FREDAG 18 JUNI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Bosch lanserar ny ergonomisk kap-/geringssåg i BITURBO-serien

Bosch lanserar en ergonomisk kap-/geringssåg i BITURBO-serien för professionella hantverkare - GCM 18V-216 Professional.
Den nya kap- / geringsågen kan med fördel användas med det kraftfulla ProCORE18V-batteriet på 8,0 Ah för maximal styrka.

• Prestanda likvärdig sladdmaskiner
• Sätter en ny standard inom trådlösa sågar
• Ergonomisk lättviktsdesign

Det är första gången Bosch lanserar en kap-/geringssåg i 18V-segmentet och de utökar därmed sortimentet i den populära serien med en ny produktkategori. GCM 18V-216 Professional har ett sågdjup på hela 70 mm och kan till exempel används av hantverkare för sågning och installation av parkettgolv och golvlister.

Sågdjupet gör verktyget lämpligt för kapning av olika typer av materiel såsom underkonstruktioner, parkettgolv och lister för gersågning samt kan även användas för att trimma och säkerställa en fin finish på snickeriarbetet.

Marknadens starkaste modell
Ett test utfört av Dekra Testing på uppdrag av Bosch Power Tools visar att GCM 18V-216 Professional är den starkaste bland konkurrerande modeller på marknaden mätt efter antalet kapningar per laddning. Med 162 kapningar på en laddning presterade GCM 18V-216 Professional bättre än övriga modeller i testet som klarade 89, 117, 125 respektive 141 kapningar per laddning (rapportnummer: 3414140.02).

Praktiska och ergonomiska detaljer
Kap-/geringsågen är lätt och användarvänlig och har ett ergonomiskt handtag som gör det enkelt att hantera och transportera. Laserfunktionen visar skärlinjen, och som en praktisk detalj har kap-/geringssågen en klämskruv som gör det enkelt att byta blad. Den har även en inbyggd arbetslampa och dammpåse, vilket gör arbetet med maskinen ännu mer användarvänligt.

Därtill är det möjligt att enkelt hålla koll på batteriets status på verktyget tack vare nya uppkopplingsmöjligheter. Användaren kan dessutom förlänga drifttiden med upp till 30 procent med hjälp av funktionen ”Eco Mode”, precis som varvtalet kan justeras.

2021 är BITURBO-maskinernas år
Bosch introducerar under 2021 en rad nya verktyg i BITURBO-serien, samtliga kraftfullare än bolagets existerande batteridrivna maskiner. Professionella användare får med de nya maskinerna tillgång till effektivare maskiner med effekter om 1 000 – 1 500 watt.

Bosch Professional BITURBO Brushless 18V-system
BITURBO är en serie kompakta batteridrivna verktyg riktade mot professionella hantverkare. Maskinerna i 18V-serien har exceptionell prestanda i kombination med de effektstarka batterierna i ProCORE18V-serien med kapaciteterna 8,0 och 12,0 Ah. Med borstlösa, högeffektiva motorer på upp till 1 800 watt presterar verktyget i nivå med konkurrerande modeller med dubbla batterier eller högre spänning. Verktyget är kompatibelt med befintliga batterier och laddare i Bosch Professional 18V System.

Tillgänglighet
GCM 18V-216 Professional är tillgänglig nu. Med reservation för ändringar.

Tekniska data . . . . . . . . . GCM 18V-216 Professional
Batterispänning . . . . . . . . . 18V
Varvtal (obelastad) . . . . . . . . . 4.600 min-1
Klingdiameter . . . . . . . . . 216 mm
Kapkapacitet 0° . . . . . . . . . 70 × 270 mm
Kapkapacitet 45° geringssågning . . . . . . . . . 70 × 190 mm
Kapkapacitet 45° snedsågning . . . . . . . . . 45 × 270 mm
Geringsinställning (V/H) . . . . . . . . . 47°/47°
Snedkapningsinställning(V/H) . . . . . . . . . 45°/ 0°
Dimensioner (längd × bredd × höjd) . . . . . . . . . 520 × 770 × 630 mm
Vikt utan/med 8,0 Ah batteri . . . . . . . . . 14,7/15,7 kg

För mer information, kontakta:
Pernilla Lundin, Geelmuyden Kiese
Telefon: +46 (0) 73 672 63 23
E-mail: pernilla.lundin@gknordic.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-06-10
VBN Components får genombrottsorder från amerikanska försvaretFC Maskin har sålt ytterliggare 1 Mitsubishi trådgnist!ABB PixelPaint vinner prestigefulla IERA-priset för innovation och entreprenörskapGeomatikk lanserar GeoDig, appen för gräventreprenörerKAMIC Group förvärvar Talema Group, en global tillverkare och leverantör av magnetkomponenterGasellföretag inom V/A köpte unik Manitou teleskoplastare från Scantruck ABStörre möjligheter för årets nyexaminerade – ingångsjobben ökarTillverkare av akustik­lösningar vill öka trivsel med nytt sortiment av färgerSvenska företag bland de mest utsatta för cyberangrepp
2021-06-09
Robusta miniatyrtryckgivareAdvanced Engineering Göteborg flyttar mässan till 19–20 april 2023ABB lanserar ny skräddarsydd digital övervakningstjänst för prediktivt underhåll av transportbandNytt ljus över tillverkningen av ultratunna polymererHögskolan Väst digitaliserar och utvecklar utbildning inom elektriska fordonUltraplatt bakgrundsbelysningAttraktiv kontorsmiljö lockar efter pandeminElektronikmässan Göteborg flyttar till 2023Cisco tar steget in i fram­tiden med nya Webex SuiteNCC bygger ut vattenkraftverk i Skellefteå
2021-06-08
ifm tilldelas: Årets fabrik 2020Ny teknik och rätt personal är utställaren Hygaps framgångsfaktorer Spara pengar med noggrann CIP-övervakningBli certifierad ventilations­montör – på nätetFrån smarta komponenter till Industry 4.0 Hur kan stål bidra till ett hållbart samhälle?MTRX inleder samarbete med EuropcarMångmiljonsatsning med fossilfri ånga till Örtofta sockerbruk utanför Eslöv ger betydande klimatfördelarGunnebo Fastening lanserar - Nytt koncept Ny förpackningFlexibel och enkel att installera - det nya operatörsassistanssystemet ifm mateMats Norberg ny vd för SwerockDana Lim anställer säljexpert för att stärka närvaron i SverigeÅrets Tjänstebilsbarometer från LeasePlan
2021-06-07
Schneider Electric levererar automationslösning till svenska exportföretaget PrimozoneKonfigurera givarparametrar via en app med BluetoothSoftronic bygger upp nytt specialistområde inom IT-arkitekturVi bygger hållbarhet, tillsammans - Saint-Gobain Sweden ABSmidmek fortsätter sin satsning - My Becker ny projektchefOOF Group och Eleiko Group bildar joint venture och uppför 18 700 m² logistik i HalmstadMowida förenklar livet i fastighetsbranschenMoa hjälper Solör att arbeta än mer klimatsmart i Vilhelminaifm trotsar Coronaviruskrisen
2021-06-04
Större ytor i Tyskland tack vare ökade affärsvolymerSMC lanserar retardationskontroll som alternativ till stötdämpareVolvo förbättrar och utökar utbudet av hybrid­grävmaskinerSyntronic tillverkar kretskort med nitrogen från Atlas CopcoPlåt- och ventbranschen lanserar lärlingspremie för företagSchunk Rota THW3FlixMobility expanderar i Sverige, får ny investerare och backas med 650 miljoner dollarSvenskt företag i framkant inom PVD-coatingDavids Volvo är gjord av legobitarParkers högpresterande flänssystem får en ny certifiering för marina tillämpningarSvenskt HealthTech-bolag skapar coronafria miljöer
2021-06-03
Har du också sett fördelen med IO-Link?Serviceteknikern Emma gillar att vara ute i fältCertifierad ballåsning till Western BalvagnarHögre upplösning med nya boost-serienMicke stärker upp servicen av Merlo i Stockholms­områdetSmidig integration med kompletta verktygssystemABB stärker satsningen på att minska koldioxid­utsläppenEnormt intresse för 3D-printad elsparkcykelBosch lanserar ergonomiska excenterslipar för proffsEndress+Hauser utmanar den traditionella industrin
Annonser