SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Bosch lanserar ergonomiska excenterslipar för proffs

Bosch presenterar två nya batteridrivna excenterslipar på 12 respektive 18 volt – GEX 12V-125 Professional och GEX 18V-125 Professional.
Båda maskinerna är kompakta, ergonomiska och lätta att transportera. GEX 12V-125 Professional är dessutom Bosch första excenterslip på 12-volt.

• Kompakt design, lätta att transportera
• Utmärkt ergonomi tack vare praktisk knopp och smalt grepp
• Borstlös motor för maximal effekt och livslängd

Boschs första batteridrivna excenterslip på 12 volt har en kompakt och smidig design vilket gör den lätt att ta med och använda. Verktyget är särskilt lämpligt för slipning av vertikala ytor såväl som högt belägna ytor.

Samtidigt lanseras GEX 18V-125 Professional på 18 volt, som rekommenderas för större horisontella ytor. GEX 18V-125 har därtill en av marknadens lägsta vibrationsnivåer på endast 1,9 m/s2 och är således lämpad för långa arbetsdagar.

Kombinerar praktikalitet och effektivitet
Båda maskinerna har borstlösa motorer som ger god prestanda och hög effekt. Med en praktisk knopp framtill i kombination med ett smalt grepp skiljer sig designen från konkurrerande batteridrivna modeller på marknaden.

Det praktiska utförandet gör det möjligt att med endast en hand bruka både GEX 12V-125 Professional och GEX 18V-125 Professional med bibehållen kontroll.

Flera användningsområden - från grovslipning till finish
Båda excentersliparna är lämpliga för klassiska arbetsmoment såsom slipning av trä, elementkonstruktion och målning, men de kan också användas vid lackreparationer på t.ex. bilar.

Hastigheten justeras via ett hastighetsreglage, och oavsett användningsområde finns ett stort antal slippapper att tillgå, till exempel ”soft” för slipning av konkava eller konvexa ytor.

Den medföljande dammpåsen minimerar mängden damm som bildas under arbetet samtidigt som den även minskar buller. Via utsugssystemet Click & Clean kan maskinen också anslutas till en dammsugare som t.ex. den batteridrivna våt- och torrdammsugaren GAS 18V-10 L Professional.

Kompatibel med befintliga verktyg
Excentersliparna kan användas med alla Bosch-batterier med spänningarna 12 eller 18 volt. Detsamma gäller laddare för dessa batterier. För att säkerställa minimal nertid rekommenderar Bosch att GEX 18V-125 Professional används med 4,0 Ah ProCORE18V-batteriet som ger excenterslipen en driftstid på cirka en timme. Till GEX 12V-125 Professional rekommenderar Bosch ett 3,0 Ah batteri.

Tillgänglighet
Excentersliparna GEX 12V-125 Professional och GEX 18V-125 Professional är tillgängliga nu. Med reservation för ändringar.

För mer information, kontakta:
Pernilla Lundin, Geelmuyden Kiese
Telefon: +46 (0) 73 672 63 23
E-mail: pernilla.lundin@gknordic.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN