MÅNDAG 10 DECEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Det Blå-Orangea lyftbords­originalet etablerar sig i Danmark

Nu etablerar företaget med de banbrytande lyftlösningarna ett danskt försäljningsbolag med huvudkontor i Aalborg.
EdmoLifts produkter för materialhantering har funnits på den danska marknaden sedan 1977.

– Vi har ett unikt produktsortiment och ser fram emot att växa tillsammans med våra danska kunder, säger EdmoLift:s vd Anders Wahlqvist.

Svenska EdmoLift har sedan starten 1964 gjort sig känd som en pålitlig leverantör av lyftlösningar för en lång rad branscher där kraven är tuffast tänkbara. Företaget är idag en av Europas största tillverkare och leverantörer av saxlyftbord och hjälpmedel för materialhantering och levererar till kunder över hela världen.

En mycket bred produktportfölj med över 200 standardmodeller, i kombination med stora möjligheter till specialanpassningar, gör att EdmoLift kan erbjuda lösningar för många olika typer av verksamheter och materialhanteringsbehov. Bland kunderna finns allt från små familjeföretag upp till internationella storföretag som Danfoss, Grundfos, Audi, Volvo och Volkswagen.

EdmoLift är långt ifrån någon ny aktör på den danska marknaden. Redan 1977 började företagets produkter för materialhantering säljas i Danmark, men under ett annat varumärke. De svensktillverkade produkterna har alltid förknippats med innovation och pålitlighet, och signaturfärgerna Blå och Orange har blivit en så etablerad signal för kvalitet att flera kollegor i branschen har tagit efter.

Men oavsett hur andra tillverkare färgsätter sina produkter så finns det bara ett BlåOranget original när det kommer till smarta lyftlösningar – och det är EdmoLift.

–Vi säljer inte bara produkterna. Vi har uppfunnit, utvecklat och tillverkat dem i över femtio år. Vilket har gett oss en unik kunskap och erfarenhet i branschen, säger EdmoLift:s vd Anders Wahlqvist.

–När EdmoLift nu etablerar ett försäljningsbolag i Danmark med strategiskt bra placering i Aalborg för lager och kontor, har vi de bästa förutsättningarna att jobba nära och tillsammans med våra kunder, säger EdmoLift:s försäljningschef Mikael Fernlund.

Søren Vennegaard, Project Manager & Technical Sales Engineer, och Tommy Ejstrup, Sales Engineer, har båda drygt 10 års erfarenhet i branschen.

Tommy Ejstrup har arbetat med försäljning av lyftbord på den danska marknaden och menar att EdmoLift har ett mycket starkt erbjudande.

–Vi har ett stort lager av färdiga produkter i Danmark för direktleverans, en bra, personlig support och via serviceavtal erbjuder vi hjälp med installation och årlig service. Hos oss ska kunden alltid få raka svar, snabb service och det ska vara lätt att göra affärer.

Søren Vennegaard har arbetat med lyftbord inom området advanced engineered solutions och ser fram emot att arbeta mycket med avancerade kundanpassningar, ett område som EdmoLift är erkänt bra inom.

–Vi har femtio års erfarenhet av lyftbordstillverkning, och erfarna designers och ingenjörer som verkligen förstår kundens behov. Bra anpassningar maximerar nyttan – vilket givetvis innebär en vinst för kunden.

EdmoLift är också delaktiga i arbetet med att ta fram och utveckla normerna för lyftbord i Europa och uppdaterar hela tiden produkterna i linje med EN 1570-1-standarden. Köper man ett lyftbord från oss så kan man alltid lita på att den lever upp till den europeiska standarden på alla punkter. Det är en stor trygghet.

KONTAKTINFORMATION
EDMOLIFT DANMARK
Tommy Ejstrup
Sales Engineer

Søren Vennegaard
Project Manager & Technical Sales Engineer
info@edmolift.dk
Tel: +45 78 73 74 70
www.edmolift.dk

Anders Wahlqvist
CEO
anders.wahlqvist@edmolift.se
Tel: +46 (0)611 837 85

Mikael Fernlund
Sales Manager Nordic Countries
mikael.fernlund@edmolift.se
Tel: +46 (0)611 837 61

Edmolift AB

2018-12-05
Pressinbjudan: KTH-studenter har skapat robot som tar lyrorJaguar I-PACE - Årets Elbil 2018 Sh bygg passerar en miljard kronor i omsättning
2018-12-04
ABB fortsätter expansionen inom Gör-det-själv-marknadenCNC Software lanserar ny hemsida för Mastercam-användare Midroc förvärvar företag inom instrumentmontagePanasonic lanserar nya robusta 4K-displayer i storformatultraFLOW – Snabbkopplingen för vätskekylning till kraftelektronikNCC bygger om olycksdrabbad väg för närmare en halv miljardInnovativ Pennförpackning För Mångsidig PackningsproduktÅrets julgåva till naturenKartläggning av drivmedel i Sveriges kommuner: få privatägda elbilar Träffa CaCharge på Evolve ArenaEC-fläktar som styrs via MODBUS kan på sikt bli självlärandeINGO har öppnat ny automatstation i ArvikaWürth ökar tillgängligheten och servicen till kunderna – lanserar ny säljkanalDAF har hittat den äldsta DAF-lastbil som fortfarande är i drift kommersielltSå här förbereder du en stålyta för målning eller lackering på bästa sätt!VBN Components fick tyskt innovationsprisSEKs medarbetare Joakim Grafström tilldelades Elsäkerhetspriset 2018Nytt reningsverk ger bättre hälsa för befolkningen i Bolivia
2018-12-03
LMT Group stärker sin plattform – förvärvar PLM GroupVolvo Car Sverige stärker ställningarna i novemberSiemens levererar flytande kraftverkKorrigerad räckvidd och ändrat namn – Kia e-NiroReact Risk Advisory expanderar till BaltikumFinska seniorer testade prototyperebm-papst tar GreenTech till en ny nivå och lanserar GreenIntelligenceDe Sydsvenska hamnarna – Viktiga för hela Sveriges näringslivFredrik Häggström utses till ny VD för Elektrosignal InfraNu öppnar förhandsbokningen av elbilen BMW iX3Interroll presenterar ny matning till företagets Crossbelt SorterÅrets största motorhändelse bjuder återigen på tre mässor under samma tak!Makita lanserar batteridriven metallcirkelsåg på 18VRobert Dahlgren förlänger med PWR Racing som presenterar ny huvudpartnerGroupe PSA och Toyota utökar det långsiktiga samarbetet i EuropaIKEA ökar takten för att bli klimatpositiv 2030 Lions Club på besök i båtproduktionenMånga och ofta samverkande korrosionsproblem i skogsindustrin
2018-11-30
Vi söker en besiktningstekniker till Vinsta (Vällingby)Panasonic lanserar en robust Toughpad-lösning för smidiga pass- och ID-kontroller3DVerkstan och 3D Center samarbetar om att sälja HPs Multi Jet Fusion-lösningar Kunder inom byggsektorn utser NCC som bäst i branschen på hållbarhetUtökat soritment av tryckgivare från SucoKIMO AB har öppnat upp ett nytt lager i StockholmSkanska utvecklar ny logistikanläggning för PostNord i HelsingborgRamirent levererar när NCC bygger vårdboende åt Attendo Care i Ronneby​Biljettförsäljningen öppen till Bilsportgalan 2019Lantmännen Agroetanol och Scania har invigt världens första ED95-lastbil för tyngre transporterHur du blir bättre på att behålla kunder med digital serviceLedare: Cirkulär ekonomi – en verklig möjlighetStudsvik anlitar DVel som leverantör av nya mätsystem Vår transportledning utökar med två ess!SaltX grundare och CTO utses till Årets Tekniker 2018Bernats Bil blir Upplands Motor Kia Niro EV vald till Årets FamiljebilKan lönearbetet bli överflödigt i ljuset av den nya ai-tekniken?Toyota Traigo80 – elektrisk motviktstruck får German Design Award 2019Binero Group lanserar Binero.Cloud – en svensk, säker och klimatsmart molntjänst 2300 besökare när Derome invigde ny husfabrikSå maxar du affärerna på nätet
2018-11-29
Peab bygger kontors- och bostadshus i Jyväskylä i Finland
Annonser