SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

De investerar för fler lasertimmar

Automationsdelen med ByTrans Extended passar oss väldigt bra
När LM Metall taktar upp legotimmarna på laser krävs maskiner som klarar utmaningen. Lösningen stavas Bystronic BySmart Fiber 6000W som tillsammans med ByTrans Extended möjliggör obemannad körning.

– Vi hade ett behov både av snabbare körning och att kunna jobba med tunnare material, och denna maskin är riktigt vass. Tillsammans med automationsdelen så passar den oss väldigt bra, säger Tomas Larsson.

Han äger och driver LM Metall sedan tre år tillbaka, ett företag som gjort en resa från tillverkning av egna produkter inom möbelindustrin till att idag vara en ren legoleverantör. Företagets historik gör att man har en unik bredd av processer, från plåtbearbetning och viss maskinbearbetning till svets och pulverlackering, allt under samma tak.

– Men under resans gång har just legolaser blivit ett av våra huvudområden, förklarar Tomas.
Och det var här man insåg behovet av utökad kapacitet. I huset fanns sedan tidigare en 6 kW CO2-laser från Bystronic.
– Det var en kraftfull maskin när den kom, en riktigt bra modell, men vi funderade på om vi skulle byta ut den eller sätta in en till, berättar Tomas.

Så han tog kontakt med Bystronic och började utforska olika alternativ. Att valet till slut landade på en BySmart Fiber 6000W berodde framför allt på lösningen med plåthanteringen, förklarar Tomas.
– Vi både tror och vet att det finns en marknad för att sälja fler lasertimmar. Behovet verkar inte ta slut, och därför passar det oss väldigt bra att kunna köra obemannat under kvällar och helger, säger Tomas.
Att man redan sedan tidigare jobbar med Bystronics populära mjukvara BySoft 7, som möjliggör offline-programmering, är en extra bonus.
– Vi är väldigt flexibla när det gäller både små och mellanstora serier och kan göra nästan allt när det gäller plåt, säger Tomas.

Andreas Claesson, ansvarig säljare hos Bystronic, konstaterar med ett leende:
– För att dra en parallell till Bystronic: Ni är lite som en schweizisk armékniv, ni har allt!
Samarbetet med Bystronic har varit en viktig faktor igenom hela affären – och så även fortsättningsvis. Två maskiner av samma märke i huset ger synergier, både vad gäller operatörskunskaper, programmering och den oumbärliga servicen. Bystronic Scandinavia har ett starkt serviceteam på drygt 30 tekniker som alltid finns nära till hands. Man har också ett omfattande utbildningsprogram för att säkerställa att kunderna får ut det allra bästa ur sina anläggningar och system.
– Många kan göra en bra lasermaskin, men när det gäller relationer och mjukvara – där kan vi verkligen göra skillnad, säger Andreas Claesson.

För mer information, vänligen kontakta:

Bystronic Scandinavia AB:
Per Göransson (VD), per.goransson@bystronic.com

LM Metall i Bankeryd AB:
Tomas Larsson, tomas@lmmetall.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN