SÖNDAG 18 AUGUSTI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Bombardier och Mälardalens högskola satsar vidare på kompetensutveckling

Bombardier Transportation och Mälardalens högskola (MDH) fortsätter sitt strategiska samarbete om forskning och utbildning från 2014, och ingår ett nytt avtal.
Med det nya avtalet satsar parterna ytterligare på kompetensutveckling av Bombardiers medarbetare.

Det nya avtalet signerades vid en ceremoni idag av MDHs rektor Paul Pettersson och Bombardiers vd i Sverige Anna Höjer.

Bombardier är ett globalt företag med cirka 68 000 medarbetare och med stark förankring i Mälarregionen. Anna Höjer ser samarbetet med MDH som strategiskt viktigt för Bombardiers utveckling och rekrytering av rätt kompetens i framtiden.

– För oss som högteknologiföretag med 1 600 medarbetare i Mälardalen är det här avtalet viktigt. I en tid då regional integration, effektiva transporter och hållbar mobilitet prioriteras har det också stor betydelse för våra medarbetare och kunder, säger Anna Höjer.

Ny kompetens inom tillverkningsindustrin
– Det glädjer oss att Bombardier önskar fortsätta samarbetet med MDH, och att företaget ser fördelarna med att satsa vidare på kompetensutveckling genom vårt initiativ Det livslånga lärandet, säger Paul Pettersson. – Initiativet bygger på kompetensutveckling av yrkesverksamma inom tillverkningsindustrin och kurserna tar utgångspunkt i behovet av ny kompetens till följd av den snabba teknikutvecklingen.

– Samarbetet med MDH har verkligen varit ett lyft för vår kompetensutveckling, säger Nina Åxman, Head of Lean Factory på Bombardier Transportation. – Våra medarbetare som gått kurserna kommer tillbaka med ökat självförtroende, de är inspirerade till att driva förändring och de bidrar med energi och kunskap till sina kollegor. Ur företagets perspektiv får vi ett inflöde av nya idéer och säkerställer att vi har rätt kompetens för framtiden. Att kurserna är utvecklade och genomförs tillsammans med MDH ger tyngd åt utbildningen.

– Teknikutvecklingen, digitaliseringen och globaliseringen ställer nya krav på både arbetsgivare och medarbetare, säger Paul Pettersson. – För att möta framtidens utmaningar har vi tillsammans med industrin, tagit fram kurser inom bland annat Artificial intelligence, Environmental and Energy Engineering, Software- and Computer Systems Engineering och Production Engineering som syftar till att deltagarna snabbt ska få ny kompetens.

Omfattande strategiskt avtal
I det strategiska avtalet ingår forskning som ett viktigt samarbetsområde. Exempel på tidigare/pågående forskningsprojekt; plattformar för autonoma system och styrning, modellbaserad testning och automatisering av testsystem och onlineoptimering av logistik och energi i processer.

Avtalet omfattar också Bombardiers erbjudande om examensarbeten och sommarjobb till MDHs studenter samt företagets deltagande i MDHs mentorprogram för studenter.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-08-12
Nya KNX Närvarodetektorer möjliggör automatisering av belysning och värme i alla typer av rumMässan en språngbräda för fortsatt tillväxtTeknik från Alfa Laval gör luften renare i KinaEnda fiberlaserskärmaskinen i Landskrona Weland Solutions i samarbete med BITO LagersystemZAPTEC Sverige - nytt partnerföretag i Power CircleFristads lanserar Heritage – ikoniska arbetsplagg för en ny generationSAS öppnar direktlinjer till nya flygplatsen i Sälen/TrysilÅrets Stora Nolia slut – nu startar ett stort utvecklingsarbete för mässgigantenStiga tar grönytan in på Entreprenad LiveDigital marknadsplats ska minska slöseriet i bygg- och anläggningsbranschenBeck Maskin kommer med nyheter från BaumaFramtidens verktyg är här - HiKOKI visar vägen med smart teknikDet modulära testsystemet FAME - nu för 19-tums rackShoppa en 50-tonnare hos Delvator på Load Up North! Hydroscand etablerar sig i Armenien
2019-08-05
Nyhet! Eluttag och telefonladdare infällda i bordet – både smart och snyggt
2019-07-29
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse Foundation – ska identifiera tusen lösningar för ett bättre klimat
2019-07-22
---- TREVLIG SOMMAR! ----Ny IT-infrastruktur på Stockholms skolor för säkrare och pålitligare drift
2019-07-15
Ny rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändning
2019-07-12
Uthyrare växer i NorrlandSchüco Welcome Forum – det nya hjärtatHur kan Sverige bli världsledande på textilåtervinning?
2019-07-11
Smutsig bil? Så här tvättar du på bästa sätt! Brion Installation & Service QSR & Brion bildar vitvaruservicebolag ihopClimeon en av 100 innovationer med störst potential att minska koldioxidutsläppBillerudKorsnäs först med maskinproduktion av pappersbatteriAbu Dhabi beställer 168 långfärdsbussar av VolvoGenom att digitalisera och automatisera ekonomiprocesser skapar Amesto värdeVattenfall vinner anbud på nederländsk vindkraftInstalco förvärvar ventilationsbolag i GävleSå här får du en lyckad bilresa i EuropaPrisbelönad Volvo lockar unga besökareSommarpremiär för CadMouse Pro Wireless och CadMouse Pro Wireless Left
2019-07-10
Regeringens kontraproduktiva klimatsatsning!Marknaden för elbilar växer – Hedin Bil investerar i 250 laddningsstationer från Schneider ElectricABB Robotics tar fram lösningar för framtidens sjukhusNCC bygger Nordsjällands nya supersjukhusPeab Asfalt vinner kontrakt i Hylte kommunElbilen ett alternativ för allt flerHyundai lanserar helt ny bilmodell för Europa Engcon övergår helt till sitt egenutvecklade och säkra redskapsfästeNya Master och nya Trafic tar Renaults transportbilar till en ny nivå Nu lanseras en helt elektrisk MINI CooperHur kan vi ha ett överflöd av livsmedel samtidigt som människor knappt har mat på bordet?Toyota och Subaru enas om att tillsammans utveckla en plattform och en batteridriven suvSvensk får toppjobb i den globala kärnkraftsindustrin - Ingemar Engkvist blir VD för WANONytt projekt utvecklar fossilfria transporter
2019-07-09
CEJN utrustar sin produktion med kollaborativa robotar för ökad säkerhet, kvalitet och produktivitet. Peab Asfalt underhåller vägarna i Åre kommun och ÅrehusDachser Sweden hämtar in en Business Development ManagerElding Oscarson ritar Stockholms smartaste hus i trä vid Tekniska museetSveriges regering saknar nationella mål för minskad klimatpåverkan när det gäller spillolja.​Småföretagare blir lugna av att jobba på semesternSvevia tryggar broarna i norra Sverige Vi kan avvattna sportanläggningar!Helen Berhane - ny Product Manager på DatschaIKEM söker ansvarig plastbearbetningsfrågorSkövde Energi bidrog till att koldioxidutsläppen på jorden minskade med 102 279 ton under förra åretEkstrands presenterar ytterdörr med ribbor – Värmdö 390
2019-07-08
Conrad fortsätter att utöka sitt sortiment, nu med varumärket DEWALT i fokus
Annonser