ONSDAG 26 JUNI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

DAF Trucks söker Sveriges bästa förare

Jakten efter International DAF Driver Champion har börjat.
Vem är Sveriges bästa förare och vem är bäst i Europa? Detta är något som kommer avgöras under DAF Driver Challenge 2019 under de kommande månaderna. Tävlingen, som hålls i 28 länder, kommer att avgöras i en spektakulär internationell final i september för att avgöra vilken förare som förtjänar att bli korad "International DAF Driver Champion 2019".

En bra förare höjer lastbilens prestanda till max. Hen vet hur man får maximal prestanda ur varje droppe bränsle. Hen vet också hur man transporterar frakt säkert och i tid under rusningstrafik och hur man håller ett fordon i bästa skick. Samtidigt känner en bra förare till lagstiftning, tar säkerhet på allvar och anpassar sig till olika väderförhållanden och alla typer av lastbilar. Med andra ord: en utmärkt lastbilschaufför, är en riktig hantverkare.

Tävlingen
DAF Driver Challenge består av tre steg. I steg ett nominerar chauffören sig till tävlingen där föraren presenterar sig själv och förklarar varför hen är en värdig tävlande. Förare kan nominera sig själva men de kan också nomineras av arbetsgivare, kollegor eller till och med sin DAF återförsäljare via drivers.daf.com. Som med alla hantverkare är engagemang, skicklighet och passion de främsta faktorerna.

Internationella finalen
De fem bästa kommer att få medverka i den nationella finalen av Sveriges Bästa DAF förare som kommer hållas under Trucking Festival i Mantorp i augusti. Vinnaren av Sveriges Bästa DAF förare kommer sedan få representera Sverige i den internationella finalen, som äger rum den 28 och 29 september på Goodyears testbana i Luxemburg.

En tävling för varje lastbil
Eftersom DAF söker den allra bästa föraren i Sverige så är deltagandet i DAF Driver Challenge självklart öppet för alla förare, oavsett vilket lastbilsmärke som man normalt kör.

"Bra förare som gör fantastiska lastbilar"
Richard Zink, Director Marketing and Sales och styrelseledamot i DAF Trucks: "Vi har i årtionden byggt lastbilar som erbjuder marknadsledande förarkomfort och har ett brett sortiment av drivteknik utformade för att underlätta för föraren i det dagliga arbetet. Men det är föraren som verkligen kan få fram ett fordons sanna potential. Så nu utmanar vi alla förare att visa sina utmärkta kunskaper bakom våra utmärkta fordon. "

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-06-20
Husqvarna skalar upp den digitala verktygsboden Tools for You
2019-06-19
Horisontella Hyundai maskiner till ProcesskontrollBesiktningstekniker till Opus i NyköpingGnosjö Automatsvarvning attraherar medarbetare på världens största digitala festival och LAN-partyNy serie demoleringsverktyg från Trevi Benne​Maskiner och jobb finns – men inte personalBesök Sveriges största skogsindustriföretag i sommarVolvo On Call blir standard i alla nya VolvobilarWeland förvärvar Compact Store och KodverkstanSchneider Electrics nya spännande produkter för det smarta hemmet!Väderstads rekordår ger anställda bonus Circle K öppnar ny unik station i FlädieRamirent Plc har erhållit godkännande från Konkurrensverket att förvärva Stavdal ABAlmi Invest investerar i MAQs unika vibrationsdämpareSatsning på Team Engcon – ett led i fortsatt framgångCalejo gör AI greppbart för industrin Ford gör bilmattor av plastflaskor – återvinner över än 1 miljard flaskor per årAxfood satsar på solcellerHär är nya BMW 8-serie Gran CoupéBioflygbränsle tankas återigen på Göteborg Landvetter AirportNya Peugeot 2008 SUV - #NEXT GEN SUVEn inkluderande och säker arbetsplats för allaMonica Normark ny chef för Sekab E-TechnologyHyundai lanserar 44 nya miljöbilar och smartphone-teknologi som låter föraren kontrollera demNy arbetschef och projektledare inom Svevias asfalttillverkningVirtual reality testas i SSGs kurserNy kartläggning synliggör utmaningarna med plastSweco ser över masshanteringen och dess klimatpåverkan i OstlänkenHydroscand lanserar pneumatisk PU-slangSmarta elnät ”ett smörjmedel” för omställningenMetsä Group deltar i utvecklandet av utrustning för släckning av skogsbränderVolvokoncernen skriver partneravtal med NVIDIA
2019-06-18
Storsatsning i nya lokaler för Ahlsell NorrköpingABB tillhandahåller högeffektsladdning för en ny era av e-mobilitet i SkandinavienNy IT-infrastruktur på Stockholms skolor för säkrare och pålitligare driftInnovation och kraft att förändra – nu satsar vi mot Elfack 2021!Stora förbättringar och framsteg i Lesjöfors ChinaVatten på landet – avlopp och hälsoskydd med ett sinande grundvattenSTEMMER IMAGING fortsätter sin expansionArbetsskador ökar med inhyrd och säsongsanställd personalNytt resultatrekord för Dachser Nordic EC-fläktar med integrerad effektfaktorkorrigeringMitsubishi presenterar Dendo Drive HousePorsche 718 Spyder och 718 Cayman GT4 med sexcylindriga boxermotorerBelysningsexperten Strands: här är årets mest innovativa nyheterJoakim förstärker Merlos servicemarknad.Modernisering och ökat behov av effektivisering största anledningarna till byte av affärssystemBiltema lanserar miljövänligare bärkassarMetod identifierar osynliga skarvar inför lasersvetsningNorton lanserar en rak pneumatisk slipmaskin med mycket kraft i en liten kostymNya Renault ZOE - tar 100 % eldrift till en ny nivåRetursystem Byggpall har stärkts i byggbranschens reviderade riktlinjerUlf Zenk lämnar Lantmännen
2019-06-17
​Säkrare lastning av intermodala enheterNomo förvärvar JokiLaakeriABB-teknik bidrar till Sveriges största solcellsparkSnowflake finns nu tillgängligt på Microsoft Azure GovernmentNy undersökning visar på brister i inventeringen av fastigheters brand- och säkerhetsbehov​Innovation i fokus på Start Up Area Varför behövs miljöhjältar? Vi har 22,5 miljoner anledningar...Preems satsning ger ännu mer grön dieselVäxjö Energi samarbetar med ledande laddoperatör
Annonser