SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Consafe Logistics erbjuder smart lösning för mindre luft i transporter

Med ständigt ökande e-handel skickas fler paket runt världen än någonsin tidigare.
ör företag som skickar produkter direkt till sina kunder är utvecklingen förstås positiv, men ger också upphov till nya utmaningar. Som att snabbt välja optimal typ av emballage och att minska mängden luft I transporterna. Consafe Logistics nya verktyg för boxkalkylering kan lösa båda problemen.

Med onödigt stora förpackningar för små produkter kan kostnaden för att skeppa luft bli höga, eftersom transportkostnaderna oftast ökar ju större paketet är, även om vikten är densamma. PostNord driver just nu en kampanj för att öka medvetenheten kring frågan och Consafe Logistics har redan en utmärkt lösning på problemet.

Verktyget för boxkalkylering har varit en del av Consafe Logistics erbjudande i många år och har ända sedan lanseringen regelbundet uppdaterats med ny funktionalitet.


”Boxkalkylering tar alla mått på produkten som ska packas, lägger ihop dem och väljer den optimala förpackningen,” säger Mikael Brorsson, produktchef för Astro WMS® på Consafe Logistics. ”Produkterna måste först definieras i systemet, men när det väl är gjort kommer vår lösning alltid att föreslå det mest effektiva emballaget. Den lämnar till och med utrymme för särskilt förpackningsmaterial när det behövs."

Verktyget kan också integreras i plockprocessen, så att plockaren har rätt förpackningsmaterial redan innan artikeln kommer till packningsstationen. Det gör hela processen mer kostnadseffektiv och sparar tid på lagret.

Nyligen gjorde Consafe Logistics sin boxkalkylering ännu smartare med en uppdatering som använder även kostnad som parameter. Fraktkostnad och mängden transporterad luft hänger ofta ihop, men inte alltid. Nu kan Consafe Logistics lösning minimera båda delar.

“Dimensionerna kommer alltid att prioriteras högst”, säger Mikael. ”Men vi ville erbjuda ett system som kan bidra till verkliga kostnadsbesparingar, samtidigt som alla varor garanterat skickas i det mest lämpliga emballaget. Vi på Consafe Logistics arbetar aktivt för att hjälpa företag att skicka mindre luft och vi uppmuntrar våra kunder att ständigt utvärdera sitt förpackningsmaterial baserat på ordermönster och sortiment. Det är något man måste arbeta med löpande och om alla gjorde det skulle vi kunna göra stor skillnad.”

Skillnaden är ekonomisk, men kan också minska de globala transporternas påverkan på miljön. Teknologiskt blir lösningarna mer och mer avancerade, i takt med att mängden data ökar och AI-teknologin utvecklas.

”Kunderna uppskattar verkligen vår boxkalkylering”, avslutar Mikael. ”Vi kommer att fortsätta lägga till mer sofistikerade regler, precis som vi gjort i många år redan. Du kan redan definiera systemet precis som du vill, och det kommer att fortsätta utvecklas. Vi arbetar mer och mer med data och undersöker hur AI-logik kan hjälpa våra kunder att förbereda sig för framtiden. Hur den än ser ut.”

Kontaktpersoner
Marketing Specialist
Kristin Näs
Kristin.Nas@consafelogistics.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-11
Sjöö Sandström expand­erar med ny säljareLantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
2024-04-04
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web