FREDAG 24 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Castrol och Gehring inleder partnerskap

Castrol, ett av världens ledande varumärken inom smörjmedel, och Gehring, en global tillverkare av verktygsmaskiner.
De har tillkännagivit att de stärker sitt samarbete genom ett partnerskap som kombinerar Castrols expertis inom smörjmedel och metallbearbetningsvätskor med Gehrings expertis inom precisionsverktygsmaskiner.

Gehring är allmänt erkänt som en teknisk ledare för hening av förbränningsmotorer inom fordonstillverkning, men är också innovatör inom tillverkning av drivväxlar för elfordon.

För att kunna möta framtidens utmaning om att kontinuerligt minska koldioxidutsläppen och öka motorns effektivitet krävs en stegvis förändring inom tillverkningen av motordelar. Gehring och Castrol kommer att samarbeta för att utforma heningsverktyg, heningsvätskor och nya digitala system för vätskeövervakning. Detta kommer att möjliggöra större noggrannhet i tillverkningen och medföra möjligheter för användning av nya material i framtida motorutformning.

Mathias Buschbeck, Global Industrial Leader på Castrol, säger: ”Detta är en spännande tid för leverantörer i fordonsindustrin. Genom att arbeta tillsammans för att pusha gränserna i våra respektive teknologier öppnar detta partnerskap möjligheter att samutveckla produktutbud, som hjälper fordonstillverkare att besvara nya trender inom transportbranschen.”

Dr Sebastian Schöning, vd på Gehring Group, konstaterar: ”Gehring Group bidrar till minskning av koldioxidutsläpp från moderna motorer med våra innovativa teknologier och vill förbättra varje del av hela produktionssystemet. Detta partnerskap kommer därför att driva oss framåt gällande optimering av vätska och digitala övervakningsmöjligheter. Vi ser fram emot ett framgångsrikt samarbete.”

De två företagen utforskar redan hur de kan öka effektiviteten i förbränning och smörjning genom utveckling av nya lösningar för att optimera bearbetning av och ytfinhet i cylinderblock. Ytstrukturen i cylinderblock måste vara perfekt utformad för att absorbera så mycket motorolja som möjligt samtidigt som den bibehåller de friktionsegenskaper som krävs för en idealisk bränsleförbränning. Detta partnerskap kommer att möjliggöra större noggrannhet i tillverkningen och medföra nya möjligheter för användning av nya material i framtida motorutformning.

Om Castrol
Castrol, ett av världens ledande varumärken för smörjmedel, har en stolt tradition av innovation och att uppfylla pionjärernas drömmar. Vår passion för prestanda, i kombination med en filosofi att samarbeta, har gjort det möjligt för Castrol att utveckla smörjmedel och smörjfetter som har stått i centrum för många tekniska bedrifter på land, i luften, på haven och i rymden i mer än 100 år.

Castrol är en del av BP-koncernen och levererar till kunder och konsumenter i fordonsindustrin, marin-, tillverknings- och energisektorerna. Våra varumärkesprodukter är globalt erkända för innovation och hög prestanda genom vårt engagemang för att uppnå högsta kvalitet och banbrytande teknik.

För mer information om Castrol, besök www.castrol.com

Om Gehring
Gehring är ett globalt verksamt verktygsmaskinföretag med över 90 års erfarenhet och expertis inom precisionsverktygsmaskiner. Vårt dagliga incitament är att producera funktionellt optimerade ytor. Idealiska tribologiska ytor som möjliggör hög effektivitet är löftet till våra kunder.

Efter sammanslagningen med copperING, som har omfattande erfarenhet som tillverkare av produktionsteknologi inom elektriska drivsystem, erbjuder koncernen en rad innovativa produktionsteknologier för fordonsväxlar – från vanliga lösningar till hybridteknologi och till och med integrerad elektrifiering.

För mer information om Gehring, besök www.gehring-group.com
Kontaktinformation
Postadress
Västmanna­gatan 9
11124 Stockholm
Besöksadress
Västmanna­gatan 9
11124 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-21
Redskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
2019-05-20
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
2019-05-17
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety DayRusning efter nya motorsågen MS 500iKlätterteknik investerar i fritid Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän väg
Annonser