TORSDAG 18 OKTOBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Det Blå-Orangea lyftbords­originalet etablerar sig i Danmark

Nu etablerar företaget med de banbrytande lyftlösningarna ett danskt försäljningsbolag med huvudkontor i Aalborg.
EdmoLifts produkter för materialhantering har funnits på den danska marknaden sedan 1977.

– Vi har ett unikt produktsortiment och ser fram emot att växa tillsammans med våra danska kunder, säger EdmoLift:s vd Anders Wahlqvist.

Svenska EdmoLift har sedan starten 1964 gjort sig känd som en pålitlig leverantör av lyftlösningar för en lång rad branscher där kraven är tuffast tänkbara. Företaget är idag en av Europas största tillverkare och leverantörer av saxlyftbord och hjälpmedel för materialhantering och levererar till kunder över hela världen.

En mycket bred produktportfölj med över 200 standardmodeller, i kombination med stora möjligheter till specialanpassningar, gör att EdmoLift kan erbjuda lösningar för många olika typer av verksamheter och materialhanteringsbehov. Bland kunderna finns allt från små familjeföretag upp till internationella storföretag som Danfoss, Grundfos, Audi, Volvo och Volkswagen.

EdmoLift är långt ifrån någon ny aktör på den danska marknaden. Redan 1977 började företagets produkter för materialhantering säljas i Danmark, men under ett annat varumärke. De svensktillverkade produkterna har alltid förknippats med innovation och pålitlighet, och signaturfärgerna Blå och Orange har blivit en så etablerad signal för kvalitet att flera kollegor i branschen har tagit efter.

Men oavsett hur andra tillverkare färgsätter sina produkter så finns det bara ett BlåOranget original när det kommer till smarta lyftlösningar – och det är EdmoLift.

–Vi säljer inte bara produkterna. Vi har uppfunnit, utvecklat och tillverkat dem i över femtio år. Vilket har gett oss en unik kunskap och erfarenhet i branschen, säger EdmoLift:s vd Anders Wahlqvist.

–När EdmoLift nu etablerar ett försäljningsbolag i Danmark med strategiskt bra placering i Aalborg för lager och kontor, har vi de bästa förutsättningarna att jobba nära och tillsammans med våra kunder, säger EdmoLift:s försäljningschef Mikael Fernlund.

Søren Vennegaard, Project Manager & Technical Sales Engineer, och Tommy Ejstrup, Sales Engineer, har båda drygt 10 års erfarenhet i branschen.

Tommy Ejstrup har arbetat med försäljning av lyftbord på den danska marknaden och menar att EdmoLift har ett mycket starkt erbjudande.

–Vi har ett stort lager av färdiga produkter i Danmark för direktleverans, en bra, personlig support och via serviceavtal erbjuder vi hjälp med installation och årlig service. Hos oss ska kunden alltid få raka svar, snabb service och det ska vara lätt att göra affärer.

Søren Vennegaard har arbetat med lyftbord inom området advanced engineered solutions och ser fram emot att arbeta mycket med avancerade kundanpassningar, ett område som EdmoLift är erkänt bra inom.

–Vi har femtio års erfarenhet av lyftbordstillverkning, och erfarna designers och ingenjörer som verkligen förstår kundens behov. Bra anpassningar maximerar nyttan – vilket givetvis innebär en vinst för kunden.

EdmoLift är också delaktiga i arbetet med att ta fram och utveckla normerna för lyftbord i Europa och uppdaterar hela tiden produkterna i linje med EN 1570-1-standarden. Köper man ett lyftbord från oss så kan man alltid lita på att den lever upp till den europeiska standarden på alla punkter. Det är en stor trygghet.

KONTAKTINFORMATION
EDMOLIFT DANMARK
Tommy Ejstrup
Sales Engineer

Søren Vennegaard
Project Manager & Technical Sales Engineer
info@edmolift.dk
Tel: +45 78 73 74 70
www.edmolift.dk

Anders Wahlqvist
CEO
anders.wahlqvist@edmolift.se
Tel: +46 (0)611 837 85

Mikael Fernlund
Sales Manager Nordic Countries
mikael.fernlund@edmolift.se
Tel: +46 (0)611 837 61

Edmolift AB

2018-10-12
Onepartnergroup Logistics och Cross Nordic Logistics går samman och bildar Reach LogisticsMöt Malin – vår HR-chef som är både hjärta och hjärna personifieradVR-glasögon med Basler Dart-kamera visualiserar byggnader innan de är byggdaSlangExpress växer kraftfullt i GöteborgMakita lanserar kolborstfri grästrimmer på 18VSnart öppnar Besikta Bilprovning i HaningeNUUK XL – En stor nyhet!Intressanta föreläsningar på ScanpackME-skolan flyttar till Stortorget i ÖrebroRekordstor elproduktion i Malmös största solcellsanläggningByggstart för ny hamnterminal i Göteborgs hamnTestvinnande och premiumklassade rengöringsmedlet nu hos MekonomenFullfölj arbetet med stärkt studie- och yrkesvägledningBilMånsson i Halmstad blir ny Jaguar Land Rover-återförsäljareNästa generations Wi-Fi: ASUS Lanserar 802.11ax (Wi-Fi 6) router på svenska marknaden Den första stora 18V - vinkelslipen med två batterierEaton Sverige växlar upp – anställer elva personer John Söderberg utsedd till tillförordnad VD för Sweden Green Building Council
2018-10-11
Se till att flödesväxlingarna går smidigt och säkert med den här nya Mixproof-ventilen med tre hus konstruerad för hygieniska processerUnderhållsstopp på Stora Ensos fabrik i SkoghallSKF levererar den senaste generationen online system till BillerudKorsnäsFörsta Polestar Space öppnar i Norge under 2019Årets Isabellestipendiat är utsedd - plåtslagaren Mathilda banar väg för fler!Färdiga badrumsmoduler förkortar byggtidInwido och Niko integrerar Elitfönsters system i Niko Home Control​NTEX förvärvar AR ForwardingMustang RTR med 900 hästkrafter blev först med att drifta legendariska NordschleifeSnart öppnar Besikta Bilprovning på VälaABAX ingår ramavtal med NokasPanasonic flyttar produktion av värmepumpar till Europa Nytänkande i grafitgrått har Sverigepremiär på ElmiaInstalco får uppdrag hos SVTJohanna Lakso blir ny VD på Power CircleLogent utvecklar bemanningsaffären och erbjuder Strategisk BemanningBest Transport lanserar utbildning i kundbemötandeMed ett helhetsgrepp ökar säkerheten på höjdTeknik från spelvärlden revolutionerar samhällsplaneringenHilti går in på rörpressmarknaden med löften om pålitlighet och enkel hanteringProducent av dataservrar använder Non-Drip koppling till kylningEngcon lanserar ny sorteringsgrip för minigrävare – möter stor efterfrågan från marknadenGasum förvärvar resten av SkangasVeoneer introducerar superdator2018 års deltagare i Female Leader Engineer klaraSandbäckens utför sprinklerinstallationerna i Torp köpcentrumM3 Bygg erhåller stor samverkansentreprenad åt Svenska Bostäder i Husby
2018-10-10
Billigare emballage till Visma medlemmarHåll ordning på den manuella smörjningen! Sverige laddar för svenskt rekord i VM i TimbersportsBesiktningstekniker till Opus i HalmstadBiogasbolaget och Svealandstrafiken tecknar avtal Pressinbjudan till Persontrafik 2018 "Dagens ErP-direktiv för fläktar fungerar och bör inte förändras"Svenska Retursystem nominerat till Miljöstrategipriset 2018Han är Årets byggchef 2018Robusta antenner för industrins behovSophos Intercept X – nu med integrerat skydd för arbetsstationerPernilla Helmersson i Snåret: ”Översiktsplanen i sin traditionella form är död”Skanska Fastigheter hyr ut 4 400 kvm i Sthlm New Creative Business SpacesSchneider Electric lanserar två nya kompakta motorskyddsbrytare upp till 37 kWConsid optimerar norsk friluftsjättes digitala närvaro Derome och Bovieran inleder nytt samarbeteAhlsells valberedning inför årsstämman 2019
Annonser