SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Bytet till Galfan ger många vinster för Pepab Produktionspartner

Jättenöjda med övergången till Galfan
Ökat motstånd mot korrosion, större formbarhet och bättre inköpspris. Dessutom smidigare lackering. När Pepab Produktionspartner bytte till Galfan från SSAB blev vinsterna många.

Plåtbearbetningsföretaget Pepab Produktionspartner AB bildades 1989 i Söderhamn och har sedan dess tillverkat hundratusentals produkter och komponenter i tunnplåt till sina kunder som finns inom allt från skogs- och transportindustrin till ventilation och tillverkning av badrumsprodukter. Stansning, laserskärning, bockning, svetsning och skärande bearbetning är några av de tjänster företaget erbjuder.

– Vi fungerar både som en ren legotillverkare och som en partner med fullständigt produktionsansvar. Variationen på kunderna är stor men alla har det gemensamt att de ställer höga krav på kvalitet och precision, säger Thomas Johansson, inköps- och kundansvarig på Pepab.

Höga krav på kvalitet

Kvalitetskravet gäller förstås även materialvalet. Pepab Produktionspartner har använt Aluzink och galvad plåt i många år, men för ett år sedan bytte de ut dessa två produkter mot Galfan.

– Vi fick tipset av vår säljare på Tibnor att prova Galfan eftersom det kunde ersätta båda dessa produkter. Fördelarna var många: det blev mindre lagerhållning med en enda produkt och större volymer gav bättre inköpspriser. Dessutom har Galfan högre korrosionsmotstånd än galvad plåt. Så vi gav det ett försök, säger Thomas Johansson.

Det skulle de inte ångra. Det visade sig nämligen att Galfan hade ännu fler fördelar.

Flera fördelar med Galfan

– Nu när vi har använt Galfan ett tag märker vi även skillnad vid produktionen i verkstaden. Galfan har större formbarhet och håller vinklarna mycket bättre när man bockar plåten. Den är med andra ord mycket trevligare och enklare att bocka.

Flera av de produkter som Pepab Produktionspartner tillverkar ytbehandlas med lackfärg av en tredje part. Även detta arbete har förenklats sedan de gick över till Galfan.

– Aluzink funkar inte när man vill lacka sina plåtar så då har vi tidigare använt galvad plåt för de produkterna, men nu kan vi använda en och samma plåtmaterial oavsett om slutprodukten ska lackas eller inte. Det är en stor fördel, säger Thomas Johansson och avslutar:

– Vi är jättenöjda med övergången till Galfan och ser många vinster med bytet. Och våra kunder håller med!

Text: Karin Cedronius
Kontaktinformation
Postadress
Klarabergs­viadukten 70
11164 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556016-3429
Grundat: 1918
Anställda: 13639
SSAB är ett högspecialiserat globalt stålföretag som verkar i nära samarbete med kunderna. SSAB utvecklar höghållfasta stål och tillhandahåller tjänster för bättre prestanda och utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

Företaget är en ledande producent på den globala marknaden för avancerade höghållfasta stål (AHSS) och seghärdade stål (Q&T), tunnplåt och grovplåt, rörprodukter samt konstruktionslösningar inom byggsektorn. SSABs stål och tjänster bidrar till lägre vikt hos slutprodukten och ökar även produktens styrka och livslängd.

SSAB har ett kostnadseffektivt och flexibelt produktionssystem. SSABs produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA har en årlig produktionskapacitet av stål på 8,8 miljoner ton. Företaget har också kapacitet att bearbeta och färdigställa olika stålprodukter i Kina och en rad andra länder. I Sverige och Finland sker produktionen i integrerade masugnsprocesser. I USA sker skrotbaserad produktion i elektriska ljusbågsugnar.

Kontakter

Lasse Bengtsson
08-454 57 00
Patric Lidström
Säljchef
xx
Johan Lundin
-

Filmer

Superpowers of steel

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN