TISDAG 16 JULI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

CIDAN Machinery Group införlivar nuIT till gruppen

CIDAN Machinery Group, en välkänd tillverkare av högkvalitativa maskiner för plåtbearbetning, är stolta att meddela att vi införlivat 100% av österrikiska företaget nuIT GmbH från och med 20:e december 2018.
nuIT utvecklar webb-baserade lösningar för plåtbearbetningsbranschen. Deras olika produkter kan användas av alla, från plåtslagare till stora industriföretag för att optimera deras produktion och även övergripande deras totala företagsprocesser. I ett första steg kan man direkt på byggplatsen rita upp enkla och kompletta profiler. Sen är dessa uppgifter och specifika data direkt tillgängliga på kontoret och i produktionen tillsammans med tillhörande dokument, nödvändig information kan föras över direkt till en tillverkande maskin. Allt detta uppfyller behoven för Industri 4.0

CIDAN Machinery Group producerar idag högkvalitativa maskiner i Götene, Sverige, inom segmenten kantvikmaskiner och maskingradsaxar samt en modell av klippsträcka under varumärkena Göteneds och CIDAN. Forstner producerar ett brett utbud av maskiner och kompletta linjer för coilbearbetning för industri, plåtslagare och byggnadsplåtslagare i sin fabrik i Feldkirch, Österrike.

CIDAN Machinery Group följer alltså upp sitt lyckade förvärv av österrikiska Forstner för ett år sedan genom att nu införliva nuIT till gruppen. CIDAN Machinery Group har i över två år samarbetat med nuIT och är redan återförsäljare av deras mjukvaror i Nordamerika och Skandinavien.
”nuIT’s banbrytande produkter inom mjukvara och projektapplikationer ger CIDAN Machinery Group en stark plattform inför kraven inom Industri 4.0. Dessutom ger utvecklarna och projektledarna hos nuIT oss ytterligare möjligheter att serva våra kunder med automatiserade linjer som består av våra och våra partners maskiner” säger Peter Tafazoli, VD CIDAN Machinery Group.

Grundare och verkställande direktör på nuIT, Gerhard Resch, stannar kvar i nuIT och blir en stor tillgång till gruppen med sin stora erfarenhet inom tillverkande plåtbearbetning. Gerhard Resch kommenterar sammangåendet med CIDAN Machinery Group såhär ”vårt långa samarbete visade att vi kunde lita på CIDAN som en pålitlig partner med möjligheterna att marknadsföra och sälja våra mjukvaror och tjänster på den globala marknaden. Våra kompletterande produkter blir en perfekt kombination som stärker möjligheten att investera i produktutveckling mot Industri 4.0”.

De två företagen har samarbetat sedan 2016 när CIDAN Machinery fick exklusiva rättigheter att sälja nuIT’s produkter i Nordamerika och Skandinavien. Synergieffekterna kommer särskilt märkas inom viktiga områden såsom produktutveckling, support till eftermarknad och inte minst inom försäljning och marknadsföring. nuIT kommer fortsättningsvis hålla ett öppet gränssnitt mot andra tillverkares maskiner och fortsätta som tidigare.

Gruppens huvudkontor finns i Götene, Sverige, under det juridiska namnet CIDAN Machinery Sweden AB. De nuvarande fyra varumärkena CIDAN, Göteneds, Forstner och nuIT kommer leva vidare. CIDAN Machinery Group har nu egna anläggningar i Sverige (2 st), Österrike (2 st), Danmark, USA och Kina. Tack vare ett omfattande nätverk av återförsäljare och agenter kommer det kompletta produktsortimentet att säljas över hela världen. USA är den enskilt största marknaden och därefter Tyskland och Sverige. Gruppen kommer ha en nettoomsättning på 430 MSK (42 m€) och cirka 190 anställda.

Läs mer om företagen på www.cidan.com, www.nu-it.com och www.forstnercoil.at/en
För ytterligare information, kontakta VD Peter Tafazoli på +46 708 39 53 49 eller pt@cidanmachinery.com,
eller annars VD Gerhard Resch på +699 11 60 34 20 eller resch@nu-it.at

Peter Tafazoli, Verkställande direktör
Kontaktinformation

CIDAN Machinery Sweden AB

Postadress
Box 28
53321 Götene
Besöksadress
Järnvägs­gatan 15
53321 Götene
Region
Götene
Västra Götalands län
Sverige
Orgnr:
556007-6977
Grundat: 1907
Anställda: 40
Välkommen till CIDAN Machinery Sweden AB!

Vi tillverkar och säljer Göteneds maskiner för plåtbearbetning. När det gäller maskiner för bearbetning av industri- och byggnadsplåt räknas vi som en av de ledande tillverkarna med försäljning över hela världen.

CIDAN Machinery har haft egen produktion av maskiner sedan 1907. I dag produceras maskiner för plåtbearbetning på fabriken i Götene, i Sverige. Koncernen har ett världsomfattande försäljnings- och servicenätverk.
Vi utvecklar löpande lösningar för optimering av plåtbearbetningsprocesser.
Något som är unikt för Göteneds kantmaskiner är vår Kombiprisma, den passar för alla som bockar plåt.

Våra märken som tillverkas i Götene är Göteneds och CIDAN.

Vi importerar och säljer ledande fabrikat av verktygsmaskiner, Service utföres av vår egen högutbildade personal.

Välkommen att kontakta oss!

Agenturer

CIDAN (Generalagent)
FACCIN, Sverige (Generalagent)
Göteneds, Sverige (Generalagent)
Thalmann, Sverige (Generalagent)
Långbockningsmaskiner

Kontakter

Lars Olander
Försäljningschef
0511-245 22
0511-40 99 95
Staffan Åkervall
0705724524
Monika Larsson
-

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-07-05
Ett parkeringsgarage fullt med GARO-laddboxarUtveckla den applicerbara forskningen kring träbyggande – skapa frizoner
2019-07-04
Rudells blir AR Rackings enda återförsäljare i SverigeNCC tecknar rikstäckande ramavtal med RiksbyggenByggblock för högtryckshydraulik i hårda miljöerFordonsbesiktningens historiaReserapport från Z&I´s Roadshow"Därför är SunPine så centrala i omställningen"Telia kopplar upp E.ONs kunder i SverigeFler certifieras inom underhållsledarskapVärldens första batteridrivna modell med spadgrepp och KickBack ControlKlimatomställningen viktig fråga när näringsministern besökte Cementa i SliteOrkla väljer ledande energileverantör för sin värmeförsörjning i FilipstadEtt lyckat Vinnova-projekt under ledning av SSGMaskiner och människor testade knäckebrödLiqui Moly officiell partner för friidrotts-EM 2020Nya Opel Astra – nu ännu mer effektivJobba med Skyddsronder och checklistor i Zert RMWater&Wastewater – ny internationell VA-mässa 2021
2019-07-03
Säker med Kipp i 100 årNya Renault Captur som plug-in hybridFord levererar nyheter om Ford GT vid Goodwood Festival of SpeedSveriges nya forskningsfartyg levererat till SLU i SpanienMariestads kommun får ledande roll i Sveriges IndustrikommunerModellstyrd marksanering på Godisfabriken i GävleVärlden behöver inte fler plaggCapgemini blir en av Volvo Cars huvudleverantörer inom digital transformation och molnlösningarSvevia målar om HögakustenbronBlogg Almedalen 2019: Flexibilitet är det nya svarta – så vad händer härnäst?Nya BMW X6 - större, starkare och lyxigareSkellefteå Snickericentral får stororder på över 40 miljonerIndustri på frammarschMiljöreglering hotar nödvändig klimatomställningKompetensförsörjning i fokus på ME:s almedalsseminariumNya RIO:n i serien E-LineHyundai rankad i topp när det kommer till kvalitet
2019-07-02
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse FoundationDigitala verktyg som skapar verklig affärsnyttaKontrollera trycket i ditt hydraulik system med testnipplar från CEJNStavdal och Ramirent påbörjar sammanslagningenStena Recycling deltar i pilotprojekt för spårbarhet av farligt avfallProcessus projekterar för ett hållbart samhälle världen överAbacus produktionsstartar 131 studentbostäder i Ruddammen, centrala StockholmNuvarande åtaganden att avveckla kolkraft gravt otillräckliga för att vända klimatförändringen Smart Industriell ModerniseringFortsatt god konjunktur i Stockholm trots orolig omvärld Almedalen 2019 - Uppdämt behov av omställningPressinbjudan - Klimatsäkert vatten9 av 10 återvinner i SverigeLätthet och brandklass avgjorde valetITU-elever tävlar i Ungdoms-SM i CNC-TeknikEn av de första FSC-certifierade etikettproducenterna i NordenSSC Öhns Snickeri flyttar verksamheten till SävarErnströmgruppen förvärvar BS ElcontrolKGKs hållbarhetsarbete uppmärksammas av Svensk HandelFriendly Building nominerat till innovationspriset E-prize
2019-07-01
Volvo Car Sverige stärker rollen som marknadsledare i juniUtveckling inom fordonsindustrin kan ge stora möjligheter till svenska leverantörerNy rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändningMontico digitaliserar svetsutbildningVerizon förenas med Zoom för att utöka kundernas kommunikationsmöjligheter Berendsen investerar i Sveriges första eldrivna distributionsbil för mattor
Annonser