FREDAG 24 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Cyberattacker – en del av vår vardag

Digitaliseringen har gett oss ett verktyg för omedelbar global kommunikation, internet.
Utvecklingen är i grunden på många sätt positiv men tyvärr innebär den också att möjligheterna att göra intrång i andras nätverk ökar. Detta eftersom nästan alla enheter som är kopplade till internet går att hacka sig in i. Avancerade cyberattacker från olika håll, till och med från statliga angripare i andra länder, är därför idag tyvärr en del av vår vardag.

Vad är syftet med dessa attacker?
Cyberattacker organiserade av stater syftar oftast till att komma över information som har betydelse för vårt lands säkerhet. Strategierna bakom Sveriges utrikespolitik, vårt samhälles sårbarheter och hur Sveriges totalförsvar ser ut är exempel på information som attackerare kan vara intresserade av.

Forskningsresultat, utvecklingsprojekt och patentansökningar är andra viktiga informationskällor som kan vara måltavla för en attackerare. Syftet med detta industrispionage är bl.a. att boosta egen industri samt att genera konkurrensfördelar.

Hur går attackerarna tillväga?
Ett av de viktigaste tillvägagångssätten för en angripare som försöker få tag i samhällsviktig information är att skicka e-post med skadlig kod till anställda och deras anhöriga. Eftersom dessa e-postmeddelanden ofta är väldigt avancerat utformade, väcker de oftast ingen misstanke hos den som mottar dem.

Andra sätt är att gå via nätbaserade tjänster för vanliga medborgare eller att placera ut skadlig kod hos outsourcingföretag eller tredjepartsleverantörer.

Vad kan vi göra?
För att kunna upptäcka dessa angrepp och bygga ett effektivt skydd mot dem behöver vi öka vår kunskap om cybersäkerhet. Vi behöver t.ex. bygga upp vårt totalförsvar genom att återuppbygga ett civilförsvar som har en beredskap för olika former av attacker.

Alla företag, myndigheter och organisationer behöver även öka sin medvetenhet om risken för IT-angrepp och inse vikten av att arbeta med informationssäkerhetsfrågor på ett kontinuerligt och strukturerat sätt. Årliga risk- och säkerhetsanalyser är en bra början, lika så att se över hur man kan jobba med nätverkssegmentering för att säkerställa konfidentialitet.

Behöver du råd och hjälp med hur du ska tänka kring cybersäkerhet så är du välkommen att kontakta oss på Advenica.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-21
Redskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
2019-05-20
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
2019-05-17
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety DayRusning efter nya motorsågen MS 500iKlätterteknik investerar i fritid Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän väg
Annonser