ONSDAG 22 AUGUSTI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Det Blå-Orangea lyftbords­originalet etablerar sig i Danmark

Nu etablerar företaget med de banbrytande lyftlösningarna ett danskt försäljningsbolag med huvudkontor i Aalborg.
EdmoLifts produkter för materialhantering har funnits på den danska marknaden sedan 1977.

– Vi har ett unikt produktsortiment och ser fram emot att växa tillsammans med våra danska kunder, säger EdmoLift:s vd Anders Wahlqvist.

Svenska EdmoLift har sedan starten 1964 gjort sig känd som en pålitlig leverantör av lyftlösningar för en lång rad branscher där kraven är tuffast tänkbara. Företaget är idag en av Europas största tillverkare och leverantörer av saxlyftbord och hjälpmedel för materialhantering och levererar till kunder över hela världen.

En mycket bred produktportfölj med över 200 standardmodeller, i kombination med stora möjligheter till specialanpassningar, gör att EdmoLift kan erbjuda lösningar för många olika typer av verksamheter och materialhanteringsbehov. Bland kunderna finns allt från små familjeföretag upp till internationella storföretag som Danfoss, Grundfos, Audi, Volvo och Volkswagen.

EdmoLift är långt ifrån någon ny aktör på den danska marknaden. Redan 1977 började företagets produkter för materialhantering säljas i Danmark, men under ett annat varumärke. De svensktillverkade produkterna har alltid förknippats med innovation och pålitlighet, och signaturfärgerna Blå och Orange har blivit en så etablerad signal för kvalitet att flera kollegor i branschen har tagit efter.

Men oavsett hur andra tillverkare färgsätter sina produkter så finns det bara ett BlåOranget original när det kommer till smarta lyftlösningar – och det är EdmoLift.

–Vi säljer inte bara produkterna. Vi har uppfunnit, utvecklat och tillverkat dem i över femtio år. Vilket har gett oss en unik kunskap och erfarenhet i branschen, säger EdmoLift:s vd Anders Wahlqvist.

–När EdmoLift nu etablerar ett försäljningsbolag i Danmark med strategiskt bra placering i Aalborg för lager och kontor, har vi de bästa förutsättningarna att jobba nära och tillsammans med våra kunder, säger EdmoLift:s försäljningschef Mikael Fernlund.

Søren Vennegaard, Project Manager & Technical Sales Engineer, och Tommy Ejstrup, Sales Engineer, har båda drygt 10 års erfarenhet i branschen.

Tommy Ejstrup har arbetat med försäljning av lyftbord på den danska marknaden och menar att EdmoLift har ett mycket starkt erbjudande.

–Vi har ett stort lager av färdiga produkter i Danmark för direktleverans, en bra, personlig support och via serviceavtal erbjuder vi hjälp med installation och årlig service. Hos oss ska kunden alltid få raka svar, snabb service och det ska vara lätt att göra affärer.

Søren Vennegaard har arbetat med lyftbord inom området advanced engineered solutions och ser fram emot att arbeta mycket med avancerade kundanpassningar, ett område som EdmoLift är erkänt bra inom.

–Vi har femtio års erfarenhet av lyftbordstillverkning, och erfarna designers och ingenjörer som verkligen förstår kundens behov. Bra anpassningar maximerar nyttan – vilket givetvis innebär en vinst för kunden.

EdmoLift är också delaktiga i arbetet med att ta fram och utveckla normerna för lyftbord i Europa och uppdaterar hela tiden produkterna i linje med EN 1570-1-standarden. Köper man ett lyftbord från oss så kan man alltid lita på att den lever upp till den europeiska standarden på alla punkter. Det är en stor trygghet.

KONTAKTINFORMATION
EDMOLIFT DANMARK
Tommy Ejstrup
Sales Engineer

Søren Vennegaard
Project Manager & Technical Sales Engineer
info@edmolift.dk
Tel: +45 78 73 74 70
www.edmolift.dk

Anders Wahlqvist
CEO
anders.wahlqvist@edmolift.se
Tel: +46 (0)611 837 85

Mikael Fernlund
Sales Manager Nordic Countries
mikael.fernlund@edmolift.se
Tel: +46 (0)611 837 61

Edmolift AB

2018-08-16
Världsnyhet på Trä & TeknikUppgraderad Polestarmjukvara ger ökat vridmoment till bakhjulen i AWD-bilarGibbsCAM® 13 förhandsvisas på IMTS 2018Kraftig ökning i antalet affärsresor på AirbnbNCC bygger Laröds nya skola utanför HelsingborgASUS Zenbook S är nu lanserad i SverigeFujitsu presenterar fyra nya CELSIUS arbetsstationer för krävande arbetsuppgifterArktisk hälsoforskning i Umeå prisas internationelltUtnyttja er data för smartare inköpSTIHL introducerar ny innovativ röjsele i proffsklassenHandheld utökar sitt avtal med världens ledande paketleveransföretagLC utvecklar och bygger för Ebrex i ÖrebroNy forskning kan ge ökad förståelse för schizofreniEitech vinner fortsatt förtroende att bistå Ellevio i ännu ett kraftstationsprojektUniversalmassa för infästning i murverk och betongVill hjälpa verkstäder bli mer hållbaraMovingo blir giltig för resor med Tåg i BergslagenSmart teknik ger små­företagare en smidigare vardagNy CTO till MatsmartNina Starck - Ny tf design- och produktchef för WallVision SverigeHyundai utvecklar framtidens ljudsystem för bilarWistrand biträder vid försäljningen av Bensin & Rörtjänst i Göteborg ABUnit4 utser ny VD för Sverige och FinlandRafed Elbasam - ny affärschef på ArconaStabil marknadsandel i Saab-affären trots minskad försäljningNy VD i OutnorthÖresundskraft tar ställning i plastfråganInicio antagna till Reach for Change AcceleratorHandbok för smarta hantverkareStolta spårvagnar – en konstmanifestation för allas lika värdeAutoexperten öppnar nya anläggningar i samarbete med KvdbilMiljörivarna stärker sin position genom partnerskap med Drive700 000 användare - SolidSport spränger ny gränsDags för konferens eller kick-off?Beckmans Designhögskola nyrekryterar till programmet Visuell kommunikationDags att digitalisera era fraktbokningar!Lokal fjärrvärme inspirerar internationelltMässorna du inte får missa. Föranmäl dig och få fritt inträde!Så får du bidrag till elbilsladdning genom KlimatklivetSparbanksgruppen på väg mot sina målSJ lanserar ny rösttjänst för Google AssistentSjälvkörande lastbil från Mercedes-Benz på ELMIA Spoon öppnar kontor i NordnorgeÅrjäng är nästa hållplats för Nettbuss Bus4You
2018-08-15
STOREBRO Machine Tools AB säljer maskiner från tyska SPINNERNya material & ytbeläggningar gör entré i våra badrumTre byggnader nominerade till årets TräbyggnadsprisMälarenergi byter ut alla elmätare i regionen.Ny platschef i BranäsSmarta elnät – Reviderad standard för gränssnitt för nätdriftNytt ramavtal med Svevia för asfaltsbeläggningWürth Group stänger första halvåret 2018 med en försäljning på 6,8 miljarder EuroÖstersundsföretag tilldelas kvalitetspris av HusqvarnaMidroc och Serneke utvecklar ny stadsdelUtbyggnaden av Norrköpings hamn fortsätterArkitema får rikstäckande avtal med Akademiska HusTimecut rekryterar ny VD från Svensk FastighetsförmedlingMolninvesteringarna ökar kraftigt – och IaaS mest av allaSensata Crydoms nya 45 mm breda statiska reläer för 45 & 60 A ACBesök oss på elmia lastbil 2018Ny yh-utbildning inom sportdesign i ÅrePeab Asfalt erhåller nytt uppdrag i Ludvika
Annonser