SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Cisco tar steget in i fram­tiden med nya Webex Suite

Webex Suite blir en komplett samarbetsplattform för företag och medarbetare som gör sig redo för den framtida, hybrida arbetsplatsen.
Innan pandemin ställde arbetslivet över ända för miljarder yrkesverksamma världen över befann sig de flesta på kontoret större delen av arbetsdagen, vilket innebar svårigheter för den som var tvungen att arbeta på fältet, eller av andra anledningar försökte sköta arbetsuppgifterna på distans. Under pandemin har distansarbete blivit norm, vilket inneburit en snabb tillvänjning vid, och utveckling av, verktygen för distansarbete.

Och den dag vi återgår till kontoret igen kommer inget att vara som förr. Vi står inför en framtid där arbetet handlar om vad vi gör, inte var vi är, och där arbetsplatsen varierar från dag till dag.

Företagens behov har därmed också förändrats – från att investeringar handlade om infrastruktur på kontoret för att underlätta att hålla kontakt med kollegor på fältet, måste man nu rusta sig för en helt annan framtid. Ett arbetsliv där 98 procent av framtidens möten förväntas äga rum med minst en deltagare på distans, kräver helt andra verktyg än de man föreställde sig så sent som 2019.

Sedan september 2020 har fler än 800 nya funktioner lagts till i Webex - nu tar Cisco nästa kliv och presenterar dem i form av ett komplett plattformserbjudande, Webex Suite. Förutom ett nytt gränssnitt och visuell profil integrerar plattformen även ny teknologi för bland annat events och publikengagemang.

Flera helt nya funktioner för videomöten ingår också.

– Vi talar om en inkluderande framtid, med ledande ljud- och videokvalitet, en inkluderande upplevelse där känslan att vara nära rent fysiskt underlättar kommunikation och samarbete. AI och maskininlärning är viktiga stöttepelare för att vi ska leverera de innovationerna, säger Jonny Bucht, lösningsarkitekt på Cisco Sverige.

Bland de funktioner Cisco vill ska förbättra mötesupplevelsen finns bland annat My Voice Only, en funktion som utlovar nästa generations brusreducering. Den skiljer inte bara bort brus, utan även andras röster än deltagarens egen. Det gör att framtida videomöten inte avbryts av lekande barn eller husdjur, eller sorlet när man deltar i mötet på ett kafé eller en hotellobby.

En annan helt ny funktion är People Focus, som genom AI-teknologi ger deltagare på distans upplevelsen av att vara mer närvarande i rummet där flera av deltagarna sitter fysiskt.

– Video är mer än bra bild och ljudet är nästan ännu viktigare. Enligt vår undersökning upplever hälften av de som jobbar på distans dålig ljudkvalitet. Det är en av utmaningarna vi löser med funktionerna i Webex Suite, säger Jonny Bucht.

Cisco Webex Suite finns tillgängligt från idag, den 8 juni och priset är uppskattningsvis 40 procent lägre än om tjänsterna hade köpts var för sig.

I samband med lanseringen uppdaterar Cisco också Webex med ny säkerhetsfunktionalitet, bland annat automatiserad blockering som förhindrar att känslig information lagras i exempelvis meddelandetjänsten. Data associerade med Webex-användning inom EU kommer att lagras inom regionens gränser, med dedikerade datacenter i Frankfurt och Amsterdam.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN