ONSDAG 22 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Cancerframkallande rök ignoreras på arbetsplatser

Ingen vill jobba oskyddat med arbetsuppgifter som innebär en fara för hälsan.
Ändå stöter vi ibland på arbetsplatser där personlig skyddsutrustning inte används. Exempelvis vid svetsarbete där svetsröken är hälsovådlig.

I svetsrök finns olika typer av hälsofarliga ämnen - partiklar samt gaser. De irriterar inte bara luftvägarna utan ökar också risken för exempelvis långvarig hosta, nedsatt funktion i lungorna, KOL, lunginflammation eller astma. Därtill blev svetsrök klassat som cancerframkallande år 2017.

Det här skyddar dig mot svetsröken
- Att inte använda andningsskydd vid svetsarbete är en allvarlig hälsorisk och vi upplyser om det så ofta vi kan, säger Martin Lindén, Category Manager inom personlig skyddsutrustning.

Inte sällan sker detta i samtal med kund som letar efter ett svetsvisir för att skydda ögonen mot svetslågan.

- Ögonskydd ses ofta som en given investering men andningsskyddet finns inte alltid med på inköpslistan. Det är därför vi gärna vill prata om vilka behov man har. Ett samtal med oss i butik eller med någon av våra säljare betyder mycket för ditt svetsarbete och din hälsa.

Ett andningsskydd med partikel- och gasfilter är ofta vad som krävs när det gäller svetsrök. Bäst skydd ger ett tryckluftsmatat eller fläktmatat andningsskydd som exempelvis Sundström fläktmotor SR 500 tillsammans med en svetshjälm med luftkanal Sundström SR 592. Då slipper du känna ett andningsmotstånd och blir mindre trött.

Förutom det rekommenderar vi ofta ett populärt minimipaket för såväl ögonskydd som andningsskydd. Det täcker mångas behov och är en rimlig investering för att skydda hälsan - svetshjälm Pyramex och exempelvis halvmask SR 900 från Sundström. Halvmasken har extremt lågt in- och utandningsmotstånd och för att passa så många ansiktsformer som möjligt finns den i tre storlekar.

Tänk dock på att om du har skägg eller skäggstubb och ska använda hel- eller halvmask måste du raka av det om du vill att andningsskyddet ska ge dig skydd. Skägg och skäggstubb skapar annars utrymme för läckage och då sluter skyddet inte tätt.

För att vara säker på att du hittar rätt produkt för ditt svetsarbete, kontakta våra Procuratorbutiker eller kontakta oss på 0200 811 000.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-17
Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän vägLesjöfors köper holländska fjäderföretagen Tribelt och De SpiraalPeab Asfalt vinner kontrakt i Växjö kommunTre nya kursnyheter till hösten inom plastsvetsningBerendsen lanserar 2018 års hållbarhetsrapport E.ON förvärvar CoromaticScantruck drar till skogsArtificiell intelligens eftertraktad innovation Vattenfall tar plats i styrelsen för Swedish Green Building CouncilMercedes-Benz Trucks årets generalagent för andra året i radDubbelvinst för Sweco när järnvägen i Boråsområdet ska rustas uppÅngströmlaboratoriet vid Uppsala universitet expanderarÖkat antal lastbilstransporter i inrikestrafikenFerry Svan och Emil Hansson laddar för rekord i Champions Trophy och Rookie-VM ebm-papst fläktserie AxiBlade utökasNya Opel Movano - med hög säkerhet och flexibilitetVolvo omkörd på topplista för begagnade bilarVilka av de 10 finalisterna vinner årets viktigaste elbilspris? Carin Stoeckmann ny ordförande för Sveriges Byggindustrier
2019-05-15
Intercut förstärker sin avdelning för eftermarknadDigitalisering, AI och innovationsfokus på VitalisSuccéstart för EdmoLift i DanmarkPolestar 2 världsturné kommer till Europa Besiktningstekniker till Opus i KarlskronaSju steg som framåtblickande företag tar i sin digitaliseringsresa Volvo Car Group tecknar avtal med CATL och LG ChemVärmlandsföretaget Cellcomb gläds åt unikt EU-stödCramo AB och Besqab AB förnyar sitt mångåriga samarbeteBilfinger erhåller order för FUCHS-koncernens expansionNya BMW 8-serie Gran Coupé – här är första glimtenHydroscand lanserar SlangExpress MCKiwa Inspecta går samman med FORCE Technology Sweden FIA-studie oroas över tillgång till fordonsdatanCanon visar innovationer inom storformatsgrafik på FESPA 2019Viktiga beslut för Volkswagen-koncernens framtid
2019-05-14
Enad förändringskraft bland utställare och besökare under årets ElfackVilka utmaningar finns inom gängning?Konfigurera och beställ slangsatser för CEJNs högtryckshydraulikLKs svenska logistikcenter blir koldioxidneutraltGlobala samhällstrender gynnas av 3D-printingVärldens första sollcellsdrivna passagerarbil är härScantruck och Söderberg & Haak redo för Maskinmässa RosersbergAllt fler gör sig oberoende av priser på fossila bränslenBlåkläder byter logotype - Om Sverige vinner hockey-VM
Annonser