FREDAG 24 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Derome bygger drygt 200 hyresrätter i Kalmar

Under förra hösten inledde Derome och Magnolia Bostad det fördjupade samarbetet som sträcker sig över en femårsperiod och omfattar 600-800 bostäder per år.
De första bostäderna som är resultatet av samarbetet byggs i Kalmar.

- Vi kompletterar varandra, säger Henrik Svahn, divisionschef Derome Plusshus. De projektutvecklar i attraktiva områden och vi utvecklar produkterna. De drygt 230 bostäderna i Kalmar är första leveransen och starten på ett långsiktigt samarbete.

Det är flervåningshus i trä som gäller och inflyttning för de första hyresgästerna planeras till början av 2020. Vilket är mycket snabbt, med tanke på att avsiktsförklaringen mellan bolagen skrevs för ett halvår sedan.

- Samarbetet blir än mer fruktsamt när det vilar på en gemensam värdegrund, säger Henrik Svahn. Vi tar ansvar för framtidens husbyggnation samtidigt som vi fokuserar på hög boendekvalité.

Även Magnolia Bostad ser positivt på samarbetet.

- Vi är mycket glada över vårt samarbete med Derome som erbjuder oss en effektiv byggnationstid med hög kvalité och uppfyller våra krav på projekt med miljöprofil, säger Erik Rune, vVD på Magnolia Bostad.

Hållbart byggande i trä
Efterfrågan av flerbostadshus i trä ökar och husen som byggs i Kalmar är fem våningar, men det finns möjlighet att bygga ännu högre i framtiden.

- Vi ser stora möjligheter att bygga höga hus i trä, säger Petra Eriksson, affärschef Derome Plusshus. Att få möjligheten att bygga flerbostadshus i trä, i attraktiva lägen med hög kvalitet ger en härlig känsla till stadsbilden.

Derome gör en storsatsning på volymhus i trä och under hösten invigdes företagets fjärde produktionsanläggning. Företaget har stor bredd i utbudet och kan producera hyresrätter, bostadsrätter och även hotellrum.

- Eftersom vi har flera produktionsanläggningar med bra geografisk spridning, så når vi hela Sverige på ett smidigt sätt, säger Petra Eriksson. Anläggningarna kompletterar verkligen varandra, vilket gör att vi kan producera både större och mindre beställningar.

Derome som samhällsbyggare
Derome har en bred verksamhet, med bland annat egna sågverk, egen byggvaruhandelkedja och husproduktion av både småhus och flerbostadshus.

- Att vi bygger flera hundra hyresrätter på bra lägen ligger helt i linje med att vi är en hållbar samhällsbyggare, säger Henrik Svahn. Det känns mycket bra att vara en del av samhällsnyttan och dessutom bygga hållbart i trä.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-21
Redskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
2019-05-20
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
2019-05-17
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety DayRusning efter nya motorsågen MS 500iKlätterteknik investerar i fritid Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän väg
Annonser