ONSDAG 18 JULI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

De blev Årets Tillväxtföretag och Årets Företagsledare 2017

AutoConcept blev Årets Tillväxtföretag och Henrik Sandström, vd för Federal-Mogul, blev Årets Företagsledare. 
 Priserna delades ut på Inspirationsdagen som arrangeras av Business Region Göteborg.

För sextonde året i rad delade Business Region Göteborg ut priser till framgångsrika företagare i tillväxtprogrammet Expedition Framåt. Priset som Årets Tillväxtföretag går i år till AutoConcept från Kungsbacka som visat väldigt stark tillväxt de senaste tre åren. Årets Företagsledare går till Henrik Sandström på Federal-Mogul från Mölnlycke som inspirerar, motiverar och som arbetar aktivt för att skapa en attraktiv arbetsplats.

Årets Tillväxtföretag 2017 – AutoConcept Insurance

Juryns motivering:
"Sedan starten 1999 har AutoConcept fokuserat på service, kompetens och snabbhet vilket byggt en unik framgångssaga. I kombination med kraftig tillväxtökning har verksamheten lyckats leverera imponerande resultat med inspirerande drivkraft. Vi ser verkligen fram emot att få följa med er på den här fantastiska tillväxtresan."

Kommentar från Ulf Coxner, vd AutoConcept:
– Det känns otroligt roligt det här. Det är en stor sak för oss och för alla medarbetare som har kämpat, vi är så stolta! Vi har funnit vår nisch och så jobbar vi stenhårt på det, det har vi gjort sedan 1999.

Övriga nominerade till Årets Tillväxtföretag var Devicia och Salt & Mortel.

Årets Företagsledare 2017 – Henrik Sandström, vd Federal-Mogul

Juryns motivering:
"Genom att vända upp och ned på invanda föreställningar, se kraften som finns i organisationen och i individen, har Henrik Sandström tillsammans med sina medarbetare lyckats sjösätta ett gediget förändringsarbete. Resultatet är en stärkt tillväxt och teamkänsla som format en fantastisk arbetsplats. Henrik har gjort ett lysande arbete och vi ser ännu mer ljus i framtiden för Federal-Mogul och alla dess anställda."

Kommentar från Henrik Sandström, vd Federal-Mogul:
– Jag är stolt och hedrad och tacksam, men det är så klart ett lagarbete. För mig handlar det om att vara äkta och att ha en målbild och att få andra att dela den. Av BRG har jag lärt mig vikten av att vara tydlig, att skapa en vision och värderingar kring hur vi vill ha det och skapa trivsel på arbetsplatsen.

Övriga nominerade i kategorin Årets Företagsledare var Magdalena Rozmiarek, FG Nordic och Anna Martinsson, Savolax.

Eva-Lena Albihn, juryns ordförande och vice vd Business Region Göteborg:
– Grattis och bra arbetat AutoConcept och Henrik Sandström! Men alla entreprenörer och företagare som skapar arbete är vinnare och borde hyllas för sina prestationer varje dag. Jag är stolt över att dessa företag har valt Göteborgsregionen som hemvist eftersom de bidrar starkt till regionens utveckling. Tack!

För mer information kontakta:
Stina Jernhed, Projektledare för Inspirationsdagen, Business Region Göteborg
Tel: 031-367 61 69, stina.jernhed@businessregion.se

Gary Landström, Kommunikationsansvarig för Inspirationsdagen, Business Region Göteborg
Tel: 031-367 62 01, gary.landstrom@businessregion.se

Kontaktuppgifter till vinnarna:
AutoConcept, Ulf Coxner vd
Tel: 0709-40 47 91, ulf.coxner@autoconcept.se
Henrik Sandström, vd Federal-Mogul
Tel: 0709-81 43 89, henrik.sandstrom@federalmogul.com
2018-07-09
Viktor Hanson och Arkitema skapar koncepthus i KL-träDalakrafts snabbladdare ingår i Clevers laddnätverkSkandinaviens största hissautomatsystemVVS-grossisten Dahl etablerar ny butik i UddevallaStrömindikeringsplint med Push-in anslutning och frånskiljareLedande aktörer inom entreprenörskap möts i VästsverigeSiemens förnyar elnätets ”motorvägar” – affären värd en halv miljard De ska hitta lösningar för att magasinera grundvatten på Gotland Innovativa säkerhets­lösningar med Komatsu Komvision och ISO5006:2017
2018-07-06
Clockwork tar steget och blir rikstäckandeBAGA söker säljare till Stockholm och norra SvealandReguity Group AB förvärvar Digital Aktiebok från UC ABÖrestadskyl total­entreprenör för ett nytt kyl- och fryslager åt Svensk Caters ABHr Björkmans Entrémattor förvärvar Stockholms Hyr-TvättKompletta klassrumspaket gör oss bäst i klassen Best Transport satsar på livsviktiga tempererade transporterVad är skillnaden mellan studier på universitet och yrkeshögskola?Nu kan du ansöka om bygglov digitaltRaise Reach medverkar på mässan för alternativa investeringarNordic Waterproofings förvärv av Veg Tech AB är genomförtFörsta hjullastaren från CLAAS är såld i SverigeFöreningslivet behöver moderniseras och digital­iseras för att engagera ungaEn truck för alla tillfällen
2018-07-05
Trelleborg fokuserar på tekniska genombrott i sitt utbyggda FoU-centerPeab bygger om ledamotshuset i StockholmDet blir allt svårare att skydda ditt varumärke på egen handPeab Asfalt får stort uppdrag i Norvik Hamn, NynäshamnParker lanserar P1F, helt ny ISO15552-klassad pneumatikcylinderMastbyte påverkar radiomottagningen från TåsjöSpänningsaggregat med längre livslängd än någonsin!Återvunnen plast ger stora miljövinster för WexnetFord Mustang Bullitt är på plats under Goodwood Festival of SpeedRiksbanken, banker och börserna profilerar sig inom kryptovalutorCombitech tar över hela norska WatchcomKvikkac visar upp sin prisvinnande innovation On-Rails på Västgård game fair Sopra Steria öppnar nytt kontor i ÖstersundRegeringen måste göra det lättare att starta egetSolcellsenergi får Högskolans elräkning till 0Nöjda kunder hos Proton Lighting i VärnamoÄr BankID säkert?Renault testar autonoma mobilitetstjänster för allmänhetenSune firar 60 år på Norconsult!Karlstad i topp tio för hållbara transporter 2018Lätt för småföretagare att bli digitala Ointresse för ekonomi hos unga ger negativa konsekvenser senare i livetWästbygg Projektutveckling satsar på fler ungdoms­bostäder MTD-gruppen levererar Apoteas varor direkt hem Fujitsu förenklar katastrofåterställning med nästa generations ETERNUS Snapshot Manager
2018-07-04
Hur utvecklar man en hållbar uthyrningsverksamhet med miljötänk?WAGO TOPJOB® S DIN-skenmonterade kopplingsplintPeab renoverar bostäder i HelsingborgNCC renoverar och säkrar dammanläggning i HallandPrevas tecknar avtal med OMV (Norge) ASBilmarknaden juni 2018Regeringen satsar på kompetensutveckling inom AI Hur riggar vi en hållbar industriutveckling i hela landet?Ny CFO hos teknik- och industriserviceleverantören Bilfinger Energimyndigheten ger stöd till Preems och Vattenfalls planerade vätgasfabrik i GöteborgRagn-Sells och LKAB utvinner mineraler ur gruvavfall Sveriges myndigheter skapar förvirring kring elens klimatpåverkanSäkerhetsrummet skyddar värdefullt livsmedel26 miljoner kronor till projekt för att öka ekologisk produktion och konsumtion
Annonser