TISDAG 16 JULI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Butikskedjor stärker sitt e-handelserbjudande med effektiv logistiklösning för Darkstores

En Darkstore är utformad för att effektivisera och stärka plockdelen i e-handelskedjan.
Allt fler dagligvarukedjor väljer att använda sig av centrala plocklager för att optimera sitt e-handelserbjudande. De stora centrallagren som kallas för Darkstores är anpassade för att order plockas så effektivt som möjligt.

– Vårt system är utvecklat för att effektivisera e-handeln. Det kan med fördel användas i både butik och i Darkstores. Vi är de enda som erbjuder en komplett lösning för hela e-handelskedjan; från planering och styrning, till plockning och leverans, säger Kristofer Browall, Key Account Manager på StrongPoint Cub.

E-handeln ökar ständigt och är en naturlig del i vardagen för många. Allt fler kedjor väljer därför att stärka sin e-handel för att kunna möta sina kunders förväntan. Ett internationellt fenomen som blir allt populärare på den svenska marknaden är så kallade Darkstores. Darkstores är i praktiken ett centrallager där order plockas för att sedan levereras antingen direkt till konsumenten eller till vald butik. StrongPoint Cubs E-commerce Logistics Suite-lösning tilltalar de kedjor som väljer att utöka sitt e-handelserbjudande, både för de som plockar varor direkt i butik men även för de väljer att satsa på Darkstores.

– Vår lösning finns redan i fler än 250 butiker, som idag använder vårt system för att serva sina kunder. Nu kommer systemet även att köras i Darkstores, vilket innebär att ett stort antal order hanteras samtidigt, säger Marcus Enetjärn, försäljningschef hos Cub Business Systems.

Fördelarna med Darkstores är många. En faktor som tilltalar flera av dess användare är att det finns möjlighet att markant öka plockvolymerna. I en Darkstore optimeras plockvarvet eftersom lagret inte är uppbyggt efter konsumentens shoppingmönster likt en vanlig butik. Ytterligare en fördel är att varan hanteras endast en gång i plockflödet. I en fysisk butik frontas den först i butikshyllan, för att sedan plockas ned i matkassar. Plockprocessen i en Darkstore innehåller färre steg. Istället plockas varorna direkt från pall ned i kassar. På ett centralt plocklager är främsta fokus att plocka order så effektivt som möjligt.

StrongPoint Cub tror att nyckeln till framgång inom Click&Collect-handeln är just kombinationen av Darkstores och vanliga butiker.

– Trenderna vi ser just nu pekar åt två håll samtidigt. Vi ser att butikskedjor som idag erbjuder e-handel från fysiska butiker startar centraliserade Darkstores för att öka effektivitet i storstäderna. Samtidigt ser vi kedjor i samma bransch som redan idag har Darkstores som rullar ut våra lösningar i butiks-leden för ökad geografisk spridning och möjlighet till att erbjuda Click&Collect, avslutar Kristofer Browall.

Urban Engström
Marketing Manager
Marketing
urban.engstrom@cub.se
+46 6388850

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-07-05
Ett parkeringsgarage fullt med GARO-laddboxarUtveckla den applicerbara forskningen kring träbyggande – skapa frizoner
2019-07-04
Rudells blir AR Rackings enda återförsäljare i SverigeNCC tecknar rikstäckande ramavtal med RiksbyggenByggblock för högtryckshydraulik i hårda miljöerFordonsbesiktningens historiaReserapport från Z&I´s Roadshow"Därför är SunPine så centrala i omställningen"Telia kopplar upp E.ONs kunder i SverigeFler certifieras inom underhållsledarskapVärldens första batteridrivna modell med spadgrepp och KickBack ControlKlimatomställningen viktig fråga när näringsministern besökte Cementa i SliteOrkla väljer ledande energileverantör för sin värmeförsörjning i FilipstadEtt lyckat Vinnova-projekt under ledning av SSGMaskiner och människor testade knäckebrödLiqui Moly officiell partner för friidrotts-EM 2020Nya Opel Astra – nu ännu mer effektivJobba med Skyddsronder och checklistor i Zert RMWater&Wastewater – ny internationell VA-mässa 2021
2019-07-03
Säker med Kipp i 100 årNya Renault Captur som plug-in hybridFord levererar nyheter om Ford GT vid Goodwood Festival of SpeedSveriges nya forskningsfartyg levererat till SLU i SpanienMariestads kommun får ledande roll i Sveriges IndustrikommunerModellstyrd marksanering på Godisfabriken i GävleVärlden behöver inte fler plaggCapgemini blir en av Volvo Cars huvudleverantörer inom digital transformation och molnlösningarSvevia målar om HögakustenbronBlogg Almedalen 2019: Flexibilitet är det nya svarta – så vad händer härnäst?Nya BMW X6 - större, starkare och lyxigareSkellefteå Snickericentral får stororder på över 40 miljonerIndustri på frammarschMiljöreglering hotar nödvändig klimatomställningKompetensförsörjning i fokus på ME:s almedalsseminariumNya RIO:n i serien E-LineHyundai rankad i topp när det kommer till kvalitet
2019-07-02
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse FoundationDigitala verktyg som skapar verklig affärsnyttaKontrollera trycket i ditt hydraulik system med testnipplar från CEJNStavdal och Ramirent påbörjar sammanslagningenStena Recycling deltar i pilotprojekt för spårbarhet av farligt avfallProcessus projekterar för ett hållbart samhälle världen överAbacus produktionsstartar 131 studentbostäder i Ruddammen, centrala StockholmNuvarande åtaganden att avveckla kolkraft gravt otillräckliga för att vända klimatförändringen Smart Industriell ModerniseringFortsatt god konjunktur i Stockholm trots orolig omvärld Almedalen 2019 - Uppdämt behov av omställningPressinbjudan - Klimatsäkert vatten9 av 10 återvinner i SverigeLätthet och brandklass avgjorde valetITU-elever tävlar i Ungdoms-SM i CNC-TeknikEn av de första FSC-certifierade etikettproducenterna i NordenSSC Öhns Snickeri flyttar verksamheten till SävarErnströmgruppen förvärvar BS ElcontrolKGKs hållbarhetsarbete uppmärksammas av Svensk HandelFriendly Building nominerat till innovationspriset E-prize
2019-07-01
Volvo Car Sverige stärker rollen som marknadsledare i juniUtveckling inom fordonsindustrin kan ge stora möjligheter till svenska leverantörerNy rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändningMontico digitaliserar svetsutbildningVerizon förenas med Zoom för att utöka kundernas kommunikationsmöjligheter Berendsen investerar i Sveriges första eldrivna distributionsbil för mattor
Annonser