SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Brist på byggställningar bakom rekordförsäljning

När det jättelika byggställningspartiet på 8000 kvadratmeter i Norrköping blev tillgängligt för konkursauktion på Klaravik var det många om budet.
Efter budgivningen med över 200 lagda bud landade vinnarsumman på 1 711 000 kr - rekord för en konkursauktion på Klaravik. Och det är ingen slump. Bättre begagnade byggställningar är en bristvara.

Till slut var det Altum Service AB som tog hem byggställningspartiet i Norrköping. För ägaren Joacim Ericsson passade auktionen som ställningarna på sitt företagsbygge: perfekt.

“Vi har liknande ställningar sedan tidigare och har expanderat kraftfullt senaste åren. Så det här blir ett bra tillskott i verksamheten”, säger Joacim om köpet som var hans allra första på klaravik.se.

Liten begagnatmarknad
Begagnatmarknaden för den här typen av ställningar är annars inte särskilt stor, berättar Joacim, vars företag har sin hemvist i Örnsköldsvik och Umeå.

“Det är svårt att få tag på. Så när en vän tipsade mig om auktionen blev jag genast intresserad. Riktigt kul att det gick vägen”.

Sedan slutet av 2017 har Klaravik drivit affärsområdet kring Obestånd som fokuserar på just konkurser och återtag. Både manskapet (idag sex personer) och försäljningsvolymen har växt successivt sedan dess. Och den senaste försäljningen befäster ställningen. Den är nämligen rekordstor.

“Vi ser att allt fler konkursförvaltare anförtror oss för större uppdrag. Med vår plattform som stöd når vi ut till köpare och dessutom på kort tid. Vi klarar av den tidskritiska faktorn samtidigt som vi i många fall lyckas överträffa förväntningarna i budgivningen”, konstaterar Joachim Ågren, affärsområdeschef för Obestånd på Klaravik.

För mer information, kontakta
Joacim Ågren, affärsområdeschef Klaravik, 072-402 70 73, joachim.agren@klaravik.se

David Kvicklund, kommunikatör Klaravik, 073-474 77 72, david.kvicklund@klaravik.se
Kontaktinformation
Postadress
Tynäs­gatan 10
65216 Karlstad
Besöksadress
Tynäs­gatan 10
65216 Karlstad
Region
Karlstad
Värmlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556881-8693
Grundat: 2012
Anställda: 190
Välkommen till Klaravik - marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon.

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har 190 anställda, 390 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2021 omsatte Klaravik drygt 3 miljarder svenska kronor.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Åsa Albinsson
073-523 24 25
Klaravik Kundtjänst
Kundtjänst
054-151304
David Kvicklund
Content Manager
054-774 52 31

Filmer

Klaravik - Så funkar det

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN