SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Climeon en av 100 innovationer med störst potential att minska koldioxidutsläpp

Climeon har utsetts till en av 100 innovativa lösningar med störst potential att väsentligt minska koldioxidutsläppen av Mission Innovation, ett globalt initiativ bestående av 24 länder och EU-kommissionen.
Lösningarna presenterades som en del av 1.5°C Compatible Solutions Framework som syftar till att hjälpa investerare att identifiera teknologier med störst potential att motverka klimatförändringarna.

Vid klimatkonferensen i Paris 2015 kom mer än 190 länder överens om att anta Agenda 2030, den mest ambitiösa överenskommelsen för hållbar utveckling som världens ledare någonsin har antagit. Med dessa globala mål har världens ledare förbundit sig till att uppnå tre saker fram till år 2030: att avskaffa extrem fattigdom, att minska ojämlikheter och orättvisor i världen och att lösa klimatkrisen.

För att lösa klimatkrisen krävs nya innovationer inom hållbar energi och därför startades samtidigt Mission Innovation för att kraftigt påskynda innovationstakten inom miljöteknik. Mission Innovation består av 24 länder och EU-kommissionen, på uppdrag av Europeiska unionen. De länder som deltar i Mission Innovation representerar tillsammans 60% av världens befolkning, 70% av BNP och 80% av de offentliga investeringarna i grön energiforskning.

Mission Innovation är också initiativtagare till 1.5°C Compatible Solutions Framework, ett ramverk som syftar till att hjälpa offentliga och privata investerare att hitta de teknologier som har störst potential att motverka klimatförändringarna och begränsa den globala temperaturhöjningen till 1,5 grader Celsius, i linje med Parisavtalet och IPCC:s specialrapport. Vid ministermötet Mission Innovation 4 i Vancouver i maj 2019 presenterades 1.5°C Compatible Solutions Framework och de 100 innovativa lösningar med störst potential att minska koldioxidutsläppen som ingår. En av lösningarna var Climeons Heat Power-teknik som omvandlar spillvärme och geotermisk värme till grön el.

- Climeon startades ur en drivkraft att motverka klimatförändringarna så att väljas ut som en av lösningarna som kan hjälpa världen att klara det avgörande 1,5°-målet känns fantastiskt, säger Thomas Öström, VD för Climeon.

- Vi är stolta över att ha blivit utvalda som en del i 1.5°C Compatible Solutions Framework och att potentialen för vår teknik bekräftas av Mission Innovation. Det visar att även internationella policymakare tror att Climeon har potential att väsentligt bidra till att minska koldioxidutsläppen och motverka klimatförändringarna, säger Thomas Öström, VD för Climeon.

De 100 lösningarna ska var och en ha potential att minska koldioxidutsläppen med 10 miljoner CO2e eller mer till 2030, alternativt vara av strategisk vikt.

Läs mer om Mission Innovation och 1.5°C Compatible Solutions Framework på https://www.misolutionframework.net.

För mer information, vänligen kontakta:
Thomas Öström, VD för Climeon
+46 708 94 96 05
thomas.ostrom@climeon.com

Charlotte Becker, Head of Investor Relations & PR
+46 730 37 07 07
charlotte.becker@climeon.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Träffa oss på Nordbygg! Magnus Ericsson, SwerockToppkvalitativa grävlastare från Lännen
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN