LÖRDAG 19 JANUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

CIDAN Machinery Group införlivar nuIT till gruppen

CIDAN Machinery Group, en välkänd tillverkare av högkvalitativa maskiner för plåtbearbetning, är stolta att meddela att vi införlivat 100% av österrikiska företaget nuIT GmbH från och med 20:e december 2018.
nuIT utvecklar webb-baserade lösningar för plåtbearbetningsbranschen. Deras olika produkter kan användas av alla, från plåtslagare till stora industriföretag för att optimera deras produktion och även övergripande deras totala företagsprocesser. I ett första steg kan man direkt på byggplatsen rita upp enkla och kompletta profiler. Sen är dessa uppgifter och specifika data direkt tillgängliga på kontoret och i produktionen tillsammans med tillhörande dokument, nödvändig information kan föras över direkt till en tillverkande maskin. Allt detta uppfyller behoven för Industri 4.0

CIDAN Machinery Group producerar idag högkvalitativa maskiner i Götene, Sverige, inom segmenten kantvikmaskiner och maskingradsaxar samt en modell av klippsträcka under varumärkena Göteneds och CIDAN. Forstner producerar ett brett utbud av maskiner och kompletta linjer för coilbearbetning för industri, plåtslagare och byggnadsplåtslagare i sin fabrik i Feldkirch, Österrike.

CIDAN Machinery Group följer alltså upp sitt lyckade förvärv av österrikiska Forstner för ett år sedan genom att nu införliva nuIT till gruppen. CIDAN Machinery Group har i över två år samarbetat med nuIT och är redan återförsäljare av deras mjukvaror i Nordamerika och Skandinavien.
”nuIT’s banbrytande produkter inom mjukvara och projektapplikationer ger CIDAN Machinery Group en stark plattform inför kraven inom Industri 4.0. Dessutom ger utvecklarna och projektledarna hos nuIT oss ytterligare möjligheter att serva våra kunder med automatiserade linjer som består av våra och våra partners maskiner” säger Peter Tafazoli, VD CIDAN Machinery Group.

Grundare och verkställande direktör på nuIT, Gerhard Resch, stannar kvar i nuIT och blir en stor tillgång till gruppen med sin stora erfarenhet inom tillverkande plåtbearbetning. Gerhard Resch kommenterar sammangåendet med CIDAN Machinery Group såhär ”vårt långa samarbete visade att vi kunde lita på CIDAN som en pålitlig partner med möjligheterna att marknadsföra och sälja våra mjukvaror och tjänster på den globala marknaden. Våra kompletterande produkter blir en perfekt kombination som stärker möjligheten att investera i produktutveckling mot Industri 4.0”.

De två företagen har samarbetat sedan 2016 när CIDAN Machinery fick exklusiva rättigheter att sälja nuIT’s produkter i Nordamerika och Skandinavien. Synergieffekterna kommer särskilt märkas inom viktiga områden såsom produktutveckling, support till eftermarknad och inte minst inom försäljning och marknadsföring. nuIT kommer fortsättningsvis hålla ett öppet gränssnitt mot andra tillverkares maskiner och fortsätta som tidigare.

Gruppens huvudkontor finns i Götene, Sverige, under det juridiska namnet CIDAN Machinery Sweden AB. De nuvarande fyra varumärkena CIDAN, Göteneds, Forstner och nuIT kommer leva vidare. CIDAN Machinery Group har nu egna anläggningar i Sverige (2 st), Österrike (2 st), Danmark, USA och Kina. Tack vare ett omfattande nätverk av återförsäljare och agenter kommer det kompletta produktsortimentet att säljas över hela världen. USA är den enskilt största marknaden och därefter Tyskland och Sverige. Gruppen kommer ha en nettoomsättning på 430 MSK (42 m€) och cirka 190 anställda.

Läs mer om företagen på www.cidan.com, www.nu-it.com och www.forstnercoil.at/en
För ytterligare information, kontakta VD Peter Tafazoli på +46 708 39 53 49 eller pt@cidanmachinery.com,
eller annars VD Gerhard Resch på +699 11 60 34 20 eller resch@nu-it.at

Peter Tafazoli, Verkställande direktör

CIDAN Machinery Sweden AB

2019-01-15
Då öppnar nya Rejmes Bil i FalkenbergSveriges Arkitekter har nominerat nyckelfria Ohboy till Bostadspriset 2018Colliers gör uthyrning i BoråsFyra IT-experter tar Webstep till UppsalaStabilotherm AB byter namn till Pergite Outdoor AB och växlar upp den digitala närvaron
2019-01-14
Peab utför mark- och grundläggningsarbeten för nytt värmeverk i UppsalaUniteam storsatsar i StockholmWimab Evenemang ny huvudsponsor till Företagardagarna 2019Sh bygg, sten och anläggning förvärvar EnergigrävarnaNytt affärssystem förenklar kundernas vardagRealgymnasiet i Norrköping satsar på programmerings­vecka för över 200 eleverGeoredundans mellan egna datacenter skapar tryggare kunderTeknikprodukter startar samarbete med PXL SealsFyrfasen Energi vinner upphandling med NP3Secify AB får ny VDBevego välkomnar ny AO-chef för Teknisk Isolering. Smart analysverktyg som förbättrar driften i många branscherNytt rekord för Volkswagen – levererade fler bilar än någonsin tidigareINGO öppnar automatstation i BengtsforsPeter Ervasalo har utsetts till vd för DHL Express Sverige
2019-01-11
Exakt tryckövervakning i anläggningar och rörledningarPeab bygger hyreslägenheter i HelsingborgPanasonic förnyar sitt TOUGHBOOK-kontrakt med telekomjätten Proximus Skanska bygger universitetsbyggnad i Cullowhee, NC, USA för cirka 570 miljoner kronorHär Livestreamar Logistikpodden för framtidens logistik Utökat sortiment av STANLEY FATMAX laseravståndsmätareSödra vill inspirera unga tjejer till att bli framtidens ingenjörerEtt rent nöje för jämna ytorHur mycket kan vi egentligen lägga på minnet?Best Transport trendspanar inför 2019Ökad försäljning för femte året i rad för Lexus i EuropaGår mot prisrekord i 2019Rekordvolymer av sågade trävaror för MIMAB och APM TerminalsSå påverkar AI framtiden för ingenjörerMarcus Nilsson blir ny affärsområdeschef för Veidekke AnläggningMidsona ställer om till fossilfria transporter med Transportinitiativet
2019-01-10
En värdefull regel för att välja rätt fräsverktygKasta loss för vridspjällsventilen GEMÜ 480 VictoriaTänk smart använd HARTKlaravik når ny milstolpe: auktioner för över en miljard under 2018Återvinningsföretaget Remeo går i bräschen för cirkulär ekonomiPorttelefonen är bara början på våra smarta hem Castellum uppför ny anläggning för Mekonomen i MalmöCES 2019: BMW visar upp den dolda tekniken i framtidens interiörOptidev bakom tekniken för PostNords SameDayKeyMan bland Sveriges mest framgångsrika företagPensionärer är de företagare som håller landsbygden vid livIT-bolaget expanderar i Uppsala med ny våningPiteEnergi skapar förutsättningar för ett smartare PiteåStor invigning i GällivareSara Brandt blir ny vice vd på Almi FöretagspartnerSågen som inte darrar av att anta en utmaningActibump framgångsrikt i Australien Ny VD ska vidareutveckla ProcuratorVolkswagen bildar nytt företag inom grön el och laddningslösningar
2019-01-09
Dubbelt jubileum i Swecons utrustningsverkstad i Eskilstuna Bin-picking direkt från pall med PhotoneoNästa steg inom affärsutveckling: digital transformation med människan i centrumBAGA på VA Tour Sweden 2019Låsbart smörjmunstyckeUtökat urval av manöverdon och diametermått för reglerventil GEMÜ 567 BioStar controlHjälper proffsbyggare med utbildning!
Annonser