LÖRDAG 17 FEBRUARI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Circle K lanserar bensin med upp till 15 procent förnybart innehåll

Utbudet av förnybara och klimatsmarta drivmedel utvecklas hela tiden.
Nu är det dags för bensinen att ta nästa steg. Circle K lanserar miles 95 bio, en bensin med upp till 15 procent förnybart innehåll.

Produkten består av en fossil 95-oktanig bensin med 5% etanol och upp till 10% förnybar bensin, en så kallad HVO-bensin. HVO-bensinen är en 100% förnybar bensin tillverkad av en blandning av olika restprodukter och avfall. miles 95 bio har stora klimatfördelar och ger ett lägre CO2 utsläpp med hela 12,3 procent i jämförelse med en fossil bensin.

Den nya produkten miles 95 bio finns på 18 utvalda Circle K-stationer i Jämtlands, Västernorrlands och Gävleborgs län.

— Vi vill göra det enkelt för våra kunder att välja klimatsmarta alternativ. Därför är vi glada över att nu kunna erbjuda en bensin med upp till 15 procent förnybart innehåll. Den fungerar utmärkt i alla bensinmotorer för 95 oktan, men med den stora fördelen av lägre CO2-utsläpp, säger Johan Söderberg, Senior Director Fuel Circle K Sverige.

miles 95 bio innehåller även Circle K:s unika miles additiv som minskar friktionen samt rengör och skyddar motorn och därmed minskar bränsleförbrukningen. Minskad bränsleförbrukning ger lägre CO2-utsläpp vilket också sparar miljön.

Produkten uppfyller den svenska standarden SS-EN 228 och den europeiska EN228, vilket betyder att den är godkänd för användning i alla bensinmotorer konstruerade för 95-oktanig bensin.

Stationer med miles 95 bio
Circle K Alnö
Circle K Frösön
Circle K Gnarp
Circle K Hudiksvall Kungsgatan
Circle K Hudiksvall E4
Circle K Härnösand
Circle K Ljusdal
Circle K Matfors
Circle K Nälden Ytterån
Circle K Sollefteå
Circle K Sundsvall Bergsgatan
Circle K Sundsvall E4 Syd
Circle K Sundsvall Granlo
Circle K Sundsvall Gärde
Circle K Sundsvall Norrmalm
Circle K Sveg
Circle K Söråker
Circle K Östersund Krondikesvägen

Idag erbjuder Circle K flera förnybara drivmedel för att minska klimatpåverkan från transporter. Under 2017 uppgick andelen förnybart till 21,7% procent av Circle K:s totalt sålda drivmedel. Det gav en utsläppsminskning på över 1 000 000 ton CO2 vilket motsvarar utsläppen från cirka

457 000 bilar och gör Circle K till Sveriges största leverantör av förnybara drivmedel.

För ytterligare information, kontakta:

Lisa Vejlo Degerman, Communication Manager Circle K Sverige, 070-429 64 75, lisa.vejlodegerman@circlekeurope.com

Johan Söderberg, Senior Director Fuel Circle K Sverige, 070-636 08 71, johan.soderberg@circlekeurope.com
2018-02-15
Fortsatt stark passagerartillväxt gav rekordårRenault och GreenMobility ingår internationellt samarbetsavtalHållbart resande med elbussarKomatsu ställer ut på Intermat 2018Vägledning för underhåll i elnätNy miljöutbildning på distansSöderberg & Partners investerar i Learnster300 tjejer visade intresse för DeromeNytt samarbete på fasadmarknadenTvå nya chefer på Umeå kommunStora teknikutmaningen är tillbakaVärldens största initiativ för crowd-investering inom solenergiIKEA IT besöker högskolan – vill samverka om innovationSwedfund stärker stödet till små och medelstora företag i östra och västra AfrikaHur mäter man sin elanvändning?Lerumselever blev behöriga till gymnasiet på ett årStarkt logistikläge satsar på hållbart kluster Från traditionell mekanisk verkstad till leverantör för flygindustrinCaverion rekryterar Daniel Backman till Syd/Väst - ny regionchef från februari
2018-02-14
SSAB Borlänge uppgraderar onlineövervakning i varmvalsverket till Intellinova Parallel ENSTOREBRO och SMT ny återförsäljare för SPINNER Werkzeugmaschinen GmbH.Två helt nya MOTOMAN® målningsrobotarMOHV stärker sin organisation och satsar vidareTitania Bygger 500 bostäder i Hallunda Gård.5G för industrin, när kommer det i verkligheten?Navigator expanderar med tre nya medarbetareNu bygger vi 57 hyreslägenheter i kv Kronborg, MalmöSvevia bygger nya Kronholmskajen i HärnösandHelt nya BMW X4Automatiskt montage av ändhylsor även utan tryckluftStarta hjärtan med hjälp av drönare!
Annonser