SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Combitech ökar resultatet

Vi har haft en fortsatt god utveckling under tredje kvartalet
Ökad försäljning och förbättrat resultat när den nordiska lösnings och konsultpartnern Combitech släpper sin interimsrapport för januari till september 2021.

- Vi har haft en fortsatt god utveckling under tredje kvartalet, med ökad försäljning och en kraftig resultatförbättring, säger Jessica Öberg, vd Combitech.

Intresset från industri och offentlig verksamhet när det gäller att dra nytta av digitalisering och samarbete för ökad hållbarhet och konkurrenskraft har varit fortsatt stor. Samtidigt är efterfrågan på tjänster inom cybersäkerhet och totalförsvar fortsatt hög.

- Efterfrågan på cybertjänster ökar, bland annat som följd av den pågående digitaliseringen. När allt blir uppkopplat och digitalt, blir utmaningen att skydda verksamheten och dess tillgångar, samtidigt som man tar vara på de många fördelar som digitaliseringen för med sig, säger Jessica Öberg.

Viktiga händelser under tredje kvartalet 2021

• Jessica Öberg tillträdde som ny vd för Combitech den 1 juli, med uppdraget att öka Combitechs tillväxt. Jessica Öberg, kommer senast från en roll som chef för affärsområdet Industrial Products and Services inom Saab och har varit en del av Saabs koncernledning.
• Combitech förstärktes den 1 juli med 230 nya medarbete som har med sig lösningar för det civila och militära försvaret och kompetens inom säker kommunikation.
• Under det tredje kvartalet 2021 har Combitech tecknat en rad nya avtal inom offentlig verksamhet inom framför allt IT-tjänster och informationssäkerhet.
• Under perioden har Combitechs åtaganden inom totalförsvaret, både det civila och militära, ökat. Combitech stöder sedan tidigare ett antal större myndigheter inom återuppbyggnaden av totalförsvaret. Även flera nya kunder och uppdrag inom säkerhetsskydd, framför allt inom energi och telekom.

Nyckeltal januari - september 2021

Orderläge

Orderingången under perioden var 2 342 MSEK, vilket är en ökning med 2% jämfört med samma period föregående år
(2 289 MSEK).

Försäljningsintäkter

Försäljningsintäkterna under kvartalet uppgick till 2 336 MSEK, vilket är i nivå med samma period föregående år (2 330 MSEK).

Resultat och marginal

Rörelseresultatet (EBIT) ökade till 211 MSEK (162 MSEK). Rörelsemarginalen ökade till 9,1% (7,5 %).

Operativt kassaflöde

Det operativa kassaflödet minskade till 321 MSEK, jämfört med 605 MSEK under samma period 2020.

För ytterligare information

Åsa Scherling, Kommunikationschef Combitech

Tel: 0734-18 77 98, E-post: asa.scherling@combitech.se

Merton Kaplan, IR-ansvarig Saab AB

Tel: 0734-18 20 71, E-post merton.kaplan@saabgroup.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
BigCommerce nya stora produktuppdateringRekordmånga byggföret­ag på bäst-i-Sverige-listanNyinvigning av XL-BYGG A-trä Momentum förvärvar ZRS Testing Systems Utökar Red Hat Trusted Software Supply Chain
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd