FREDAG 21 SEPTEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Butikskedjor stärker sitt e-handelserbjudande med effektiv logistiklösning för Darkstores

En Darkstore är utformad för att effektivisera och stärka plockdelen i e-handelskedjan.
Allt fler dagligvarukedjor väljer att använda sig av centrala plocklager för att optimera sitt e-handelserbjudande. De stora centrallagren som kallas för Darkstores är anpassade för att order plockas så effektivt som möjligt.

– Vårt system är utvecklat för att effektivisera e-handeln. Det kan med fördel användas i både butik och i Darkstores. Vi är de enda som erbjuder en komplett lösning för hela e-handelskedjan; från planering och styrning, till plockning och leverans, säger Kristofer Browall, Key Account Manager på StrongPoint Cub.

E-handeln ökar ständigt och är en naturlig del i vardagen för många. Allt fler kedjor väljer därför att stärka sin e-handel för att kunna möta sina kunders förväntan. Ett internationellt fenomen som blir allt populärare på den svenska marknaden är så kallade Darkstores. Darkstores är i praktiken ett centrallager där order plockas för att sedan levereras antingen direkt till konsumenten eller till vald butik. StrongPoint Cubs E-commerce Logistics Suite-lösning tilltalar de kedjor som väljer att utöka sitt e-handelserbjudande, både för de som plockar varor direkt i butik men även för de väljer att satsa på Darkstores.

– Vår lösning finns redan i fler än 250 butiker, som idag använder vårt system för att serva sina kunder. Nu kommer systemet även att köras i Darkstores, vilket innebär att ett stort antal order hanteras samtidigt, säger Marcus Enetjärn, försäljningschef hos Cub Business Systems.

Fördelarna med Darkstores är många. En faktor som tilltalar flera av dess användare är att det finns möjlighet att markant öka plockvolymerna. I en Darkstore optimeras plockvarvet eftersom lagret inte är uppbyggt efter konsumentens shoppingmönster likt en vanlig butik. Ytterligare en fördel är att varan hanteras endast en gång i plockflödet. I en fysisk butik frontas den först i butikshyllan, för att sedan plockas ned i matkassar. Plockprocessen i en Darkstore innehåller färre steg. Istället plockas varorna direkt från pall ned i kassar. På ett centralt plocklager är främsta fokus att plocka order så effektivt som möjligt.

StrongPoint Cub tror att nyckeln till framgång inom Click&Collect-handeln är just kombinationen av Darkstores och vanliga butiker.

– Trenderna vi ser just nu pekar åt två håll samtidigt. Vi ser att butikskedjor som idag erbjuder e-handel från fysiska butiker startar centraliserade Darkstores för att öka effektivitet i storstäderna. Samtidigt ser vi kedjor i samma bransch som redan idag har Darkstores som rullar ut våra lösningar i butiks-leden för ökad geografisk spridning och möjlighet till att erbjuda Click&Collect, avslutar Kristofer Browall.

Urban Engström
Marketing Manager
Marketing
urban.engstrom@cub.se
+46 6388850
2018-09-18
Aventics greppar tag om det mestaAlla Opels personbilar WLTP-certifieradeÖver 100 miljoner kronor investerat i solenergi av privatpersonerBuss till Karlstadsbuss nya snabblinje väcker internationellt intresseProduktuppdatering för Mazda CX-3Netsecure utbildar om det nya NIS-direktivet den 26 oktoberEffektiv övervakning av transporterMed rätt typ av teknisk utrustning blir mötena både mer effektiva och kreativa. Martin Edofsson leder Smart City ConnectionSAP: Försörjningskedjor måste bli mer intelligentaIVECO Daily Blue Power - Mästare i Hållbarhet: International Van of the Year 2018.Malmö Stads miljöbyggpris tilldelas LINK arkitekturJennie Sahlsten ny vd och koncernchef för Erlandsson ByggÅkare, öka era intäkter med CargoSpace24!ebm-papst visar ny fläkt för kylning av järnvägs­applikationer på mässan InnoTransStart för ny satsning på kvinnor i techindustrinLogistic Contractor utvecklar och bygger lager åt skönhetsjätten Lyko
2018-09-17
MLT presenterar nya möjligheter för automatiserad kvalitetskontrollCanon får guld i hållbarhet från EcoVadisCanon lanserar PROGRAF TM-serienHär är framtidens bil – självkörande, utsläppsfri och uppkoppladJenny Larsson är ny distriktschef i Cementa region SydIrisity inleder samarbete med DahuaCecilia Ceder ny vd för Fairtrade SverigeABAX värvar ännu en anställd från världens största telematikföretagQuality Hotel View expanderar – endast 2,5 år efter öppningen Vinnarna av Årets byggnadsvårdare 2018Årets Företagare i Blekinge 2018 går till Roger Olsson De vann Härnösands företagspriserBilfinger visar på stort ägarskap och högt engagemangVärldspremiär för nya Yaris GR SPORTPolarbröd en av vinnarna av Livsmedelspriset 2018ExTe fyller 120 årFlytande våtmarkTornstadens första projekt med MKB Fastighets AB i MalmöDe första eldrivna lastbilarna har levereratsInspireras till forskning i PiteåToppnotering för fjärrkyla under rekordvarm sommar Norrköping Airport ökar passagerarantalet i augusti
2018-09-14
Vad händer egentligen i Göteborg den 9-11 oktober?Nu blir vi ÄNNU grönare!ABB och Nobel Media tillkännager internationellt partnerskapCM-seminarium på Business Arena 2018ABB-teknik ansluter Sveriges största solcellspark till elnätetInterEast rekryterar marknadsansvarig Sigma Technology tror på LoRaWAN™Allmänhet och Skövdeskolor bjuds in till en fredag i sann forskarandaPeab Asfalt jubilerarKraftig resandeökning för Tåg i BergslagenEntreprenör utsedd för kulturhuset i BergsjönIKEA siktar på nollutsläpp för hemleveranser i fem storstäder till 2020Isabellestipendiet – för en mer jämställd byggbransch Produkter i världsklass förutsätter ett effektivt och väl sammanhållet IT-stöd Woody Bygghandel fortsatt aktiva på miljöområdet Orio Logistics satsar på e-handelslogistikEn medicinsk revolution inom ortopedin – nu på USÖHelt nya insikter om elKomposthink bokashi omvandlar matrester till jordförbättring och växtnäring!Premiär för Kia ProCeed: Skapar eget segmentRätt produkter för precision i flödesmätning och regleringSnabbt växande marknadsintresse för Moniers integrerade solenergitakHauschild+Siegel från Malmö vinner Svensk Betongs Arkitekturpris Prefab
Annonser