SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

DAF Trucks söker Sveriges bästa förare

Jakten efter International DAF Driver Champion har börjat.
Vem är Sveriges bästa förare och vem är bäst i Europa? Detta är något som kommer avgöras under DAF Driver Challenge 2019 under de kommande månaderna. Tävlingen, som hålls i 28 länder, kommer att avgöras i en spektakulär internationell final i september för att avgöra vilken förare som förtjänar att bli korad "International DAF Driver Champion 2019".

En bra förare höjer lastbilens prestanda till max. Hen vet hur man får maximal prestanda ur varje droppe bränsle. Hen vet också hur man transporterar frakt säkert och i tid under rusningstrafik och hur man håller ett fordon i bästa skick. Samtidigt känner en bra förare till lagstiftning, tar säkerhet på allvar och anpassar sig till olika väderförhållanden och alla typer av lastbilar. Med andra ord: en utmärkt lastbilschaufför, är en riktig hantverkare.

Tävlingen
DAF Driver Challenge består av tre steg. I steg ett nominerar chauffören sig till tävlingen där föraren presenterar sig själv och förklarar varför hen är en värdig tävlande. Förare kan nominera sig själva men de kan också nomineras av arbetsgivare, kollegor eller till och med sin DAF återförsäljare via drivers.daf.com. Som med alla hantverkare är engagemang, skicklighet och passion de främsta faktorerna.

Internationella finalen
De fem bästa kommer att få medverka i den nationella finalen av Sveriges Bästa DAF förare som kommer hållas under Trucking Festival i Mantorp i augusti. Vinnaren av Sveriges Bästa DAF förare kommer sedan få representera Sverige i den internationella finalen, som äger rum den 28 och 29 september på Goodyears testbana i Luxemburg.

En tävling för varje lastbil
Eftersom DAF söker den allra bästa föraren i Sverige så är deltagandet i DAF Driver Challenge självklart öppet för alla förare, oavsett vilket lastbilsmärke som man normalt kör.

"Bra förare som gör fantastiska lastbilar"
Richard Zink, Director Marketing and Sales och styrelseledamot i DAF Trucks: "Vi har i årtionden byggt lastbilar som erbjuder marknadsledande förarkomfort och har ett brett sortiment av drivteknik utformade för att underlätta för föraren i det dagliga arbetet. Men det är föraren som verkligen kan få fram ett fordons sanna potential. Så nu utmanar vi alla förare att visa sina utmärkta kunskaper bakom våra utmärkta fordon. "

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Träffa oss på Nordbygg! Magnus Ericsson, SwerockToppkvalitativa grävlastare från Lännen
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN