FREDAG 16 NOVEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Det blir allt svårare att skydda ditt varumärke på egen hand

Antalet varumärkesansökningarna ökar konstant och därmed även behovet av professionella tillvägagångssätt för övervakning och genomsökning.
Enligt en ny artikel i World Trademark Review Yearbook 2017/18 innebär det ökade antalet varumärkesansökningar allt större svårigheter för företag att registrera nya unika och meningsfulla varumärken.

Enligt artikelförfattaren Dyan Finguerra-DuCharme, partner vid advokatbyrån Pryor Cashman, har det ökade antalet varumärkesansökningar, mellan 6-8% globalt under de senaste två åren, understrukit betydelsen för företag att noga övervaka sina befintliga varumärkesportföljer och nya registreringar av snarlika varumärken. Detta för att förebygga och minimera risken för överträdelser och potentiella varumärkesförsämringar.

När ett varumärke väl är registrerat tror många att processen är över. Så är dock inte fallet. Det första tecknet på att ett konkurrerande varumärke påverkar ett företag är dess utseende i reklamkampanjer. Då kan det redan vara för sent för att begränsa skadorna, kundförvirringen och att undvika stora kostsamma rättstvister.

Om ett lämpligt verktyg för varumärkesövervakning är på plats, meddelas ägaren så snart ansökningar lämnas in för snarlika varumärken. Detta gör det möjligt för varumärkesägare att agera snabbt (och utan alltför stora finansiella uppoffringar) genom att begära att den andra parten slutar att använda sitt varumärke. Om detta inte gör susen, kan de följa upp med ett meddelande om opposition eller försöka förhandla fram ett samexistensavtal. Med andra ord kan de ta reda på konkurrentens intentioner och förhoppningsvis lösa tvisten innan skadan blir alltför omfattande.

Ta t ex fallet med en populär brittiskbaserad komediklubbkedja, som fick varumärkesproblem i en samband med lanseringen av en framgångsrik tv-show med samma namn. Inom kort trodde folk att komediklubbkedjan och tv-serien var relaterade, varpå många slutade gå på klubbarna. Men eftersom komediklubbkedjan redan hade säkrat varumärket för sitt namn, tog de fallet till domstol och åberopade där varumärkesintrång, en tvist som de sedermera vann. Om det stora broadcastingföretaget som ägde TV-serien hade utfört en tillgänglighetssökning innan lanseringen, skulle de ha upptäckt komediklubbens varumärke, och besparat sig mycket tid, besvär och pengar, genom istället välja ett annat varumärkesnamn.

Det kan låta som sunt förnuft, men det Finguerra-DuCharme i sin artikel beskriver som svårast är att som utomstående lyckas övertyga affärsavdelningen om riskerna med att anta ett visst varumärke.

En tvåstegsapproach med klara professionella sökningar följt av användning av övervakningstjänster kan i bespara företaget stora kostnader på lång sikt och samtidigt erbjuda ett snabbt och effektivt sätt att skydda varumärken innan det går till domstol.

Text: CompuMark

Northern Link PR

2018-11-13
Ökad säkerhet i truckmiljön med Zone Intelligence Bättre arbetsmiljö med ljuddämpade diamantklingorPremiär för ny butik och entre i Älvsjö och ny filial i Borås.Scanias transportlaboratorium blir fossilfrittRejmes Bil prisbelönta på motorgalan 2018Maskinhandboken – Ny SEK Handbok!Nordic Truckcenter SE inleder samarbete med TOTAL Nordic
2018-11-12
Skanska utvecklar nytt hotell i Kiruna som säljs till LKAB för cirka 500 miljoner kronorNy exportsäljare - Alexander LjungbergMätningar till grund för elbesparingPeab bygger ut Tofta skjutfältAcademic Work prisas för bästa försäljnings- och marknadsorganisationDemo utförsäljning av mätinstrument Ny satsning från Stoppa machokulturen Tyréns vinner nytt uppdrag i Norge åt Bane Nor Snart öppnar vi butik i UppsalaLindinvent letar Försäljningsingenjörer och UtvecklareInbjudan till seminarium om framtidens transporter​Politiken som kan förändra bygg- och fastighetsmarknadenStål & Hyr Group går samman med Aros Hyresmaskiner ABSFVF avtalar med Branschkontroll för kontroll av samtliga Certifierad Verkstad och Eurogarant!Zero Sun: Soldriven villa möjlig även där solen lyser med sin frånvaroSunPines Hållbarhetspris till Lindbäcks Group Vatten på Gotland kräver nytänkNu går vi live med CS24 connectIndustriföretag i Skövde är med på Elmia SubcontractorMiljötillstånd för utbyggnad och intag av förnybara råvarorRealgymnasiets fordonsutbildning ProMeister Fordon vinner pris på Motorgalan 2018Årets butik 2018 finns i Skellefteå
2018-11-09
Nomo Elmia Subcontractor 2018Skanska investerar EUR 170 M, cirka 1,8 miljarder kronor, i kontorsbyggnad i Warszawa, PolenNya Volvo EC750E HR: branschens mest produktiva rivningsgrävareVellinge är Årets Nyföretagarkommun 2018Vinge till unik racing-Tesla visas på InnoDexPolarbröd - årets marknadsförareVem blir Årets Cleantechprofil? Här är de nominerade.Ny maskin för rörlaserskärning till Weland ABFramtidens elsystem - fullt med nyheter från forskning och branschVärldspremiär för nya Mitsubishi L200Öppet Hus på Möjligheternas Torg: Maskinförare, ett framtidsyrke för flerReportage: Tuffa utmaningar med rätt stöd recept för lyckad praktikFortsatt storsatsning på verkstadsjuridikHär är vinnarna på Motorgalan 2018Kommuner och landsting behöver säkra upp mot extremväderMiljösamordningstjänster – ny skrift för att bestämma konsultuppdragets innehållEnergy Machines hjälper Stockholmsmässan ta hem internationella evenemangVS-uppdrag med beväpnad vaktBetongmarksten från Benders en vinnare för Kinnarps
2018-11-08
Scania utrustar kompressorer med onlinesystem för tillståndskontrollNyheter och nypremiär hos MEKOM på Elmia SubcontratorPremiär för webbaserad injusteringsutbildningHexagon Manufacturing Intelligence och Softgear inleder samarbete för tydligare mätresultatELMIA Subcontractor 2018Självkörande och digitalt på årets Logistik & TransportDEKRA vinner pris som Årets TeknikföretagB2B-företagen tror på ökad e-handel men vill inte satsaSh bygg och Sirius IBK samlade in 23 000 kronor till BarncancerfondenSuccé för årets mässor – nu är Elmia i behov av nya mässytorDigitalstrul stressar svenskarna – hälften missnöjda med verktygen på jobbetIdag får Sveriges bästa station – Circle K Kristineholm i Alingsås – motta prisetBandvagnstillverkaren STV lanserar världens första antispinnsystem till BV206Framtidens underhåll – från tillståndsbaserat underhåll till artificiell intelligens
Annonser