SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

CEJN utrustar sin produktion med kollaborativa robotar för ökad säkerhet, kvalitet och produktivitet.

Sammarbetande robotar har flera fördelar ur många aspekter.
Funktionsmässigt är de anpassningsbara och lätta att programmera. Detta öppnar upp för många möjligheter och användningsområden vid monteringen. Robotarna är också mindre än vanliga robotar och tar mindre plats. Viktigast av allt är att implementeringen av kollaborativa robotar gör att vi kan förhindra förslitningsskador (RSI) och att de är säkra att arbeta med. Det går signaler mellan roboten och sensorer under paletten och fotoceller som säkerställer palettens placering och att det inte finns några människor inom området där roboten arbetar. Det finns också trycksensorer som larmar om något skulle hamna i vägen för roboten. En säkerhetsåtgärd som gör att även om vi arbetar med robotar kan vi ha en säker arbetsplats, en av våra högsta prioriteringar här på CEJN.

En av våra monteringslinjer fick nyligen en uppdatering. Innan det var automatiserat så hanterades detta manuellt och personalen gjorde allt för hand steg för steg. Om onödigt och tidskrävande arbetet kunde göras automatiskt kunde personalen fokusera på mer krävande uppgifter. Det var väl värt investeringen och nu när automatiseringen är installerad kan vi se tydliga förbättringar.

Varje del av arbetet är kvalitétsäkrat. Smarta sensorer och verifiering av matriel garanterar kvaliteten hela vägen från första steget där komponenterna monteras tills de packas och går vidare till kunden. Varje steg i processen måste vara korrekt innan komponenterna går vidare till nästa steg och placeras i det automatiserade området. När roboten upptäcker att det finns delar på plats och det inte finns några händer i vägen startar den. Roboten utför alla moment och har ingen väntetid då den hela tiden vet var den är i processen. Det är en kvalitets kontroll vid varje steg så om roboten upptäcker en defekt del tar den bort den för att förhindra att defekta delar lämnar monteringen. Delar som kvalitetssäkrats placeras i en låda och personal kan fortsätta med att producera och packa produkterna. Poängen är att vår personal ska göra de mer krävande uppgifterna medan roboten ägnar sig åt de enklare uppgifterna.

Projektet har letts av Linus Sjöholm, Produktionsingenjör för hydraulik och Erik Oscarson Team ledare för monteringen för hydraulik. Båda är nöjda över de framsteg som gjorts och tycker att det mest fascinerande i processen är att de använt befintlig utrustning i monteringen vid installationen av den kollaborativa roboten. Gripdonen har till exempel tillverkats av en 3D skrivare här i fabriken. Erik beskriver det som att småsaker har lagts ihop men tillsammans har det blivit en banbrytande förbättring. Tack vare uppfinningsrikedom och kompentens hos medarbetare på CEJN har vi kunnat hålla kostnaderna nere. Tillgång till kunskap inom elektronik, mekanik och automationsteknik har varit ovärderlig. Vi har ett otroligt team av passionerade medarbetare som gärna bidrar till tillväxten av vår produktionsanläggning med stor kunskap om produktionsteknik och underhåll.

I och med detta vet vi genom att vara innovativa i vår produktion kan vi säkerställa våra medarbetares hälsa och kvaliteten på våra produkter. Hälsa, miljö och säkerhet är avgörande i produktionen hos CEJN och med kollaborativa robotar kan vi reducera de ergonomiska riskerna till ett minimum hos våra medarbetare. Vi kan också förenkla arbetet och förhindra förslitningsskador. Vår ambition är att fortsätta förbättra och underhålla vårt mål att ha en säker arbetsplats samtidigt som vi tillhandahåller produkter av högsta kvalitet. Vi kommer att fortsätta framåt i samma riktning och sett till var vi är idag kan man bara tänka sig var vi är om fem år. Vi kan väl instämma i vad Gunnar sade för två år sedan: ”Världsledande produkter behöver en produktion i världsklass”.
Kontaktinformation
Postadress
Box 54
28070 Lönsboda
Besöksadress
Östra Järnvägs­gatan 18
54145 Skövde
Region
Skövde
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556062-4123
Grundat: 1966
Anställda: 70
CEJN, snabbkopplingsspecialisten, har sedan 1955 utvidgat sitt produktsortiment från tryckluft till att inkludera produkter för media som andningsluft, hydraulik, vätskor och gaser. Vår design bygger på små yttre mått och stora invändiga mått. Med andra ord, våra kopplingar och nipplar har hög flödeskapacitet samtidigt som de är robusta och lätta. I sortimentet ingår även tillbehör som adaptrar, slang, slangupprullare, luftbehandlingsprodukter och blåspistoler.

Vi förser den globala marknaden med högpresterande snabbkopplingar och system för hydraulik, tryckluft, vätskor och gaser. Med fokus på total kundtillfredsställelse inriktar vi oss på innovativa lösningar som leder till en överlägsen produkt. CEJN-sortimentet kan kompletteras med andra produkter som uppfyller våra krav på kvalitet och prestanda.


Vi erbjuder lösningar som är utformade i samarbete med våra kunder. Vår styrka ligger i våra intelligenta tekniska lösningar, tillsammans med hög kvalitet och effektivitet. Vi utvecklar inte bara vad som efterfrågas idag, utan tar oväntade vägar mot framtidens utveckling.

CEJN strävar efter att behålla ledarskapet inom högtryckshydraulik och har för avsikt att bli världsledande inom Plug-In teknologi för mellantryckshydraulik. Vi kommer fortsätta förbättra våra standardprodukter eller konstruera helt nya produkter i samarbete med kunder.

Vi står redo att ta oss an framtiden med nya utmaningar och innovativa produkter. Vi kommer fortsätta att förse våra kunder med kvalitetsprodukter så länge som det finns behov för snabbkopplingar.

Vi på CEJN är onekligen stolta över vårt förflutna och vi ser fram emot vår gemensamma framtid.

Kontakter

Tommy Wigermo
Produktionstekniker skärande bea
0479-25197
0725429700
Timothy Wood
xx
Marcus Allerbjer
xx
Gitte Hansen
HR-manager
xx
Stig Seipel
Logistics Manager
xx
Henke Persson
Förbättringstekniker
0479-25198
0702027623
Peter Svennarp
+46 (0)729-89 06 30

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-12
BOLIST vill att fler lyckas med sina byggprojektHur kan organisationer maximera värdet av AI Mestergruppen behåller den ledande positionen Ökat cyberhotTryckkärl för industriellt bruk och deras betydelse
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka