TORSDAG 21 MARS 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Cancerframkallande rök ignoreras på arbetsplatser

Ingen vill jobba oskyddat med arbetsuppgifter som innebär en fara för hälsan.
Ändå stöter vi ibland på arbetsplatser där personlig skyddsutrustning inte används. Exempelvis vid svetsarbete där svetsröken är hälsovådlig.

I svetsrök finns olika typer av hälsofarliga ämnen - partiklar samt gaser. De irriterar inte bara luftvägarna utan ökar också risken för exempelvis långvarig hosta, nedsatt funktion i lungorna, KOL, lunginflammation eller astma. Därtill blev svetsrök klassat som cancerframkallande år 2017.

Det här skyddar dig mot svetsröken
- Att inte använda andningsskydd vid svetsarbete är en allvarlig hälsorisk och vi upplyser om det så ofta vi kan, säger Martin Lindén, Category Manager inom personlig skyddsutrustning.

Inte sällan sker detta i samtal med kund som letar efter ett svetsvisir för att skydda ögonen mot svetslågan.

- Ögonskydd ses ofta som en given investering men andningsskyddet finns inte alltid med på inköpslistan. Det är därför vi gärna vill prata om vilka behov man har. Ett samtal med oss i butik eller med någon av våra säljare betyder mycket för ditt svetsarbete och din hälsa.

Ett andningsskydd med partikel- och gasfilter är ofta vad som krävs när det gäller svetsrök. Bäst skydd ger ett tryckluftsmatat eller fläktmatat andningsskydd som exempelvis Sundström fläktmotor SR 500 tillsammans med en svetshjälm med luftkanal Sundström SR 592. Då slipper du känna ett andningsmotstånd och blir mindre trött.

Förutom det rekommenderar vi ofta ett populärt minimipaket för såväl ögonskydd som andningsskydd. Det täcker mångas behov och är en rimlig investering för att skydda hälsan - svetshjälm Pyramex och exempelvis halvmask SR 900 från Sundström. Halvmasken har extremt lågt in- och utandningsmotstånd och för att passa så många ansiktsformer som möjligt finns den i tre storlekar.

Tänk dock på att om du har skägg eller skäggstubb och ska använda hel- eller halvmask måste du raka av det om du vill att andningsskyddet ska ge dig skydd. Skägg och skäggstubb skapar annars utrymme för läckage och då sluter skyddet inte tätt.

För att vara säker på att du hittar rätt produkt för ditt svetsarbete, kontakta våra Procuratorbutiker eller kontakta oss på 0200 811 000.
2019-03-18
Enzymex produkt EcoCoat skapade ett enkelt och smidigt samarbeteTrender och inspiration när Vårmässan i Malmö fyllde 20 år
2019-03-15
Cranab köpte sju Matrix på ett brädeHur ett litet projekt gör världen till en bättre platsEasyPark utsedda till ett av Sveriges mest välskötta företagClaremont stärker helhetserbjudandet inom E-handel med ny VDJM förvärvar fastighet i Fålhagen, UppsalaVi skapar järnvägshistoria med OstlänkenStabilt och starkt resultatTomas Hansson har utsetts till ny vd i SamtransTrimble presenterar Tekla 2019 BIM-programvarulösningarMedaretarengagemang skapar förbättringar för terminalenAxfood fasar ut engångsartiklar av plastJernbro stärker sin kompetens med nytt förvärvAP-batterier från STIHL får högre kapacitet och ny design Global tillverkare av land- och luftburna transport­medel tecknar ramavtal med KeyManÄpple- och apelsinrester kan bli ätbar bioplastVIVAB och Veidekke inleder samarbete inför byggnation av nytt vattentorn i Varberg Tolv företag utses till 2019 Sweden’s Best Managed CompaniesSvenska cleantechbolag startar utsläppsfri taxitjänst i IndienEkolog får Umeå kommuns vetenskapliga pris 2019GKN ledde delegation från SAI i Sveriges riksdagMOHV Halmstad är Årets KontorTeracom har slutfört förvärvet av Net1
2019-03-14
Vikten av att gå en plastsvetsutbildning hos GPAArval: Stark organisk tillväxt 2018Vi vill effektivisera byggbranschenNy simulator prövar trafikmiljö för fotgängareNy antenn för snabbare fordonsroutrarDen medvetna maskinenNya program och ett nytt, unikt utbildningskoncept i Högskolan i Halmstads utbud nästa år HiKOKI satsar vidare på kraft och ergonomiMakita lanserar batteridriven 12V luftpump triflex® R 3D-kabelkedja för robotapplikationerStora Enso investerar S:t Eriks hållbara Ecofog – en del av Årets Bygge 2019?NCC bygger 111 lägenheter åt Riksbyggen i Täby ParkHenkels process hjälper ölfatstillverkare höja produktkvaliteten.Nytt techbolag ska dubblera värdet på Sveriges fastighetsbeståndFounders Alliance har glädjen att presentera finalisterna till Årets Unga Entreprenör 2019Laddbox på köpet vid beställning av elbil – laddar 80 procent snabbare än standardladdningKGK Workshop erbjuder renare luft på jobbetNy marknads- och kommunikationschef på Schneider Electric i Sverige
2019-03-13
Tioårsjubilerande SMV Verktyg växer Den industrialiserade världen står inför en akut brist på arbetskraftBesiktningstekniker till Opus i KumlaNytt ABK-supplement för smidigare och tydligare Construction Management-upphandlingarLimac FormPlast slår ett slag för miljösmarta och närproducerade plastprodukterCamfils luftfilter från Trosa - globala på ISH Frankfurt 2019Volkswagen-koncernen planerar för 22 miljoner elbilar på tio årGrönt ljus för självkörande transporter på allmän vägFull fart framåt!Makita lanserar 2 st 18V värmejackor​Omställning Energisverige på årets Power Circle Summit – Är det evolution eller revolution som gäller?Märsta Förenade vill inte vara en del av dödsstatistiken! Engcon lanserar ny serie lågflödeskrävande markvibratorer för grävmaskiner – kan drivas via tiltrotatornNy generation batterier optimerar trädgårdssysslornaNya företag satsar på MaskinExpoFords nya appar gör det lätt att hitta rätt i trafikenTuffare konkurrens kräver ökad standardiseringBRA lanserar sin första klass: BRA Miljö Class
Annonser