SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Deleo AB förvärvar Kivik Musteri AB produktionenhet

Legotillverkning och varumärkesutveckling inom dryck
Familjeägda Deleo AB förvärvar Kivik Musteri AB produktionenhet på Ekerö och etablerar sig som en av Sveriges ledande leverantörer inom legotillverkning och varumärkesutveckling inom dryck

Familjeägda Deleo AB etablerar sig som en av Sveriges ledande leverantörer inom legotillverkning och varumärkesutveckling inom dryck. Den 1 oktober tar Deleo AB över Kiviks Musteri AB's produktionsenhet i Stockholm, Ekerö.

Kiviks Musteris anläggning är med sina fina lokaler och erfarna medarbetare en perfekt bas att utgå ifrån när vi nu ska etablera oss som en stark kundorienterad leverantör inom legotillverkning av bl a PET, Dunk och Burk säger Anton Bjurman, VD Deleo AB.

Med förvärvet etablerar sig Deleo AB som en ledande leverantör av dryck till de största detaljvaruhandelskedjorna i Sverige och etablerar sig även som samarbetscentrum för svenska företag med intresse av att förvalta och utveckla dryck i Sverige.

Svensk dryckesindustri saknar idag en plats för samverkan och samarbete i syfte att utvecklas både nationellt och internationellt. Vi vill medverka till att skapa en sådan plattform, säger Anton Bjurman.

Ett exempel är att tillsammans med branschen arbeta för minimerad klimatpåverkan. Genom att vi har flaskblåsning inhouse ser vi möjligheter för en sådan utveckling och andra motsvarande insatser som gynnar branschen som helhet.

Vi känner trygghet i att de nya ägarna kommer att driva verksamheten vidare på ett sätt som säkrar arbetsplatserna för de anställda, något som varit viktigt i vårt arbete med att lämna Stenhamra, säger Thomas Jensen, VD på Kiviks Musteri.

Samtidigt är det viktigt att vi därmed säkrat att våra kunder även fortsättningsvis har tillgång till de svensktillverkade varor produktionen i Stenhamra är inriktad på.

Det har producerats drycker under 80 år i lokalerna i Stenhamra på Ekerö. Sveriges ledande detaljvaruhandlare har sina distributionslager inom 45 minuters avstånd från produktionsenheten, vilket skapar unika förutsättningar för hög leveransprecision och låg miljöpåverkan genom effektiva transporter.

Svensk dryck är ett kulturarv som vi vill ta vidare och utveckla, säger Kalle Wård, styrelseordförande Deleo AB.

Detta förvärv blir mycket strategiskt för oss och ligger helt i linje med vårt mål att utveckla svensk dryckesindustri både i Sverige och internationellt. Här får vi de geografiskt bästa förutsättningarna att fortsätta utveckla våra affärer i den riktning vi planerar.

Genom att aktivt samverka med både stora och små företag, stödja dem i utvecklingen av egna varumärken samt genom ytterligare strategiska förvärv avser vi att etablera oss som den ledande leverantören i vår bransch inom 3 år.

Deleo AB tar över verksamheten i Stenhamra, Ekerö 1/10 – 2022.

För mer information:

Anton Bjurman, VD Deleo AB, 073-078 35 10

Kalle Wård, Styrelseordförande Deleo AB, 073-660 70 70

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
Xellas nya byggblock presenteras på NordbyggJames Hardie ställer ut på NordbyggAllt fler svenskar väljer second handKraftig spridning av falska uppdateringarZEISS presenterar mät­tekniklösningar på Elmia
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd