LÖRDAG 23 FEBRUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Det Blå-Orangea lyftbords­originalet etablerar sig i Danmark

Nu etablerar företaget med de banbrytande lyftlösningarna ett danskt försäljningsbolag med huvudkontor i Aalborg.
EdmoLifts produkter för materialhantering har funnits på den danska marknaden sedan 1977.

– Vi har ett unikt produktsortiment och ser fram emot att växa tillsammans med våra danska kunder, säger EdmoLift:s vd Anders Wahlqvist.

Svenska EdmoLift har sedan starten 1964 gjort sig känd som en pålitlig leverantör av lyftlösningar för en lång rad branscher där kraven är tuffast tänkbara. Företaget är idag en av Europas största tillverkare och leverantörer av saxlyftbord och hjälpmedel för materialhantering och levererar till kunder över hela världen.

En mycket bred produktportfölj med över 200 standardmodeller, i kombination med stora möjligheter till specialanpassningar, gör att EdmoLift kan erbjuda lösningar för många olika typer av verksamheter och materialhanteringsbehov. Bland kunderna finns allt från små familjeföretag upp till internationella storföretag som Danfoss, Grundfos, Audi, Volvo och Volkswagen.

EdmoLift är långt ifrån någon ny aktör på den danska marknaden. Redan 1977 började företagets produkter för materialhantering säljas i Danmark, men under ett annat varumärke. De svensktillverkade produkterna har alltid förknippats med innovation och pålitlighet, och signaturfärgerna Blå och Orange har blivit en så etablerad signal för kvalitet att flera kollegor i branschen har tagit efter.

Men oavsett hur andra tillverkare färgsätter sina produkter så finns det bara ett BlåOranget original när det kommer till smarta lyftlösningar – och det är EdmoLift.

–Vi säljer inte bara produkterna. Vi har uppfunnit, utvecklat och tillverkat dem i över femtio år. Vilket har gett oss en unik kunskap och erfarenhet i branschen, säger EdmoLift:s vd Anders Wahlqvist.

–När EdmoLift nu etablerar ett försäljningsbolag i Danmark med strategiskt bra placering i Aalborg för lager och kontor, har vi de bästa förutsättningarna att jobba nära och tillsammans med våra kunder, säger EdmoLift:s försäljningschef Mikael Fernlund.

Søren Vennegaard, Project Manager & Technical Sales Engineer, och Tommy Ejstrup, Sales Engineer, har båda drygt 10 års erfarenhet i branschen.

Tommy Ejstrup har arbetat med försäljning av lyftbord på den danska marknaden och menar att EdmoLift har ett mycket starkt erbjudande.

–Vi har ett stort lager av färdiga produkter i Danmark för direktleverans, en bra, personlig support och via serviceavtal erbjuder vi hjälp med installation och årlig service. Hos oss ska kunden alltid få raka svar, snabb service och det ska vara lätt att göra affärer.

Søren Vennegaard har arbetat med lyftbord inom området advanced engineered solutions och ser fram emot att arbeta mycket med avancerade kundanpassningar, ett område som EdmoLift är erkänt bra inom.

–Vi har femtio års erfarenhet av lyftbordstillverkning, och erfarna designers och ingenjörer som verkligen förstår kundens behov. Bra anpassningar maximerar nyttan – vilket givetvis innebär en vinst för kunden.

EdmoLift är också delaktiga i arbetet med att ta fram och utveckla normerna för lyftbord i Europa och uppdaterar hela tiden produkterna i linje med EN 1570-1-standarden. Köper man ett lyftbord från oss så kan man alltid lita på att den lever upp till den europeiska standarden på alla punkter. Det är en stor trygghet.

KONTAKTINFORMATION
EDMOLIFT DANMARK
Tommy Ejstrup
Sales Engineer

Søren Vennegaard
Project Manager & Technical Sales Engineer
info@edmolift.dk
Tel: +45 78 73 74 70
www.edmolift.dk

Anders Wahlqvist
CEO
anders.wahlqvist@edmolift.se
Tel: +46 (0)611 837 85

Mikael Fernlund
Sales Manager Nordic Countries
mikael.fernlund@edmolift.se
Tel: +46 (0)611 837 61

Edmolift AB

2019-02-19
De jobbar med högteknologiskt hantverkNya funktioner lanserade i vår CAD-servicePeab bygger kontor och bostäder i LinköpingNu är vi på plats på LogiMat 2019! Världspremiär för holografisk artificiellt intelligent mässvärd Snart rullar eldriven sopbil på Göteborgs gator ”Samarbeten är det viktigaste för att skapa ett fossilfritt 2045”Väderstad ser fram mot SIMAAutomation stärker svensk industris konkurrenskraftRenta expanderar och öppnar ny depå i Hässleholm!ITAB och Logent inleder långsiktigt partnerskapConsid stänger ännu ett rekordår – miljarden i sikteUppkopplad byggplatsSubaru VIZIV Adrenaline ConceptErlandsson Bygg och Ramirent i värdefullt säkerhetssamarbeteUppdaterad hemsida för Norton Clipper reservdelarDet är nödvändigt med ökad samverkanKraftig utbyggnad av vindkraft kan ge lägre elpriserSiemens uppdaterar sin NX-programvara med artificiell intelligens och maskininlärningOpel flyttar huvudkontoret till MalmöSCA först ut att testa flishugg som ger mindre spill
2019-02-18
Så kommer modern datadelning att förändra SaaSÖppet hus 14 mars i SollentunaHexagon håller event i södra SverigeProcurator i Örnsköldsvik i virtuellt showroomFord släpper ST-version av nya FocusNCC:s nya huvudkontor blir en hållbar byggnad i Solna EC-fläktar för stormarknader sätter ny standard för både säkerhet och energieffektivitetNya innovativa och smarta soptunnor på plats i StrömstadFree2move och IBM utbildar fastighetsbranschen om IoT och AISCA hade Grand Opening av Östrand och Zert var där!Johanna Osbeck ska Utveckla Sigmas Verksamhet inom Inbyggda SystemSRS lanserar ny halvpall tillverkad av kasserade pallarSchneider Electric vinner designpris för kabelvinda Mitsubishi premiärvisar 2020 års ASX på bilsalongen i GenèveÖkat fokus på Saab-affären och LogistikHållbarhet i fokus på Norje Smidesfabrik
2019-02-15
Panasonic förbättrar leveranstiderna för TOUGHBOOK Upptäck värmeutveckling i tidSkanska bygger ny grundskola i KarlstadLiten, billig och smartPeab startar bostadsrättsskola på flera språkCarlstad Machinetools inleder samarbete med Siemens Finans!DHL Express Sverige har tilldelats utmärkelsen Top Employer för femte året i rad Nowaste Logistics satsar på autonoma truckarShuttlesystem för förbättrad lagerhanteringFortsatt tillväxt och kraftig lönsamhetsförbättringHär är årets finalister i ”SM för unga plåtslagare 2019”!Ett välvt tillskott i Strands-familjenStadens transporter ska vara fossilfria senast 2030Så mycket påverkar hemleveranser köpbeslutetHenkel visar hållbar teknologi på Scandinavian Coating 2019Armatec utvecklas och har förstärkt med nya medarbetareMLT´s unika kamerasystem Iris M tar sig nu även in på pappersbruken i Sverige.Lindab öppnar Innovation Hub i HelsingborgElmia belönar framgångsrika utställare med nytt prisHilti levererar den saknade biten i inventariehanteringspussletSkattemedel ska användas effektivtVolkswagen släpper designskiss på kommande T-Roc R
2019-02-14
Safe Control fördubblar sin kapacitet för dragprovningNu släpps KIMOs nya Utbildningskoncept Lunch & Learn!ABB Sveriges vd tilldelas medalj från H.M. Konungen
Annonser