SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Därför ska du återvinna ditt guld

Återvunnet guld ger 400–2000 gånger mindre koldioxidavtryck än guld brutet ur gruvor. Marknadsför du att du återvinner och återanvänder guld? Om inte är det hög tid att börja.
Låt dina kunder veta att du har etiskt och miljömässigt hållbara hantverk att erbjuda. Börja återvinna mer och marknadsför det!

Att återvinna och återanvända sina ädelmetaller är nyckeln till en hållbar framtid. Trots att det är många som redan gör det i sin verksamhet marknadsförs det inte. Något vi på NSG, en av nordens största aktörer inom återvinning av ädelmetaller, tycker är väldigt synd.

För genom att upplysa dina kunder om vikten av att välja återvunnet guld, den problematiska gruvdriften och hur du arbetar etiskt visar ju att du tar ansvar för ditt hantverk och kommande generationer.

-Vi märker av att det finns en ökad efterfrågan hos kunderna, och slutkonsumenterna, på intyg att ädelmetallerna är återvunna. Genom att erhålla denna typ av intyg visar du att du ställer högre krav på miljöhantering, etik och mänskliga rättigheter, säger Mile Diskovski, teknisk chef på NSG.

Återvunnet guld
Behovet av guld har i dag ökat. Men eftersom guldet inte är en förnybar resurs kommer det att ta slut. Med dagens produktionstakt förväntas jordskorpans guldreserver räcka i drygt 20 år. Återvinningen av guld blir därför nyckeln till dagens guldrusch.

För framtagningen av guld i gruvor kräver mer resurser, kemikalieanvändning och kränker ofta de mänskliga rättigheterna.

-Det kan bli förödande effekter av guldbrytning, speciellt i utvecklingsländer där arbetsförhållanden är långt under all kritik. Där används både cyanid och kvicksilver som orsakar stora skador på både människor och miljö vid utsläpp, säger Mile Diskovski.

Själva brytningen av guld ur gruvor kräver också mer energi och innebär utsläpp av tungmetaller samt svavel som förgiftar och försurar miljön.

Ädla resurser på oändliga vis - läs mer hos NSG Sweden

Lägre koldioxidavtryck med återvunnet guld
NSGs samarbetspartner C.Hafner är en av Europas ledande LBMA-certifierade företag inom hantering av ädelmetaller. De deltog i en studie för att undersöka sitt eget klimatavtryck av just återvinningen av ädelmetaller.

Studien visade på att koldioxidavtrycket från återvunnet guld är 400–2 000 gånger mindre än när man bryter guld ur gruvor. C.Hafner fortsatte sedan att undersöka exakt hur mycket utsläpp de orsakar i sin egen återvinningsprocess. Som åtgärd till detta kompenserar de nu dessa utsläpp genom att investera i Co2-reducerande åtgärden.



Hur kan jag återvinna guld?
Idag är det smyckesbranschen som står för den största förbrukningen av guld. Som privatperson kan du lämna in ditt guld och andra ädelmetaller till din lokala guldsmed för att få dem återvunna eller omarbetade. För återvinning av ädelmetaller skickar guldsmeden detta vidare för affinering. Vid affinering separeras de ädla metallerna från de oädla och kan därmed renas och sedan återanvändas.

Ädla resurser på oändliga vis - läs mer hos NSG Sweden

Till NSG kan du som guldsmed tryggt och säkert lämna in ditt material för affinering. Vi tar emot allt från metallskrot så som filspån, klipp från stansning, metallskrot från gjutning och gamla smycken, till tandguld och vätskor från industriella produkter. Vi tar även emot krätz, det vill säga all form av organiskt material som kan innehålla ädelmetaller.

-Återvinning av guld från sekundärt material sker i en sluten process utan användning av vare sig kvicksilver eller cyanid. Det sker inga okontrollerade utsläpp och kemikalierna återanvänds för optimal resursanvändning, säger Mile Diskovski, teknisk chef på NSG.

Tack vare NSGs samarbete med C.Hafner kan vi garantera 100 % återvunnet sekundärt guld som dessutom är C02-kompenserat.

-Fler och fler förstår nu vikten av att återvinna och återanvända sina ädelmetaller. Det medför dessutom en bättre tillämpning av lagar, större kontrollresurser och årligt återkommande revisioner av certifierade företag som bedriver återvinning. Återvinningen och återanvändningen av dessa icke förnybara resurser är nyckeln till en hållbar framtid, avslutar Mile Diskovski.
Kontaktinformation
Postadress
Box 42036
12612 Stockholm
Besöksadress
Västberga Allé 36d, Plan 4
12630 Hägersten
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556484-5492
Grundat: 1994
Anställda: 25
Välkommen till NSG SWEDEN AB!

Vi är en av Nordens största aktörer inom affinering av ädelmetaller och trogen leverantör till guldsmeder, industri och investerare.

NSG erbjuder specialtillverkning av material i olika ädelmetaller med noggrann kvalitetskontroll och bidrar med ekonomiskt bärkraftiga lösningar för en effektiv och miljömässigt ansvarsfull återvinning.

Ledande leverantör av ädelmetaller och kemikalier.
Våra ädelmetallkemikalier används inom elektroplätering, kemi- och elektronikindustrin, elteknik, vid produktion av emaljer och glasyrer, och även inom film- och fotoindustrin. Vårt kemikaliesortiment innehåller de viktigaste salterna av silver, guld, palladium och rodium. Kemikalierna produceras med hjälp av en avancerad och högpresterande utrustning som medför hög renhetsgrad. Produktionens höga standard garanteras av ett ISO 9001 certifierat kvalitetsledningssystem.

Följ dagsnoteringar för priset på guld, silver, palladium och platina via vår hemsida www.nsg.se (klicka på vår logga ovan)


Agenturer

Orion bågsvets, lasersvets och lasergravyr, Sverige (Generalagent)
NSG AB tillhandahåller pulsbågsvets, lasersvets och lasergravyr från Orion. Teknik och system som möjliggör mikro sammanfogning och gravering på mikroskopiska nivåer. Kostnadseffektiv utrustning som förenklar och förbättrar svetsningsprocessen.

Kontakter

Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta oss
08-840043

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
NYHET! - ApparatskåpStor minskning av CO₂-utsläpp Trend Micro lanserar nya AI-drivna funktionerXellas nya byggblock presenteras på NordbyggJames Hardie ställer ut på Nordbygg
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd