SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

De kvalitetssäkrar hela värdekedjan, storsatsar trots Corona

Victor Andersson med sin medgrundare Johan Lejdung väljer att storsatsa, de backas av välkända näringslivsprofiler trots pandemins oro. Från bondgård i Dalarna till Tech entreprenör.
I en intervju med industritorget.se berättar Victor Andersson, CEO för ChainTraced, om deras resa där han utvecklar mjukvaran som kommer effektivisera kvalitetssäkring inom den tillverkande industrin.

Kvalitetssäkring innebär idag väldig mycket byråkrati i form av exempelvis certifikat som ska administreras, avvikelserapporter som ska skrivas eller intyg som ska utfärdas. Trotts den enorma tid det manuella arbetet tar så är det ofta en osäker hantering som inte ger tillräckligt bra säkerhet eller spårbarhet på grund av den mänskliga slarvaktigheten och vår tendens för att göra misstag. Bristande kvalitet kan få enorma konsekvenser och i värsta fall leda till dödsolyckor, det är därför enormt viktigt att hela värdekedjan tillsammans tar ansvar för att säkra produkterna.

Victor började sin karriär som kvalitetschef på ett Bufab-bolag, där han stötte på monotona arbetsuppgifter av oändligt pappersarbete för att hantera exempelvis produktcertifikat, avvikelserapporter och andra intyg, han bestämde sig för att försöka underlätta vardagen för honom och många andra inom den tillverkande industrin som gör samma sak varje dag. Med lång erfarenhet inom digitalisering och den tillverkande industrin, menar Victor på att genom att enas om gemensamma standarder och digitalisera flödet av kvalitetskritisk information över hela värdekedjan så kan byråkratin minimeras, säkerhet och spårbarheten ökas och fokus kan skiftas till ökat samarbete genom hela värdekedjan.

Uppväxt på en bondgård med småföretagande föräldrar har Victor alltid vetat att han vill vara med och bygga upp något eget som gör skillnad för många, han säger att resan hit har bestått av mycket funderande och letande efter den perfekta affärsidén. Av en slump kom Victor och hans medgrundare i kontakt med Hidden dreams som utlyste en affärsidétävling där de sökte ”dolda problem”, ut kom bolaget ChainTraced med målet att skapa en digital plattform för att automatisera hanteringen och valideringen av produktcertifikat för industriella komponenter.

Deras mål är att ta bort onödig byråkrati inom kvalitetssäkring och säkerställa kvalitet och spårbarhet genom hela värdekedjan för att främja ökat samarbete vilket innebär säkrare produkter och färre olyckor. Detta åstadkommer dom genom deras digitala plattform ChainTraced.

Redan från dag ett kontaktades industribolag som upplevde samma problem och vi såg snabbt att behovet är enormt säger Victor. Responsen var enormt positiv och man har nu pågående dialoger med många industribolag som bidrar till ChainTraced utveckling. Intresset för bolaget har varit stort, både från kunder och investerare, exempel på personer som backar ChainTraced idag är bland annat Olof Faxander (tidigare VD på SSAB och Sandvik), Lars Backsell (Läkemedelsmiljardär), Saeid Esmaeilzadeh (Serieentreprenör), Fredrik Holmström (Fastighetsmiljardär), Christer Hellström (tidigare partner på Accenture) och bröderna Andreas och Robin Rutili (Vincero invest).

Att hela tiden jobba nära våra kunder och att vara nyfiken och gräva djupt ner i deras problem är kritiskt för den fortsatt utvecklingen för att vi ska kunna erbjuda en lösning som faktiskt hjälper våra kunder påstår Victor Andersson (CEO).


För mer information eller frågor:

Victor Andersson, CEO för ChainTraced
victor@chaintraced.com

Eliad Nordell, redaktör på industritorget.se
eliad.nordell@industritorget.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Träffa oss på Nordbygg! Magnus Ericsson, SwerockToppkvalitativa grävlastare från Lännen
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN