SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

CEJNs guide till kopplingar för olika testmiljöer

Varför ska man använda snabbkopplingar till testapplikationer?
Varför ska du använda snabbkopplingar över huvud taget är den första och mest uppenbara frågan. En slang och klämma är ju så mycket billigare? Svaret är ja. Men inte om du tar hänsyn till den tid det tar dig att ansluta och koppla ifrån, eller risken för läckage. Eller att du inte kan ansluta eller koppla ifrån när det finns tryck i systemet. För att åstadkomma en effektiv och pålitlig testmiljö där vätskor eller gaser är inblandade är snabbkopplingar det enda alternativet för industriella teständamål.

Anpassad för dina behov
Det finns inget projekt som är för stort eller för litet för våra ingenjörer för att göra en anpassad snabbkoppling. Vi har 8000 standardprodukter i vårt sortiment men det finns fortfarande en möjlighet att du behöver något specifikt för att passa perfekt i just din produktion. De flesta projekt baseras på standardprodukter och du kommer att ha ett nära samarbete med ingenjörerna för att komma fram till den mest lönsamma lösningen för just dig.

Beroende på kraven kan kopplingar delas in i 4 olika kategorier: Kopplingar, Kopplingar med elektronisk verifiering, Manuella multikopplingar och Auto-dockningslösningar:

1. Kopplingar - Passar för enstaka anslutningar
Kopplingar används bäst när det finns bara några enstaka anslutningar för varje testobjekt. Det finns ett brett sortiment av standardprodukter men alla kopplingar kan anpassas så att de passar alla typer av port, stång eller rör i vilken dimension som helst. Kopplingar finns i olika material, ofta rostfritt stål eller hårdanodiserad aluminium och de är oftast tillverkade utan ventil.Kopplingar ger mycket flexibilitet men den manuella anslutningen gör att det finns risk för felkoppling. Färgkodning kan vara en lösning för att förhindra sådant misstag.

Fördelar
Låg kostnad.
Hög flexibilitet.
Baserat på ett standard sortiment.

Nackdelar
Risk för felkoppling.
Tidskrävande.

Ej lämplig för flertal anslutningar.

2. Kopplingar med elektroniska sensorer för anslutningsverifiering
När det finns många olika anslutningar finns det en påtaglig risk för felkoppling. Att använda elektroniska sensorer för att verifiera vilken koppling som är ansluten till vilken nippel är en pålitlig lösning till kritiska applikationer. Lösningen kan integreras på vilken typ av koppling som helst och testets tillförlitlighet beror på verktyget som tar emot data från anslutningen. Programvaran bör förhindra att något test startar om anslutningsdata inte överensstämmer med data i testsekvensen. NFC-tekniken används för att läsa anslutningsdata och skickar den via nätverket till datorprogrammet.

Fördelar
Felsäkert system.
Hög flexibilitet.
Kan baseras på standardprodukterail-safe system.

Nackdelar

Beroende av programvaror.

3. Manuella Multikopplingar för att undvika felkoppling
Multikopplingar har en klar fördel eftersom det inte finns någon risk för felkoppling. De är tillgängliga både som standardkonfigurationer och skräddarsydda konfigurationer och varje version består av en han- och honplatta som bara passar varandra. Den manuella multikopplingen är speciellt lämplig för små och medelstora produktionsvolymer och ger snabba och effektiva anslutningar för alla typer av kopplingar. Oavsett om det är hydraulik, luft, vatten, el eller något annat så kan den integreras i samma koppling och spaken kräver minimal kraft för att säkerställa anslutningen.

Fördelar
Eliminerar eventuell risk för felkoppling.
Ansluter alla media.
Fullt anpassningsbar.

Nackdelar
Manuell.

Dyrare än enstaka kopplingar.

4. Automatiska dockningssystem för en helt automatiserad testprocess
För automatiserade produktionssystem med hög volym är den automatiska dockningen på en pallöverföringsledning den bästa lösningen. Den har fördelarna med Multikopplingen utan att man behöver manuell anslutning. Anslutningen görs vanligtvis av en pneumatisk, hydraulisk eller elektrisk cylinder där styrstift trycker på plattorna under anslutningen. Automatiska dockningslösningar är helt anpassade och kan tillhandahålla anslutningar för många olika medier.

Fördelar
Eliminerar eventuell risk för felkoppling.
Stödjer full automation.
Ansluter alla media.
Fullt anpassningsbar.

Nackdelar
Inga standardversioner.
Dyrare än manuella anslutningar.
Kontaktinformation
Postadress
Box 54
28070 Lönsboda
Besöksadress
Östra Järnvägs­gatan 18
54145 Skövde
Region
Skövde
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556062-4123
Grundat: 1966
Anställda: 70
CEJN, snabbkopplingsspecialisten, har sedan 1955 utvidgat sitt produktsortiment från tryckluft till att inkludera produkter för media som andningsluft, hydraulik, vätskor och gaser. Vår design bygger på små yttre mått och stora invändiga mått. Med andra ord, våra kopplingar och nipplar har hög flödeskapacitet samtidigt som de är robusta och lätta. I sortimentet ingår även tillbehör som adaptrar, slang, slangupprullare, luftbehandlingsprodukter och blåspistoler.

Vi förser den globala marknaden med högpresterande snabbkopplingar och system för hydraulik, tryckluft, vätskor och gaser. Med fokus på total kundtillfredsställelse inriktar vi oss på innovativa lösningar som leder till en överlägsen produkt. CEJN-sortimentet kan kompletteras med andra produkter som uppfyller våra krav på kvalitet och prestanda.


Vi erbjuder lösningar som är utformade i samarbete med våra kunder. Vår styrka ligger i våra intelligenta tekniska lösningar, tillsammans med hög kvalitet och effektivitet. Vi utvecklar inte bara vad som efterfrågas idag, utan tar oväntade vägar mot framtidens utveckling.

CEJN strävar efter att behålla ledarskapet inom högtryckshydraulik och har för avsikt att bli världsledande inom Plug-In teknologi för mellantryckshydraulik. Vi kommer fortsätta förbättra våra standardprodukter eller konstruera helt nya produkter i samarbete med kunder.

Vi står redo att ta oss an framtiden med nya utmaningar och innovativa produkter. Vi kommer fortsätta att förse våra kunder med kvalitetsprodukter så länge som det finns behov för snabbkopplingar.

Vi på CEJN är onekligen stolta över vårt förflutna och vi ser fram emot vår gemensamma framtid.

Kontakter

Tommy Wigermo
Produktionstekniker skärande bea
0479-25197
0725429700
Timothy Wood
xx
Marcus Allerbjer
xx
Gitte Hansen
HR-manager
xx
Stig Seipel
Logistics Manager
xx
Henke Persson
Förbättringstekniker
0479-25198
0702027623
Peter Svennarp
+46 (0)729-89 06 30

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN