FREDAG 24 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Bra start för SSGs och Teknikutbildarnas samarbete

SSG och Teknikutbildarnas samarbete att utbilda på elsäkerhetsstandarden SSG 4500 har fått en bra start.
Hittills har det blivit 13 utbildningstillfällen, och båda företagen är nöjda med samarbetet som har målet att öka kompetensen inom svensk industri.

I november 2018 tecknade SSG och Teknikutbildarna ett avtal om samarbete där Teknikutbildarna kommer att utbilda på SSGs kurser. Den första kursen som hölls i Teknikutbildarnas regi var på en av SSGs standarder inom elsäkerhet, SSG 4500, och samarbetet har fått en bra start. Sedan november har det totalt arrangerats 13 utbildningstillfällen, och båda företagen är nöjda med det som hittills har gjorts.

– Vi har en rad kurser som bygger på aktuella elsäkerhetsstandarder och föreskrifter, säger Peter Johansson, lärare på Teknikutbildarna. Elsäkerhet vid arbete – SSG 4500 kompletterar vår utbildningskatalog på ett naturligt sätt. Det känns tryggt och bra att arbeta med kvalitetsutbildningar som höjer säkerheten för de som arbetar med el.

Även från SSGs sida är man nöjd med samarbetet.

– Vi vill nå ut till så många som möjligt med våra kurser så att vi kan öka kompetensen inom svensk industri, säger Markus Sjöholm, ansvarig för SSGs kurser. Samarbetet med Teknikutbildarna jackar in bra i vårt arbete och de är duktiga med ett gott renommé.

Grunden till samarbetet var svensk industris efterfrågan på en ökad kompetens i en omvärld där konkurrensen är hård och utvecklingstakten snabb. Konkurrensen märks främst ifrån andra länder, där Sverige under många år haft ett försprång genom hög kompetens och stark innovationskraft. Det stod också tydligt under årets industrimässa i Hannover där Sverige stod som partnerland.

– Inom industrin finns behovet av kompetenssäkring. Med samarbetet med Teknikutbildarna kan vi öka tillgängligheten på denna typ av utbildning och kan stärka industrin tillsammans, sade Mats Jakobsson, SSGs VD när samarbetet tillkännagavs, och fick medhåll av Teknikutbildarnas VD Lennart Bölin.

– Jag tror att den goda samarbetsanda som vi snabbt har funnit mellan företagen kommer att förbättra säkerheten inom industrin, säger Lennart Bölin. Tillsammans ska vi göra svensk industri ännu mer säker och konkurrenskraftig.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-21
Redskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
2019-05-20
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
2019-05-17
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety DayRusning efter nya motorsågen MS 500iKlätterteknik investerar i fritid Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän väg
Annonser