FREDAG 24 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Bombardier och Mälardalens högskola satsar vidare på kompetensutveckling

Bombardier Transportation och Mälardalens högskola (MDH) fortsätter sitt strategiska samarbete om forskning och utbildning från 2014, och ingår ett nytt avtal.
Med det nya avtalet satsar parterna ytterligare på kompetensutveckling av Bombardiers medarbetare.

Det nya avtalet signerades vid en ceremoni idag av MDHs rektor Paul Pettersson och Bombardiers vd i Sverige Anna Höjer.

Bombardier är ett globalt företag med cirka 68 000 medarbetare och med stark förankring i Mälarregionen. Anna Höjer ser samarbetet med MDH som strategiskt viktigt för Bombardiers utveckling och rekrytering av rätt kompetens i framtiden.

– För oss som högteknologiföretag med 1 600 medarbetare i Mälardalen är det här avtalet viktigt. I en tid då regional integration, effektiva transporter och hållbar mobilitet prioriteras har det också stor betydelse för våra medarbetare och kunder, säger Anna Höjer.

Ny kompetens inom tillverkningsindustrin
– Det glädjer oss att Bombardier önskar fortsätta samarbetet med MDH, och att företaget ser fördelarna med att satsa vidare på kompetensutveckling genom vårt initiativ Det livslånga lärandet, säger Paul Pettersson. – Initiativet bygger på kompetensutveckling av yrkesverksamma inom tillverkningsindustrin och kurserna tar utgångspunkt i behovet av ny kompetens till följd av den snabba teknikutvecklingen.

– Samarbetet med MDH har verkligen varit ett lyft för vår kompetensutveckling, säger Nina Åxman, Head of Lean Factory på Bombardier Transportation. – Våra medarbetare som gått kurserna kommer tillbaka med ökat självförtroende, de är inspirerade till att driva förändring och de bidrar med energi och kunskap till sina kollegor. Ur företagets perspektiv får vi ett inflöde av nya idéer och säkerställer att vi har rätt kompetens för framtiden. Att kurserna är utvecklade och genomförs tillsammans med MDH ger tyngd åt utbildningen.

– Teknikutvecklingen, digitaliseringen och globaliseringen ställer nya krav på både arbetsgivare och medarbetare, säger Paul Pettersson. – För att möta framtidens utmaningar har vi tillsammans med industrin, tagit fram kurser inom bland annat Artificial intelligence, Environmental and Energy Engineering, Software- and Computer Systems Engineering och Production Engineering som syftar till att deltagarna snabbt ska få ny kompetens.

Omfattande strategiskt avtal
I det strategiska avtalet ingår forskning som ett viktigt samarbetsområde. Exempel på tidigare/pågående forskningsprojekt; plattformar för autonoma system och styrning, modellbaserad testning och automatisering av testsystem och onlineoptimering av logistik och energi i processer.

Avtalet omfattar också Bombardiers erbjudande om examensarbeten och sommarjobb till MDHs studenter samt företagets deltagande i MDHs mentorprogram för studenter.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-21
Redskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
2019-05-20
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
2019-05-17
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety DayRusning efter nya motorsågen MS 500iKlätterteknik investerar i fritid Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän väg
Annonser