SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Converflex väljer trygg fjärrvärme från Örnsköldsvik

Fjärrvärme från Övik Energi är det självklara valet för Öviksföretaget Converflex när det gäller uppvärmning.
Läs varför i intervjun med företagets vd Lars Norén.

Driftsäkerhet, ekonomi och miljö. För Lars Norén, vd på förpackningsproducenten Converflex i Örnsköldsvik, finns det flera tunga skäl att välja fjärrvärme från Övik Energi.

– Det bästa betyget är att vi knappt märker av fjärrvärmen. Den bara fungerar, säger han.

Converflex producerar bland annat emballage för pappersbranschen och påsar till stora livsmedelsföretag som gör havregryn, müsli, mjöl och bröd. Huvudkontoret ligger i Arnäsvall, strax norr om centrala Örnsköldsvik.

Företaget har 24 anställda och produktionen körs i skift där verksamheten går dygnet runt. Det betyder att driftssäkerheten är viktig. Ett stopp i produktionen innebär stora problem med leveranserna.

– Innan hade vi värmepannor. Gick en panna sönder så blev det kris, säger Lars Norén.

Med fjärrvärme är driftssäkerheten hög.

– Det har fungerat jättebra. Vi har inte haft några som helst ofrivilliga stopp, och det är viktigt för oss, säger Lars.

Företagets lokaler är stora och ska värmas upp. Det behövs också stora mängder varmt vatten för att skölja av tryckpressarna. Att välja fjärrvärme från Övik Energi har visat sig vara en god investering.

– Ekonomiska skäl har varit en stor orsak till valet, säger Lars Norén.

– Naturligtvis är miljöaspekten också viktig för oss. Och att det är en lokal aktör. Det skulle kännas knepigt att köpa den här typen av tjänst utifrån.

Att ha regelbunden kontakt med Övik Energis personal är något som Lars Norén också uppskattar.

– Närvaron och kontakten med fysiska möten mellan kund och säljare går inte att digitalisera bort. Det är jätteviktigt för oss, säger han.

Fakta: Fjärrvärme från Övik Energi
• Fjärrvärme är trygg och driftssäkeruppvärmning – den bara fungerar år ut och år in.
• Fjärrvärmen är resurseffektiv och bidrar till
ett mer hållbart samhälle. Den produceras till största delen av rester som bark, flis och spån som blir över från skogs- och sågverksindustrin runt omkring Örnsköldsvik.
• Övik Energi arbetar för attraktiva priser
genom att varje år effektivisera och hålla nere kostnaderna. Vid nybyggnation innebär fjärrvärme dessutom låg investeringskostnad och i driften är underhållskostnaderna låga.

Vill du veta mer? Kontakta gärna någon av
våra säljare på 0660-789 02 eller läs mer på ovikenergi.se.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Lär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbetenAntalet nätfiskeattacker ökarNytt samarbete med Svenska Taxiförbundet
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884