i direkt anslutning till den befintliga BilMånsson hallen.

”Jag är säker på att ”äktenskapet” mellan BilMånsson och Jaguar Land Rover blir både lyckligt och spännande för oss båda”, säger Clas Månsson som ser fram emot säljstart.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-06-17
VVS-metoder klar med ny försäljningsanläggning åt PorscheVågleverantören Flintab AB och norska Reknes AS inleder marknadssamarbete ALPINE A110S - Ny sportigare versionTvå elever vid Strömbackaskolan belönade med Bygmastipendiet
2019-06-14
Säkerheten inom laserprocessen är en viktig och global frågaZIWA Mekanisk Tillverkning AB har investerat i en bäddfräsmaskinABB stöttar Sydkoreas grönare framtidSchneider Electric lanserar PowerTag ControlPeab Asfalt vinner 85-miljoners kontraktGodstrafik som bidrar till ökad biologisk mångfaldSmarta logistiklösningen i ArenastadenHolms sopar 144.000 varv runt VätternGrattis Sjöbo till Sveriges största solcellspark!Logger med GPSTvå elever vid Sundsvalls gymnasium belönade med BygmastipendietFord reflekterar över 20 års hållbarhetsarbete i sin årliga rapportEn konferens som gav mersmakÅrets billigaste elveckaSmidig rundstrålande i fler utförandenHelt ny Boeing 777 Freighter utökar DHL:s interkontinentala flottaVolkswagen-koncernen planerar 36 000 laddpunkter för elbilar i EuropaPrototyper i världsklass med skarpt know-howPremiär för SAS nya långdistansplan
2019-06-13
Volvo Cars och Uber presenterar produktionsbil som är redo för självkörandeBrist på byggställningar bakom rekordförsäljningCEJNs snabbkopplingar med NFC-identifiering för motorprovningMora CNC har investerat i sin 5:e Biglia svarvSkanska säljer kontorsprojektet Juvelen i Uppsala till Vasakronan för drygt 560 miljoner kronor Söderberg & Haak växer med generalagentur för BomagAliaxis avyttrar sin keramiska verksamhet till kyocera fineceramicsNy Augmented Reality funktion i Solid Edge ger bättre visualisering av design och underlättar samarbeten.Rejlers flyttar in i Midrocs fastighet The Edge, MalmöMaskinia visar upp hela sitt breda sortimentVeras första uppdragKlart för byggstart av batterifabrikenFjärrstyrning av autonoma fordon möjligt tack vare 5G-nätetSnabbare fuktmätning underlättar handeln med trädbränsleBlåkläder producerar med hjälp av solenVolkswagen investerar i NorthvoltIT-säkerhet i industrinFem Instalcobolag i gemensamt uppdrag i VästeråsVälj säsongens hållbara och skönaste T-shirtsBella Hedbom från Einar Mattsson nominerad till Årets unga fastighetskvinna
2019-06-12
Nomo lanserar tillsammans med premiumtillverkaren NTN-SNR, KIZEI - det första plåttätade sfäriska rullagret på marknaden. ABB Azipod® elektriska framdrivningssystem kan spara 1,7 miljoner dollarVi söker en servicetekniker till VästkustenABS Wheels utökar serien med transportfälgar Här är nya BMW 3-serie Touring – snart som plug-in hybridSmart uppvärmning av bussar sparar energi motsvarande två vindkraftverkRekordhögt intresse för ingenjörsyrket bland tjejerPlus X Award tilldelas Uponor S-Press PLUS Många fördelar med intelligent uppvärmningFinja lanserar garageprojekt med rörliga arbetsanvisningar och DIY-beskrivningThermotech - ny leverantör till RörvikshusFullständig elektrifiering är inom räckhåll – och billigare än man kan troDePalma Workwer i samarbete med Beijer byggmaterial Deutz-Fahr specialutgåva 6215 TTV WARRIOR, ett perfekt verktyg för alla uppdragSäljstart för nya Volkswagen Passat – mer digital, mer komfortabel och mer utrustadQTF ställer ut på Skånes Energiting 2019Peter Sjödahl ny vd för Woody-kedjanFujitsu sjösätter AI-baserad tjänst för minskade utsläpp till sjöss Serneke bygger bostadsrätter i Sorgenfri i Malmö
Annonser