SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

De goda hackarnas tid spås vara förbi

I åratal har godmodiga hackare testat företags IT-system med så kallade penetrationstester.
Nu är metoden föråldrad - 2020 är året då den kommer att ersättas. Detta förutspår en tankesmedja bestående av högspecialiserade IT-säkerhetsexperter från bl a IT-säkerhetsföretaget Mimecast.

Cyberhoten har utvecklats radikalt under de senaste åren och därför kommer många av de säkerhetsmetoder som har använts i åratal inte längre att räcka till under 2020. En metod som är hög tid att pensionera är det så kallade penetrationstestet, som allmänt anses vara en god cybersäkerhetsmetod.

Så lyder en av fyra förutsägelser från den oberoende tankesmedjan Cyber Resilience Think Tank, som IT-säkerhetsföretaget Mimecast står bakom och som även består av ett antal IT-experter från företagen Cybereason och Cymatic.

- Penetrationstester har under många år utgjort ett viktigt verktyg för att bedöma företagens sårbarhet för cyberhot, men med den stora hotbildsutvecklingen som vi ser idag, så behövs modernare testmetoder. Vi ser då attacksimulering som den naturliga ersättaren till penetrationstester, säger Niels Frederiksen, Senior Sales Engineer på Mimecast.

Penetrationstestet är idag en utbredd metod för att upptäcka svagheter och sårbarheter i ett företags IT-system. Det görs på beställning av företaget själv, men begränsas av det faktum att det bedömer hotbilden vid en specifik tidpunkt.

Antalet och variationen i IT-säkerhetsbrott ökar ständigt och därför erbjuder penetrationstester inte en rättvisande bild av företagets faktiska säkerhetsnivå. Dessa bör därför ersättas av löpande attacksimuleringar, där företag med ett klick kan simulera tusentals attacker över plattformar. Teknologin kan simulera de allra flesta hot som idag kan drabba företag, samt ge efterföljande rådgivning kring hur säkerheten kan optimeras.

Teknologin har sett stora framsteg under de senaste åren och den här sortens säkerhetstester är både effektivare och billigare för företag för att bedöma sina IT-säkerhetsnivåer. Detta enligt Malcolm Harkins, medlem i tankesmedjan och säkerhetschef på det globala ljudföretaget Cymatic. Simuleringarna är billigare än penetrationstesterna, eftersom de i större utsträckning körs automatiskt och därför kräver färre arbetstimmar.

Cyber Resilience Think Tank är en oberoende grupp av globala branschpåverkare som ägnar sig åt att förstå IT-säkerhetsutmaningarna för företag runt om i världen och bidra med vägledning och möjliga lösningar.

Läs gärna mer om Cyber Resilience Think Tank här.
https://www.mimecast.com/company/cyber-resilience-think-tank/

Henrik Aare | PR consultant
henrik@nlpr.se | +46 70 598 22 82
Kungsgatan 60 | 111 22 Stockholm
www.northernlinkpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Lär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbetenAntalet nätfiskeattacker ökarNytt samarbete med Svenska Taxiförbundet
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884