SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Cell Impact utökar maskinparken med avancerat matningssystem

Cell Impact är ett svenskt tillväxtbolag som producerar och levererar avancerade flödesplattor till tillverkare av vätgasdrivna bränsleceller.
Cell Impact har utvecklat och patenterat en metod - Cell Impact Forming™- för att kostnadseffektivt tillverka avancerade flödesplattor i både små och stora volymer. Företagets största marknad återfinns inom transportsektorn.

- Vi står inför en tydlig brytpunkt då bränsleceller kommer att spela en betydande roll att via eldrift skapa miljövänliga logistiklösningar, framförallt för tunga och långa transporter, berättar Pär Teike, vd på Cell Impact.

Ny avancerad produktionslinje

I oktober invigdes nya produktionslokaler i Karlskoga och nu fylls maskinparken på med en produktionslinje där utrustning ingår från den franska tillverkaren Dimeco. Utrustningen levererades och installerades av Din Maskin.

- Cell Impact sökte en snabbare och exaktare plåtmatningsutrustning som kunde matcha våra utrustningar för höghastighetsformning. Den nya generationen av Cell Impacts formningsmaskiner är framtagna för att möta de extrema seriestorlekar av flödesplattor som vätgasdrivna fordon kommer att kräva, säger Anders Öberg, CTO, Cell Impact.

Företaget har investerat i en komplett produktionslinje med ett avancerat matningssystem. Linjen består av en 2x3-tons motoriserad avhaspel och ett dubbelt matningssystem med ett skjutande och ett dragande matarverk. Styrsystemet är utvecklat av Dimeco och Siemens med hänsyn till höga krav på hastighet och synkronisering och rörelsemönster i X och Z, berättar Gerhard Hansson, produktansvarig på Din Maskin.

Den nya matningsutrustningen har sänkt cykeltiden från 4 sekunder till strax över 1 sekund samt förbättrat materialutnyttjandet med cirka 10 %. Utöver detta har formningens positioneringsnoggrannhet förbättrats, förklarar Anders Öberg.

Pandemin har inte stoppat installationen

Trots att pandemin gjorde sitt för att störa så har hela inköpsprocessen fungerat utmärkt, berättar Anders Öberg och fortsätter:

- Samarbetet har uppfyllt våra önskemål avseende visat intresse, flexibilitet och förståelse för våra önskemål och krav, och vi ser Din Maskin som en viktig utvecklingspartner för framtida leveranser och förbättringar av vår formningsteknik.

- Cell Impact är ett spännande utvecklingsbolag inom den snabbt växande vätgassektorn när det gäller tillverkningsteknik och komponenter till bränsleceller, och vi på Din Maskin är glada över förtroendet att få vara en del av den utvecklingen,
avslutar Gerhard Hansson.

Hanna Forthmeiier | Marknad
Direkt: +46 (0)370-69 34 07 | Mobil: +46 (0)705-69 34 24
Växel: +46 (0)370-69 34 00
www.dinmaskin.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-11
Sjöö Sandström expand­erar med ny säljareLantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
2024-04-04
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web