SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Deloitte rankar Sveriges snabbast växande teknikföretag 2019

Konsultföretaget Deloitte har för 16:e året rankat Sveriges snabbast växande teknikföretag i Sweden Technology Fast 50
Spelföretaget Hazelight toppar listan med en tillväxt på 15 522 procent över de senaste fyra åren. Tio av årets 50 teknikföretag är verksamma inom spelutveckling.

– Årets vinnare Hazelight har på kort tid lyckats sticka ut bland konkurrenterna genom sin förmåga att förstå konsumentens krav på högkvalitativt och originellt innehåll. Vi gratulerar Hazelight till en fin utveckling och ser fram emot att följa dem framöver, säger Erik Olin, partner på Deloitte och ansvarig för Sweden Technology Fast 50.

Hazelight har haft en genomsnittlig tillväxt på 15 522 de senaste fyra åren och omsatte 210,9 miljoner kronor under 2018. Spelutvecklingsföretaget grundades 2014 och har producerat kritikerrosade spel som ”A Way Out” och ”Brothers” med fokus på berättande och innovation.

Spelutveckling har stark representation på årets lista generellt då 10 av 50 företag är verksamma på spelmarknaden.

– Precis som i fjol visar årets Fast 50 på fortsatt stark tillväxt inom media och underhållning, med en stor andel spelutvecklare på listan. Vi ser också en ökad andel företag som bidrar till att digitalisera vår vardag, till exempel med betallösningar från Swish, digital posthantering från Kivra, sms-parkering från Inteleon och smart belysning från Plejd, säger Erik Olin.

– Att vi ser så många smarta lösningar som utvecklats av årets Fast 50-företag är ett tydligt bevis på Sveriges starka entreprenörskap och vår position som ett samhälle i digitaliseringens framkant.

Årets andraplats gick till Truecaller med en tillväxt på 5 722 procent. Företaget står bakom en av världens ledande mobila appar inom kommunikation, med tjänster som nummerupplysning, blockering av oönskade samtal eller SMS och mobila betalningar.

På tredje plats finns APPRL med en tillväxt på 4 591 procent. Företaget har skapat en världsledande plattform som gör det möjligt för innehållsskapare och varumärken att arbetar tillsammans genom AI, skalbar teknik och användarcentrerad design.

I den för i år nya priskategorin Most Disruptive Innovation utses ett Fast 50-bolag som utvecklar en unik och innovativ produkt eller tillhandahåller tjänster som har en revolutionerande inverkan på marknaden. Utmärkelsen tilldelades Kivra för att ha underlättat vardagen för miljontals svenskar och förändrat hur företag och myndigheter kommunicerar med privatpersoner. Juryn bestod av Fredrik Oscarson, country lead Deloitte Digital, Anna Wikland, Sverigechef på Google, Ariella Rotstein, co-lead ICAx och Isabella de Feudis, vd för SVCA.


Om Sweden Technology Fast 50

Sweden Technology Fast 50 är instiftat av Deloitte och genomförs årligen i Sverige sedan 2003. Rankingen baseras på företags genomsnittliga intäktsökning under den gångna fyraårsperioden, och omfattar både publika och privata företag, liksom all typ av teknik. Rankingen görs även i 20 länder/regioner i Europa, Asien och Australien, och i USA arrangeras ett flertal regionala Fast 50-program.

Se hela rankningen på fast50.se

Samarbetspartner

Deloitte anordnar Sweden Technology Fast 50 2019 i samarbete med Swedish Venture Capital Association (SVCA), intresseföreningen för aktörer inom Private Equity (Buyout & Venture Capital) och affärsängelnätverk. Föreningen, som grundades 1985, har till uppgift att verka för en väl fungerande Private Equity & Venture Capital marknad i Sverige.

Deloitte erbjuder tjänster inom revision, consulting, finansiell rådgivning, riskhantering, skatterådgivning och relaterade tjänster till noterade och privatägda klienter inom en mängd branscher. Deloitte assisterar fyra av fem företag på Fortune Global 500® genom ett globalt nätverk av medlemsfirmor i mer än 150 länder, som erbjuder spetskompetens av världsklass och högkvalitativa tjänster för att hjälpa klienter med de insikter de behöver för att ta itu med sina mest komplexa utmaningar. För att få mer information om hur Deloittes mer än 312 000 medarbetare arbetar för att göra verklig skillnad, följ oss på Facebook, LinkedIn och Twitter.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN