SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

De utsågs till Svealands främsta entreprenörer

Under tisdagskvällen utsågs Lars Johansson, Mats Hedlund & Anders Wall, Dormy Golf & Fashion AB, till Svealands främsta entreprenörer i EY:s utmärkelse EY Entrepreneur Of The Year.
Under kvällen utnämndes även Ann Nyström, Viaduct AB, till ”Årets kvinnliga stjärnskott” och Daniel Erlandsson, Din ELON butik AB tog hem priset som ”Årets manliga stjärnskott”. Martin Nilsson och Peter Fagrell, Alfa Group Holding AB, mottog priset för ”Bästa internationella tillväxt”.

Entreprenörstrion Lars Johansson, Mats Hedlund & Anders Wall har gjort en imponerande resa med Dormy Golf & Fashion AB; från en liten butik på 32 kvadratmeter i Örebro till elva golfvaruhus, en outlet och e-handel. Idag är Dormy Sveriges ledande återförsäljare av golfutrustning och -kläder.

– Lars, Mats och Anders är mycket värdiga vinnare av årets utmärkelse. Ambitionsnivån är skyhög och med örat mot rälsen har de lyckats omfamna den digitala utvecklingen på ett superbt sätt. Nu har de riktat blickarna utomlands och målsättningen är att bli kontinentens största golfhandlare. I min bok har de alla möjligheter att lyckas, säger juryordförande Linda Take.

Den oberoende jury som korade vinnarna i region Svealand utsågs av en extern oberoende jury som består av juryordförande Linda Take, Mericon Sverige AB, Pauline Grindvall, My Perfect Day AB, Fredrik Stenman, Inkubera, Fredric Jansson, Butikskonsult Kumla AB, Camilla Carlgren Berg, Paloma AB, Louise Sköld, HT Hairextensions AB och Gerald Engström, SystemAir AB.

Juryns motivering löd:
Årets pris går till ett entreprenörskap som präglas av passion, nyfikenhet och drive. Målsättningen är tydlig – att bli störst i Europa. Och med ytterligare några vassa inspel kan det snart vara deras tour att stå överst på pallen. Med en affärsmodell som utgår från kundupplevelsen – oavsett om den upplevelsen sker i butik, på nätet eller på green – vi pratar utspel, närspel, särspel och varför inte hole in one!

Fler framgångsrika entreprenörer prisades under kvällen
Under den digitala regionfinalen delades även tre kategoripriser ut. Utmärkelsen ”Årets kvinnliga stjärnskott” gick till Ann Nyström, Viaduct AB, som erbjuder elektroniska affärstjänster. Daniel Erlandsson från vitvarukedjan Din ELON Butik AB utsågs till ”Årets manliga stjärnskott” och SEB:s pris för ”Bästa internationella tillväxt” tilldelades Martin Nilsson och Peter Fagrell från Alfa Group Holding AB, leverantörer av skyltar och fasadsystem.

Finalen för region Svealand var den andra av totalt sex finaler som genomförs i Sverige under november. Samtliga vinnare från Svealand kommer att ställas mot vinnarna från de övriga fem regionfinalerna när den stora Sverigefinalen går av stapeln i Stockholms stadshus den 29 januari 2021. Den nationella vinnaren av huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year representerar sedan Sverige i världsfinalen i juni, där entreprenörer från cirka 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

– Vi lyckades återigen ställa ett mycket starkt finalfält på benen, och jag vet att juryn hade fullt sjå med att utse årets vinnare. Samtliga pristagare är väl värda sina utmärkelser, och jag är helt säker på att de kommer ha stora möjligheter i den nationella finalen, säger Martine Kahlin, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Svealand.

För mer information, vänligen kontakta:
Isabel Bergström Stacey, projektledare för EY Entrepreneur Of The Year, isabel.bergstrom.stacey@se.ey.com

För mer information: www.eoy.se


Jurymotiveringar

Huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year – Lars Johansson, Mats Hedlund & Anders Wall, Dormy Golf & Fashion AB
Årets pris går till ett entreprenörskap som präglas av passion, nyfikenhet och drive. Målsättningen är tydlig – att bli störst i Europa. Och med ytterligare några vassa inspel kan det snart vara deras tour att stå överst på pallen. Med en affärsmodell som utgår från kundupplevelsen – oavsett om den upplevelsen sker i butik, på nätet eller på green – vi pratar utspel, närspel, särspel och varför inte hole in one!

Årets kvinnliga stjärnskott – Ann Nyström, Viaduct AB
Priset går till en entreprenör som med en stor portion ödmjukhet, kombinerat med ett tydligt och väl kommunicerat ledarskap, älskar att lösa problem i nära samarbete med sina kunder. Kunder som många gånger är betydligt större än den egna verksamheten. Men med den utpräglade tävlingsinstinkten som årets kvinnliga stjärnskott drivs av ska ingen bli förvånad om hennes verksamhet både växer ikapp och förbi sina kunder.

Årets manliga stjärnskott – Daniel Erlandsson, Din ELON butik AB
Sällan har man väl sett begreppet ”ingenting är omöjligt” så personifierat som i årets pristagare. Med en sällsynt förmåga att förvandla alla situationer och händelser till möjligheter, driver han såväl sig själv, verksamheten och personalen till nya nivåer. Inte ens en global pandemi lyckas få denne 42-åring att vika sig. Tvärtom, den här draken lyfter i både medvind och motvind. Vi tror att entreprenören har alla möjligheter att nå sitt mål: Att gå från dagens butiker till 50 innan årets stjärnskott fyller lika många år.

Bästa internationella tillväxt – Martin Nilsson och Peter Fagrell, Alfa Group Holding AB
Med ett entreprenörskap som ovanligt tydligt består av utveckling och nytänkande har man inte bara lyckats överleva stormen – man har ställt om snabbt och man har växlat upp. Och dessutom har man gjort en fantastisk samhällsnytta. Ett exempel av deras kreativitet är att man efter ett halvårs utveckling lanserade en ny produkt i USA, där man fick känna på ett liv med rockstjärnestatus. Och visst passar det bra när man lever efter devisen From good to great!

Om EY Entrepreneur Of The Year
EY Entrepreneur Of The Year är en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer. Tävlingen startade i USA 1986 och i Sverige började utmärkelsen delas ut 1995. Det är den första internationella utmärkelsen för entreprenörer som med tydliga visioner och goda ledaregenskaper bygger upp framgångsrika företag. Tävlingen genomförs på regional, nationell och internationell nivå i fler än 140 städer i fler än 60 länder. En oberoende jury bedömer entreprenörerna efter kriterierna entreprenörsanda, ekonomisk utveckling, strategisk inriktning, inverkan på omvärlden, innovation samt personlig integritet och inflytande. Vid de regionala finalerna och vid den nationella finalen i Sverige utses även vinnare i kategorierna Årets kvinnliga stjärnskott, Årets manliga stjärnskott samt kategoripriset Bästa internationella tillväxt.
Den första entreprenören att ta hem den prestigefulla titeln i Sverige 1995 var Karin Henriksson, då vd på Hogia Institutet AB i Stenungsund. Bland vinnarna genom åren finns entreprenörer från företag som Kopparbergs Bryggeri, Meda, Poolia, New Wave Group, Stadium, Klarna och Netonnet group.
www.ey.com/sv_se/eoy

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN