TISDAG 22 MAJ 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

De nya lättviktsmästarna

Linde Material Handling lanserar fyra nya modeller för lätta transportuppgifter.
Den nya låglyftaren MT12 och staplarna Linde MM10, MM10i och ML10 är kompakta, enkla att använda och eldrivna.

– Ibland behövs bara en enkel truck för att hantera logistikuppgifter. Men även om det är produkter som på ytan ser enkla ut får det inte kompromissas med ergonomi och säkerhet. På Linde Material Handling lägger vi stor vikt vid det, säger Toufik Oussou, Product Manager Warehouse Trucks på Linde Material Handling.

De nya truckarna passar utmärkt för godstransporter på korta sträckor under två till tre timmar varje dag. Till exempel när en pall tillfälligt behöver lagras eller för att ha med i lastbilen för användning vid ”den sista milen”.

Den elektriska låglyftaren MT12 är den första av de nya modellerna, med en lastkapacitet på 1,2 ton. MT12 är med sin kompakta storlek idealisk för arbete i trånga miljöer och i lastbilar. Den mångsidiga medhjälparen är enkel att använda.

En AC-motor på 0.65 kW gör det enkelt för användaren att manövrera. Trucken är utrustad med ett litiumjonbatteri som ger en drifttid på upp till tre timmar. Användaren kan enkelt byta batteriet eller ansluta det till den medföljande laddaren. Redan efter 30 minuter är batteriet 50 procent laddat, och efter två och en halv timme är batteriet fulladdat.

Som alla truckar från Linde, har MT12 ett flertal säkerhetsfunktioner. Bland annat en elektromagnetisk broms samt en lång och lågt monterad styrarm som säkerställer tillräckligt säkerhetsavstånd mellan användaren och trucken.

– Med vår nya elektriska låglyftare MT12 samt MT15 med 1,5 ton lastkapacitet, som har funnits tillgänglig sedan 2016, närmar vi oss kunder som behöver enkel utrustning vid sidan om de mer kraftfulla truckarna. De här modellerna kompletterar vårt befintliga utbud perfekt, förklarar Toufik Oussou.

Det befintliga sortimentet för lätt och medeltung användning utökas också med de nya staplarna MM10, MM10i och ML10. Linde MM10 med monostativ och Linde ML10 med standardstativ används framför allt för pallhantering upp till 1000 kg.

På lyfthöjder upp till två meter ger monostativet användaren särskilt god sikt över lastbärare och last. En annan fördel är att trucken kan fungera som mobil arbetsbänk för ergonomiskt arbete. I de fall större golvyta krävs eller där ramper och backar förekommer finns Linde MM10i med initiallyft tillgänglig som tillval.

David Ornstein
Marknadskommunikatör
david.ornstein@linde-mh.se
0702464015
2018-05-18
Nya rutiner för beställning av märkningsutrustning för djurES Equipment säljer sin egen uppfinning över hela världen
2018-05-17
Maskinerna intar Solvalla 31 maj till 2 juniAhlsell förvärvar svensk distributör inom verktyg och förnödenheterPeab hyr ut till Actic i UlriksdalLernia instiftar Nya journalistpriset för journalistik i SverigeJapanska teknikgiganten Ricoh går in i samarbete med ColoreelUnik teknik för nästa generations fjärrstyrning av lastbilar Maria Mattsson Mähl – Årets kvinnliga Gasell 2018PoG Woody Bygghandel AB fortsätter att växa och satsa!Stötdämpande golv minskar fallskador med sextio procentI Lidköping finns ett ökat intresse av solelLätt att hitta rätt drivlösningKopplingsapparater för högspänningNorconsult vinner ramavtal kring åtgärdsvalsstudierBRA erbjuder Nextjets resenärer från Göteborg ombokning för 498 kronorSmygprovkörning av Mercedes nya elbil Två IT-projekt vid Karlstads universitet får finansiering från Internetstiftelsen3D-teknik och nytt visningscenter lyfter fram samhällsplaneringNy teknik och nya möjlig­heter i husetNy hållbarhetschef på Svenska RetursystemNextjet ansöker om konkursStockholmsekonomin faller till den lägsta nivån på fem årWycore etablerar bolag i HongkongPressträff om vindkraft­transporter 2018-2019Pelletsmarknaden i Sverige ökade under 2017Dacia firar 10 år i SverigeBCA bygger transportnät för fordonstransporter till och från SverigeInspirationsplattform för kvinnor inom IT lanseras i Helsingborg Indol växlar upp med tre nya modellerEric Lundberg ny VD för Kjell & Company
2018-05-16
Ljusa idéer för industri och butikToyota tar automation till nya höjder Ahlsell offentliggör ett MTN-program med en ram om 5 000 MSEKÖkat stöd för IoT i Dell Boomis integrationsplattformVattenfall påbörjar byggandet av en av Sveriges största vindkraftsparkerInstrumenta AB – ett vasst utvecklingsföretag i PartilleSvensk miljöteknik lockar hela världenGarmin® presenterar Varia Vision™ in-sight displayTelia utökar fibersatsning i Lund via förvärvStabil och anrik 70-åring firar hela åretIngram Micro LEASE – låser upp nya affärsmöjligheterLignin nytt supergrönt bränsle för bränslecellOrkla Foods Sverige höjer ambitionen och serverar en ny hållbarhetsstrategi Tyskt pappersbruk väljer Ragn-Sells returpapperKia introducerar 48V mildhybridDrev.se väljer Orio Logistics som partnerHultafors Group förvärvar Johnson Level & Tool Mfg. Co., Inc.Accelerator-bolaget Sellamigo vinnare i pitch-tävlingVDL får leverera 25 elled­bussar till Umeås stadstrafik
2018-05-15
Sverigepremiär för eldriven 25-tonnarePeab bygger akutmottagning på Sunderby sjukhus i LuleåÄntligen utrymme för att växa vidare!Fokus 2018: Smart IndustriNCC bygger trähöghus i ÖrebroStora Enso lanserar biokompositer som förnybar ersättning för plastStålindustrin deltar på Havs- och VattenforumSchneider Electric lanserar ny serie motorskyddsbrytareAssemblin rekryterar från SwecoJan Kilström lämnar Green CargoCBRE GWS ser kraftig tillväxt och anställer försäljningschef
Annonser