LÖRDAG 17 FEBRUARI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

COWI utbildar Nexans Group för ökad säkerhet

Kabeltillverkaren Nexans Group har valt COWI som leverantör av utbildningar
COWI utbildar Nexans Group inom säkerhetskultur och beteendebaserad säkerhet. Utbildningarna riktar sig till alla medarbetare på Nexans anläggningar runt om i Europa och målet för företaget är noll olyckor och en kultur där säkerheten alltid är en självklar del av arbetet.

- Det är ett spännande uppdrag där vi utformar innehållet tillsammans med kunden utifrån COWIs koncept inom MTO - Människa, Teknik, Organisation och HF - Human Factors, säger Anette Wedin som är säkerhetsspecialist på COWI och ansvarar för uppdraget.

COWI har tidigare med framgång utbildat personalen hos Nexans i Sverige. Det är därför Nexans valt att utöka samarbetet till att inkludera andra länder där företaget finns i Europa. Utbildningarna sätter människan i fokus och syftar till ökat säkerhetstänk inom Nexans för att på sikt minska antal olyckor och tillbud. Sedan tidigare har tekniska och organisatoriska åtgärder genomförts men man ser nu ett behov av att involvera medarbetarna ännu mer i arbetet.

Kunskap om kultur och språk är viktigt för att nå framgång och därför har COWI att utbildat nyckelpersoner inom Nexans säkerhetsorganisation, som sedan genomför utbildningar lokalt.

Det centrala huvuduppdraget är nu slutfört. Fortsättningsvis kommer COWI erbjuda hjälp till lokala ledningsgrupper som efterfrågar en introduktion av projektet för sina anläggningar.

Emma Agneborg
Kommunikationschef
emag@cowi.se
010-850 24 58
2018-02-15
Fortsatt stark passagerartillväxt gav rekordårRenault och GreenMobility ingår internationellt samarbetsavtalHållbart resande med elbussarKomatsu ställer ut på Intermat 2018Vägledning för underhåll i elnätNy miljöutbildning på distansSöderberg & Partners investerar i Learnster300 tjejer visade intresse för DeromeNytt samarbete på fasadmarknadenTvå nya chefer på Umeå kommunStora teknikutmaningen är tillbakaVärldens största initiativ för crowd-investering inom solenergiIKEA IT besöker högskolan – vill samverka om innovationSwedfund stärker stödet till små och medelstora företag i östra och västra AfrikaHur mäter man sin elanvändning?Lerumselever blev behöriga till gymnasiet på ett årStarkt logistikläge satsar på hållbart kluster Från traditionell mekanisk verkstad till leverantör för flygindustrinCaverion rekryterar Daniel Backman till Syd/Väst - ny regionchef från februari
2018-02-14
SSAB Borlänge uppgraderar onlineövervakning i varmvalsverket till Intellinova Parallel ENSTOREBRO och SMT ny återförsäljare för SPINNER Werkzeugmaschinen GmbH.Två helt nya MOTOMAN® målningsrobotarMOHV stärker sin organisation och satsar vidareTitania Bygger 500 bostäder i Hallunda Gård.5G för industrin, när kommer det i verkligheten?Navigator expanderar med tre nya medarbetareNu bygger vi 57 hyreslägenheter i kv Kronborg, MalmöSvevia bygger nya Kronholmskajen i HärnösandHelt nya BMW X4Automatiskt montage av ändhylsor även utan tryckluftStarta hjärtan med hjälp av drönare!
Annonser