LÖRDAG 16 DECEMBER 2017

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Borealis blir en del av Waves4Powers officiella partnerteam

Borealis meddelar att de blir officiell partner till Waves4Power (W4P).
Waves4Power är ett svenskt företag som utvecklar och säljer vågkraftssystem. Hjärtat i dessa system är WaveEL-bojen som omvandlar vågens energi till elkraft. Ett stort antal WaveEL-bojar är sammanlänkade i ett optimerat kraftgenereringsmönster för att skapa en vågkraftpark.

W4P har strategiska partnerskap med ett antal världsledande företag inom olika områden. Dessa partnerskap innebär ett långsiktigt utvecklingsavtal där partnern och W4P delar en gemensam vision att utveckla ett system med 25 års servicefri verksamhet. Varje partner är fullt ansvarig för sitt specifika delsystem i vågkraftparken.

Waves4Power har framgångsrikt lanserat och kopplat in det första vågkraftverket på det norska elnätet. Samtidigt har företaget påbörjat utvecklingen av WaveEl-bojen "Next Generation", med användning av polyetenplast (PE) som huvudmaterial i de nya bojarna. Borealis spelar en viktig roll i detta utvecklingsarbete och kommer genom sitt Borstar® PE-material att bidra till det strategiska partnerskapet med hållbarhetsfördelar såsom lättvikt, resurseffektivitet och korrosionsbeständighet.

”Att ha Borealis som partner kommer att hjälpa oss att uppnå vårt mål att ha lätta och korrosionsbeständiga bojar med ökad energieffektivitet och ett generellt bättre långsiktigt miljöavtryck. Det kommer också att bidra till att dessa system blir mer prisvärda", säger Ulf Lindelöf, CEO hos Waves4Power.

"Borealis vill hjälpa Waves4Power att övervinna begränsningarna i sin nuvarande teknik med våra Borstar® PE-lösningar, som prövats under lång tid. Vi tror att dessa material kommer att spela en viktig roll när det gäller att ta nästa steg i användningen av marin kraft”, säger Gisela Lehner, Senior Application Marketing Manager hos Borealis. "Ett partnerskap med Waves4Power knyter an till vår hållbarhetsstrategi, där ett av de tre fokusområdenaa är Energi & Klimat. Här fokuserar vi på att utveckla innovationer som bidrar till att öka energieffektiviteten och användningen av förnybar energi. Detta för att bidra till att uppnå FN: s utvecklingsmål inom hållbar energi."

För ytterligare information vänligen kontakta:

Ulf Lindelöf
VD
Waves4Power      
+46 72 210 44 20  
ulf.lindelof@waves4power.com     
           
Jonas Kamf
Marknadschef
Waves4Power
+46 70 664 36 25
jonas.kamf@waves4power.com

Birgitta Plyhm
PR
Plyhm Kommunikation
+46 70 777 12 90
birgitta@plyhm.se
Annonser