TISDAG 20 NOVEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Butikskedjor stärker sitt e-handelserbjudande med effektiv logistiklösning för Darkstores

En Darkstore är utformad för att effektivisera och stärka plockdelen i e-handelskedjan.
Allt fler dagligvarukedjor väljer att använda sig av centrala plocklager för att optimera sitt e-handelserbjudande. De stora centrallagren som kallas för Darkstores är anpassade för att order plockas så effektivt som möjligt.

– Vårt system är utvecklat för att effektivisera e-handeln. Det kan med fördel användas i både butik och i Darkstores. Vi är de enda som erbjuder en komplett lösning för hela e-handelskedjan; från planering och styrning, till plockning och leverans, säger Kristofer Browall, Key Account Manager på StrongPoint Cub.

E-handeln ökar ständigt och är en naturlig del i vardagen för många. Allt fler kedjor väljer därför att stärka sin e-handel för att kunna möta sina kunders förväntan. Ett internationellt fenomen som blir allt populärare på den svenska marknaden är så kallade Darkstores. Darkstores är i praktiken ett centrallager där order plockas för att sedan levereras antingen direkt till konsumenten eller till vald butik. StrongPoint Cubs E-commerce Logistics Suite-lösning tilltalar de kedjor som väljer att utöka sitt e-handelserbjudande, både för de som plockar varor direkt i butik men även för de väljer att satsa på Darkstores.

– Vår lösning finns redan i fler än 250 butiker, som idag använder vårt system för att serva sina kunder. Nu kommer systemet även att köras i Darkstores, vilket innebär att ett stort antal order hanteras samtidigt, säger Marcus Enetjärn, försäljningschef hos Cub Business Systems.

Fördelarna med Darkstores är många. En faktor som tilltalar flera av dess användare är att det finns möjlighet att markant öka plockvolymerna. I en Darkstore optimeras plockvarvet eftersom lagret inte är uppbyggt efter konsumentens shoppingmönster likt en vanlig butik. Ytterligare en fördel är att varan hanteras endast en gång i plockflödet. I en fysisk butik frontas den först i butikshyllan, för att sedan plockas ned i matkassar. Plockprocessen i en Darkstore innehåller färre steg. Istället plockas varorna direkt från pall ned i kassar. På ett centralt plocklager är främsta fokus att plocka order så effektivt som möjligt.

StrongPoint Cub tror att nyckeln till framgång inom Click&Collect-handeln är just kombinationen av Darkstores och vanliga butiker.

– Trenderna vi ser just nu pekar åt två håll samtidigt. Vi ser att butikskedjor som idag erbjuder e-handel från fysiska butiker startar centraliserade Darkstores för att öka effektivitet i storstäderna. Samtidigt ser vi kedjor i samma bransch som redan idag har Darkstores som rullar ut våra lösningar i butiks-leden för ökad geografisk spridning och möjlighet till att erbjuda Click&Collect, avslutar Kristofer Browall.

Urban Engström
Marketing Manager
Marketing
urban.engstrom@cub.se
+46 6388850
2018-11-15
Full kontroll, färre lastbilar och mer godsNy standard visar hur man hanterar tillförlitligheten i system
2018-11-14
Gnosjö Automatsvarvning presenterar idéer för att framtidssäkra svensk legotillverkningSkandinaviska Områdesskydd öppnar kontor i GöteborgSverigepremiär för Pumps & Valves på Malmömässan!Opus Bilprovning etablerar i Malmö Skanska förser mobila byggarbetare med robusta Toughpad-datorerFettmätaren, angår alla som smörjer manuellt...Klaravik utsedd till Gasellföretag 2018Snart öppnar Besikta för tungtrafik i NorrköpingHur du väljer rätt arbetsbyxaebm-papst gasfläkt i effektiv och miljövänlig högtryckstvätt Forskare vill testflyga svenskt biobränsle 2021Blåkläder lanserar två nya flamkollektioner! App låter bilägaren besikta skadan på distansChristina Lindbäck, NCC i Snåret: Agenda 2030 är som en affärsplan för samhället. Konkreta tips för att höja innovationskraftenQamcom blir Gasell - IgenHelen lämnade försäkringsbranschen för VVS-yrketProMeister Solutions och Lärande i Sverige tar nästa steg i framgångsrikt utbildningssamarbete Pressinbjudan: Kronprinsessparet besöker Höganäs och Cortus EnergyNytt revolutionerande koncept sätter människor i centrumAGA lanserar ny produkt för snabbkylning av flytande livsmedel
2018-11-13
Komplett utbildning som tar dig från första kontakt till färdig leverans med nöjda kunder!Större flexibilitet med ny serie överströmsrelänVBN Components får tyskt innovationsprisMekanisk verkstad för Er som ställer hårda krav har fått sin 3:e Biglia installeradPålitligt korrosionsskydd från Henkel.CEJNs teamledares kommentar till The Next Generation: "Vårt ansvar är att hålla dig säker"20-åriga Stella bryter manlig norm i byggbranschenGrunden Bois är årets Number 10 stipendiatLesjöforsfjädrar i framtidens mänskliga robotarBilia förvärvar en auktoriserad serviceverksamhet för BMW i NorgeNytt industrimagasin vinter 2018 ute nu!Hyundai och Vodafone inleder samarbete om uppkopplade bilarEldrivna truckar testas i produktion i Bolidens AitikgruvaLåt oss presentera: Fredagens gäster i Defas podstudioHet marknad för begagnade bilar trots färre försäljningar Arbeta i HD med nya High Demand pro18-v batterierFörsäljningsrekord på Gekås Ullared ger bidrag till Missing PeopleSvenska chefer underkänner sitt eget cv BMW + vinterhjul =gratis vinterhjulYrkesgymnasiet ökar med 25 procent Så ser företagandet ut i din kommunMakita lanserar sladdlös kaffemaskin på 12/18VEntreprenörskap hos Sigtuna Kommun20-åring med hjärta för kunskap och kvalitetWidrikssons lanserar ytterligare tjänster inom IT-logistik och transportÖkad säkerhet i truckmiljön med Zone Intelligence Bättre arbetsmiljö med ljuddämpade diamantklingorPremiär för ny butik och entre i Älvsjö och ny filial i Borås.Scanias transportlaboratorium blir fossilfrittRejmes Bil prisbelönta på motorgalan 2018Maskinhandboken – Ny SEK Handbok!Nordic Truckcenter SE inleder samarbete med TOTAL Nordic
2018-11-12
Skanska utvecklar nytt hotell i Kiruna som säljs till LKAB för cirka 500 miljoner kronorNy exportsäljare - Alexander LjungbergMätningar till grund för elbesparingPeab bygger ut Tofta skjutfältAcademic Work prisas för bästa försäljnings- och marknadsorganisationDemo utförsäljning av mätinstrument Ny satsning från Stoppa machokulturen
Annonser