LÖRDAG 24 MARS 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

De blev Årets Tillväxtföretag och Årets Företagsledare 2017

AutoConcept blev Årets Tillväxtföretag och Henrik Sandström, vd för Federal-Mogul, blev Årets Företagsledare. 
 Priserna delades ut på Inspirationsdagen som arrangeras av Business Region Göteborg.

För sextonde året i rad delade Business Region Göteborg ut priser till framgångsrika företagare i tillväxtprogrammet Expedition Framåt. Priset som Årets Tillväxtföretag går i år till AutoConcept från Kungsbacka som visat väldigt stark tillväxt de senaste tre åren. Årets Företagsledare går till Henrik Sandström på Federal-Mogul från Mölnlycke som inspirerar, motiverar och som arbetar aktivt för att skapa en attraktiv arbetsplats.

Årets Tillväxtföretag 2017 – AutoConcept Insurance

Juryns motivering:
"Sedan starten 1999 har AutoConcept fokuserat på service, kompetens och snabbhet vilket byggt en unik framgångssaga. I kombination med kraftig tillväxtökning har verksamheten lyckats leverera imponerande resultat med inspirerande drivkraft. Vi ser verkligen fram emot att få följa med er på den här fantastiska tillväxtresan."

Kommentar från Ulf Coxner, vd AutoConcept:
– Det känns otroligt roligt det här. Det är en stor sak för oss och för alla medarbetare som har kämpat, vi är så stolta! Vi har funnit vår nisch och så jobbar vi stenhårt på det, det har vi gjort sedan 1999.

Övriga nominerade till Årets Tillväxtföretag var Devicia och Salt & Mortel.

Årets Företagsledare 2017 – Henrik Sandström, vd Federal-Mogul

Juryns motivering:
"Genom att vända upp och ned på invanda föreställningar, se kraften som finns i organisationen och i individen, har Henrik Sandström tillsammans med sina medarbetare lyckats sjösätta ett gediget förändringsarbete. Resultatet är en stärkt tillväxt och teamkänsla som format en fantastisk arbetsplats. Henrik har gjort ett lysande arbete och vi ser ännu mer ljus i framtiden för Federal-Mogul och alla dess anställda."

Kommentar från Henrik Sandström, vd Federal-Mogul:
– Jag är stolt och hedrad och tacksam, men det är så klart ett lagarbete. För mig handlar det om att vara äkta och att ha en målbild och att få andra att dela den. Av BRG har jag lärt mig vikten av att vara tydlig, att skapa en vision och värderingar kring hur vi vill ha det och skapa trivsel på arbetsplatsen.

Övriga nominerade i kategorin Årets Företagsledare var Magdalena Rozmiarek, FG Nordic och Anna Martinsson, Savolax.

Eva-Lena Albihn, juryns ordförande och vice vd Business Region Göteborg:
– Grattis och bra arbetat AutoConcept och Henrik Sandström! Men alla entreprenörer och företagare som skapar arbete är vinnare och borde hyllas för sina prestationer varje dag. Jag är stolt över att dessa företag har valt Göteborgsregionen som hemvist eftersom de bidrar starkt till regionens utveckling. Tack!

För mer information kontakta:
Stina Jernhed, Projektledare för Inspirationsdagen, Business Region Göteborg
Tel: 031-367 61 69, stina.jernhed@businessregion.se

Gary Landström, Kommunikationsansvarig för Inspirationsdagen, Business Region Göteborg
Tel: 031-367 62 01, gary.landstrom@businessregion.se

Kontaktuppgifter till vinnarna:
AutoConcept, Ulf Coxner vd
Tel: 0709-40 47 91, ulf.coxner@autoconcept.se
Henrik Sandström, vd Federal-Mogul
Tel: 0709-81 43 89, henrik.sandstrom@federalmogul.com
2018-03-20
MQ förstärker digitalt med ny E-handelschef och IT-chefVärldens första anläggning för att avlägsna CO2 från atmosfärenProcurator och Saps Service Management i avtal om arbetskläder och förbrukningsvarorAnn-Louice Olofsson blir ny operativ chef för MyresjöhusHallandstrafiken erbjuder Fria Resor med KrösatågenSt1 tecknar avtal med Menigo för butiksverksamhetenParkers nya online-verktyg förenklar valet av O-ringSå gör vi verklighet av den digitala byggarbetsplatsenSkanska bygger kontors- och bostadsprojekt i Nashville, USA, för 1,3 miljarder kronorBlodstamcells- transplantation effektivaste behandlingen vid skovvis MSFortsatt stora mängder el-avfall samlas inYaskawa fokuserar på strategisk expansion genom att investera i uppstartsföretag.Så påverkas konsumenten av Riksdagens beslut att flytta energiskattenLycksele får digitalt servicecenter
2018-03-19
Nytt ABB AbilityTM Collaborative Operations Center i SverigeNy svensk satellit ska kartlägga okända vindarSolcellsstödet höjs väsentligt under 2018 Ny kundorienterad organisation för SSGVinnarna i NODA Awards 2018 är utseddaPrivatpersoner har på rekordtid investerat 10 miljoner i solenergi på landsbygden i AfrikaStarkt resultat för Öresundskraft 2017Systematiskt brandskyddsarbete är enklare än det låterGrabber lanserar LTX-skruven för diskreta montage av listverk Nokas och JSB, John Svensson Byggnadsfirma, förlänger samarbetetCoreIT med rötterna i Norrland etablerar sig i Stockholm och SvealandSJs webbsajt utsedd till Sveriges bästaÄlvporten nominerat till Årets Bygge!DomiLINE en miniatyrgejd för injustering och positionering. Umeå Energi till final i energitävling i Vasa
2018-03-16
Andrenverken AB investerar i robotcellColliers, det självklara valet inom Industri & LogistikKravet på aktiv jordbrukare tas bortNytt unikt projekt kopplar samman design och materialforskning i SkåneUtökad garanti på Volvo reservdelar hos SweconMöbelhusets produktutveckling leder till framgångDe skapar unik inredning i plåtRenat skogsavfall ger framtidens hållbara produkterKmK instrument - B2B-försäljning med passion för kvalitet och precisionÄnnu ett starkt år för skånsk solenergi 2017Outnorth får ny VDRobusta tigersågar från FLEX ryter av kraftGodsstrategi och sund konkurrens i fokus på Elmia LastbilAir France och KLM satsar ytterligare i NordenFramtidens rekrytering, AI och digitaliseringens nya kravRent vatten i bassängernaVärldsnyhet från Wiha
2018-03-15
Nu är finalisterna i Innovationsrace 2018 klaraStora Enso genomför en emission av ett nytt obligationslån på 300 MEURStyrelsen i Ahlsell AB föreslår långsiktiga incitamentsprogramPeab får nytt väguppdrag i DalslandEnkelt att minska energiförbrukningen, även i maskiner8 av 10 byggföretag upplever svårigheter att rekryteraJärnvägsforskare får patent på slitagemätareSony lanserar kraftfull mobil projektor i fickformatNy mätmetod ska ge rakare rörCastellum i Uppsala bygger nytt kontor åt NCCAllmiljö ny entreprenör för sophämtning i Sala, Heby och EnköpingMariestad, Töreboda och Gullspångs kommuner lanserar e-tjänst för bygglov Michelle Werner ny marknadsbolagschef för AstraZeneca Nordic-BalticAutomatiserad produktion viktigaste framtidsfaktorn för svensk industriHENT ska bygga Skellefteås nya kulturhusVi expanderar nätet – uppåt
Annonser