SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Conrad erbjuder fotovoltaiska kablar till solcellsanläggningar från Lapp

Med det omfattande produktsortimentet med fotovoltaiska kablar till solcellsanläggningar från Lapp kan fackmän och hantverkare i branschen köpa både kraftiga och robusta kablar från ett enda försäljningsställe. Kablarna kan användas till allt, från taket till källaren och från energiproduktion till strömförsörjning.
Under det senaste året har kunderna haft tillgång till Lapps breda urval av produkter inom området för anläggningskonstruktion och maskinteknik samt energisektorn via Conrad Sourcing Platform.

Med solcellsprodukterna från Lapp kan Conrad erbjuda sina kunder ett brett urval av kablar och komponenter till solcellsanläggningar – från stora industrisystem till solpaneler i hemmet. Det är ytterligare ett bevis på ett långt samarbete mellan de två verksamheterna. Förutom ÖLFLEX®-solcellskablar ingår även SKINTOP®-kabelgängor och EPIC® SOLAR-kontakter i sortimentet. Alla produkter kan användas i hela världen (förutom Kina och USA) och uppfyller EU-direktivet 2011/65/EU (RoHS, Restriction of Hazardous Substances).

”Under de senaste åren har solceller etablerat sig som en nyckelfaktor inom förnybar energi. Variationen av system är stor och sortimentet omfattar produkter för solkraftverk, gigantiska solkraftverk och enskilda solpaneler på småhus. Ett grundkrav för användning av solenergi är robust och effektivt kablage.” förklarar Sandra Leipold, produktchef hos Conrad Electronic.

ÖLFLEX®-serien omfattar särskilt resistenta tvärbundna solcellskablar med elektronstrålteknik enligt EN 50618. ÖLFLEX® SOLAR XLWP är konstruerad för solcellsanläggningar på upp till 1800 V. Serien är inte bara extra resistent mot UV- och ozonstrålning, den har också hög prestanda efter långa perioder i vatten. För att öka den mekaniska slagtåligheten har XLWP testats med markförlagda slagtålighetstester enligt UL 854. Installatörer får även hjälp att säkert vända polariteten med hjälp av en extruderad färgremsa. Ytterligare certifieringsuppgraderingar har planerats för vissa ÖLFLEX® SOLAR XLWP och XLR-E.

SKINTOP® SOLAR-kabelgängor – tillverkade i plast – är också särskilt konstruerade för att användas i solcellsanläggningar. De är UV- och ozonresistenta, har vibrationsskydd och ger dessutom bra dragavlastning samt ökat temperaturområde. Vid eventuell brand är materialet i gängornas anslutningar extremt flamhämmande och certifierat enligt UL 94V-0/94-5VA. Kabelinföringen utgår från EN 62444, EN 50548 och UL 1703, vilket förenklar installationen.

"Oavsett storlek på system genererar moderna solcellsanläggningar mer och mer energi med en högre maxbelastning. För kablar innebär det att de inte bara ska vara väderbeständiga i förhållande till värme, vind och frost, utan ska också vara utformade för de högre systemspänningarna, förklarar Michael Korom från Lapp." "För att kunna garantera högsta möjliga nivå på säkerheten har vi grundligt sett över hela vårt sortiment med kablar, bland annat är ÖLFLEX®-solcellskablarna testade av TÜV Rheinland."

Tack vare att yttermanteln är tillverkad med särskilda material, är de professionella Lapp-solcellskablarna inte bara flamhämmande och halogenfria utan även ozon- och UV-beständiga. De finns nu tillgängliga hos Conrad.

Ytterligare information om Lapps fotovoltaiska kablar till solcellsanläggningar finns på följande länk:

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN