SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

BOSAL öppnar kompetenscenter och produktions­anläggning i Nyköping

BOSAL är en ledande europeisk leverantör av innovativa och hållbara energi- och mobilitetslösningar som bidrar till en renare värld.
Nu tillkännager företaget en förestående expansion till den skandinaviska marknaden, med Nyköping som etableringsort. Den initiala investeringen ligger på ca. 20 miljoner euro och har som mål att på sikt skapa 200-400 jobb.

Företaget BOSAL tillverkar avgasreningssystem, chassidelar och produkter för energikonvertering. Nu expanderar företaget till Skandinavien, med en initial investering på ca. 20 miljoner euro i ett kompetenscenter och en produktionsanläggning i Nyköping.

Kompetenscentret har i uppgift att stötta BOSAL Groups världsomspännande arbete med know-how och affärsutveckling kopplad till tunga fordon (on- och off-road). Nyköping är en ideal etableringsort för den skandinaviska verksamheten, med tanke på den know-how, kompetens och de leveranskedjor som sedan tidigare finns i regionen. Sverige står idag för 18 procent av den globala marknaden för drivlinor till tunga fordon. BOSAL planerar en initial investering på ca. 20 miljoner euro i marknaden.
BOSAL kommer även att öppna en produktionsanläggning, också den i Nyköping, för tillverkning av avgasreningssystem och chassidelar till kommersiella fordon och passagerarbilar. Att öppna en anläggning i Sverige går helt i linje med företagets ambitioner kopplade till hållbarhet, drift och ekonomi.

BOSAL kommer att söka efter erfarna nya medarbetare till verksamheten i Nyköping under det första kvartalet 2021. Målet är att på sikt anställa mellan 200 och 400 personer i Nyköping.

– Vi har förberett detta i över ett år och är väldigt tacksamma över den hjälp och det stöd vi fått av Nyköping. Det är en fantastisk plats att starta vår skandinaviska verksamhet på. Vi ser många möjligheter här – och vi vet att vi kan skaffa oss en otrolig fördel på hållbarhetsområdet genom att etablera oss närmare de stora svenska OEM-aktörernas produktionsanläggningar. Öppnandet av vårt kompetenscenter och vår anläggning i Nyköping är ett stort strategiskt steg för oss, säger René de Wit, vd på BOSAL Group.

Fredrik Sidahl, vd på Fordonskomponentgruppen, välkomnar BOSAL:s expansion till den skandinaviska marknaden:
– Den skandinaviska fordonsindustrins tillväxt och konkurrenskraft bygger på att vi har leverantörer som investerar i marknaden, attraherar talang och arbetar nära våra största fordonstillverkare. Därför är vi väldigt glada att Bosal har valt att etablera sig i Nyköping, säger Fredrik Sidahl.

Kontaktperson
Daniel Nord, konsult Hill+Knowlton Strategies
Tfn: 070-452 01 62
daniel.nord@hkstrategies.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-19
Unik adapter producerad med hjälp av CNC-svarvQNAP lanserar AI-baserad bildsökningVeeam underlättar datafrihet
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner