MÅNDAG 19 MARS 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Borealis blir en del av Waves4Powers officiella partnerteam

Borealis meddelar att de blir officiell partner till Waves4Power (W4P).
Waves4Power är ett svenskt företag som utvecklar och säljer vågkraftssystem. Hjärtat i dessa system är WaveEL-bojen som omvandlar vågens energi till elkraft. Ett stort antal WaveEL-bojar är sammanlänkade i ett optimerat kraftgenereringsmönster för att skapa en vågkraftpark.

W4P har strategiska partnerskap med ett antal världsledande företag inom olika områden. Dessa partnerskap innebär ett långsiktigt utvecklingsavtal där partnern och W4P delar en gemensam vision att utveckla ett system med 25 års servicefri verksamhet. Varje partner är fullt ansvarig för sitt specifika delsystem i vågkraftparken.

Waves4Power har framgångsrikt lanserat och kopplat in det första vågkraftverket på det norska elnätet. Samtidigt har företaget påbörjat utvecklingen av WaveEl-bojen "Next Generation", med användning av polyetenplast (PE) som huvudmaterial i de nya bojarna. Borealis spelar en viktig roll i detta utvecklingsarbete och kommer genom sitt Borstar® PE-material att bidra till det strategiska partnerskapet med hållbarhetsfördelar såsom lättvikt, resurseffektivitet och korrosionsbeständighet.

”Att ha Borealis som partner kommer att hjälpa oss att uppnå vårt mål att ha lätta och korrosionsbeständiga bojar med ökad energieffektivitet och ett generellt bättre långsiktigt miljöavtryck. Det kommer också att bidra till att dessa system blir mer prisvärda", säger Ulf Lindelöf, CEO hos Waves4Power.

"Borealis vill hjälpa Waves4Power att övervinna begränsningarna i sin nuvarande teknik med våra Borstar® PE-lösningar, som prövats under lång tid. Vi tror att dessa material kommer att spela en viktig roll när det gäller att ta nästa steg i användningen av marin kraft”, säger Gisela Lehner, Senior Application Marketing Manager hos Borealis. "Ett partnerskap med Waves4Power knyter an till vår hållbarhetsstrategi, där ett av de tre fokusområdenaa är Energi & Klimat. Här fokuserar vi på att utveckla innovationer som bidrar till att öka energieffektiviteten och användningen av förnybar energi. Detta för att bidra till att uppnå FN: s utvecklingsmål inom hållbar energi."

För ytterligare information vänligen kontakta:

Ulf Lindelöf
VD
Waves4Power      
+46 72 210 44 20  
ulf.lindelof@waves4power.com     
           
Jonas Kamf
Marknadschef
Waves4Power
+46 70 664 36 25
jonas.kamf@waves4power.com

Birgitta Plyhm
PR
Plyhm Kommunikation
+46 70 777 12 90
birgitta@plyhm.se
2018-03-14
Skanska säljer kontorsfastighet i Malmö för cirka 1 miljard kronorArtvise Kundtjänst till Strängnäs kommunMotomanroboten för samarbete överträffar kravenNya digitala tidreläer från CrouzetHilti fortsätter att satsa på sin verktygsserviceNy säkerhetschef på NokasSkapa, expandera och förbättra din verksamhet med VanderbiltRiksbyggen ingår samarbetsavtal med JM EntreprenadVarning i god tidNya lamellrondeller för ytkonditionering med vinkelslipTornstaden bygger modernt äldreboende på ÖckeröSverigepremiär för nya Toro Titan HD-serienStålproduktionen minskade i februari 2018
2018-03-13
Lesjöfors tillverkar musik (!) för brittiska NationalteaternNordic Paper Åmotfors utökar vibrationsövervakning med HD-teknologi på PM6Miljövänligt val att renovera teleskopskyddOrder på 105 MSEK till OCS från världsledande inom fordonsindustrinMiljöhänsyn sätter fart på byggandet i träNy prognos Q2: Rejält minskad sysselsättning i byggbranschenNy prognos Q2: Ökad sysselsättning inom tillverkningsindustrinUppstickare firar fem år med ElgigantenHenrik Granström ny VD för snabbväxande 24StorageNy VD och koncernchef till C.A.G MOHV Kungsholmen välkomnar ny delägareInvigning av ny industriutbildning i AlingsåsKarin van der Salm ny vd på GryaabFörsta spadtaget för nya bostäder i Täby parkNy generalsekreterare för Friskis&SvettisLesjöfors Automotive AB blev Årets leverantör 2017Daloc tidiga med CE-certifiering av branddörrarInlandsbanans vd nominerad till Årets samhällsbyggareTekniska verken välkomnar nytt lagförslag om vattenkraftPrecision med grön laserteknik från FLEXGarvat designföretag valde modern stil med RingUpNya Ford Fiesta ST levererar körglädje med hjälp av avancerad teknikGrävarbeten i Tannefors för en framtidssäker infrastrukturMarkus sköter sitt företag med hjälp av smarta lösningar från RingUpTarasso utser Dženana Poljo till ny VDNy väg förbättrar trafikflödet i VälsvikenPatrik Philipsson ny försäljningsdirektör på ITS NordicResultat enligt plan för MittSverige Vatten & Avfalls bolagFramtiden AB fortsätter klättraSkanska investerar cirka 580 miljoner kronor, i nytt kontorsprojekt i Oslo, NorgeNorrlänningar flitigast i landet med att använda svenskt byggmaterialGjut unika och kreativa skapelser med weber vitbetongWihlborgs + Fintechbolag = Säkrare samhälleDENIOS lanserar nytt utdragbart kemikalieskåp för maximerad förvaringIRC AB levererar säkerhetslösning till läkemedelsföretagIRC AB i Björbo ingår i ett partnerskap med tyska Hartmann & König AG.
2018-03-12
Skolbesök ska locka unga till industrin Mekom utökar och omorganiserar för att bättre möta efterfråganLVD offentliggör stor beställning av unik synchro-form kantpressAudi, Italdesign och Airbus visar flygande elbilen Pop.Up Next i GeneveEU-anpassning av skördemaskiner kan ge svensk humleproduktionNu blir det möjligt för alla att flyga med 100 procent biobränsleHela Sverige kan flyga grönt på svensk skogSju av tio småföretagare vill se större satsningar på digitaliseringNy HR-chef stärker HSBs nya nationella organisationTailor Store får ny vdWebsteps omsättning ökar med 21% i SverigeNorrköping är en av landets mest digitala kommunerWinGroup utnämner Rickard Lindqvist till VD
Annonser