SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Det här är den ultimata lösningen för oss

Christer Gustavssons Entreprenad AB har försett sin nya maskin för asfaltsjustering med OilQuicks nya tiltrotatorserie OQTR-E. Nu kan de göra jobben snabbare och bättre, vilket stärkt deras position hos kunden.
– Investeringen i OQTR-E19 har förbättrat samarbetet ytterligare med den beställare som maskinen framför allt går hos. Det är skönt att veta att kunden är nöjd med effektiviteten och slutresultatet det här ekipaget levererar, säger Christoffer Gustavsson, som är driftsansvarig på Christer Gustavssons Entreprenad AB i Hultsfred.

Viktigt verktyg
Christer Gustavssons Entreprenad skaffade sin första tiltrotator redan i slutet på 1990-talet. Sedan dess har de inte velat vara utan verktyget.

– En tiltrotator är ett måste för att det ska gå smidigt att göra justeringar av asfalt runt böjar, stolpar och allt möjligt som man ska ta sig runt. Det hade varit i princip omöjligt att klara av arbetet utan den, säger operatören Simon Stefansson.

Nytt koncept
Företagets nya maskin för asfaltsjustering använder en tiltrotator från OilQuicks nya serie, OQTR-E, som bygger på Engcons rotorkropp utrustad med OilQuicks fullautomatiska fästesteknologi.

– Att ha en produkt som bygger på teknik från två kvalitetstillverkare som OilQuick och Engcon är den ultimata lösningen för oss. Med den här utrustningen minimerar vi problemen säger Christoffer Gustavsson.

Mer effektivt
Den största fördelen med OQTR-E, enligt Christoffer Gustavsson, är att alla byten enkelt kan utföras inifrån maskinen.

– Det handlar om en eller två knapptryckningar så har du ställt ifrån dig tiltrotatorn eller redskapet och samma sak för att hänga på dem igen. Operatören brukar säga att varje gång han byter redskap så sparar han ungefär tio minuter. Byter han mellan fräs och skopa tio gånger per dag så kan man ju räkna själv på hur mycket tid han sparar och hur mycket produktionen kan öka, säger han.

Många byten
Och enligt operatören Simon Stefansson handlar det om betydligt fler byten än så på en dag, snarare minst 40–50 stycken.

– Eftersom det går så snabbt och enkelt att byta så kan jag smidigt göra olika lagningar av asfalten. Jag kan fräsa en liten stund, häkta av fräsen, sätta på sopskopan och sopa upp materialet direkt, så är det klart. Då behöver jag heller inte oroa mig för att materialet ska hinna gegga fast, säger han.

Säkrare arbetsplats
En annan positiv konsekvens av att redskapsbytena kan göras inifrån maskinen är arbetsmiljön.

– Säkerheten ökar när personalen slipper hoppa i och ur maskinen för att göra redskapsbyten eller sätta i slangar. Detta är extra påtagligt när det är halka, regn eller snö. Arbetsmiljön blir så mycket bättre med OilQuick, säger Christoffer Gustavsson.

Nöjd med lösningen
Sammantaget känner han sig väldigt nöjd med den nya lösningen.

– Det är enkelt att byta redskap, det blir inget oljespill och man kan sitta kvar i maskinen. Vi har inte upplevt några problem och jag tror det kommer sluta med att vi har OilQuicks tiltrotatorer i hela maskinparken, avslutar han.

Se video här
Läs mer om OQTR-E här
Kontakta en säljare här
Kontaktinformation
Postadress
Hede-finnflo­vägen 6
82413 Hudiksvall
Besöksadress
Hede-finnflo­vägen 6
82431 Hudiksvall
Region
Hudiksvall
Gävleborgs län
Sverige
Organisationsnummer:
556066-5530
Grundat: 1952
Anställda: 70
OilQuick AB är ett modernt, innovativt, familjeägt industriföretag med fokus på utveckling, tillverkning och försäljning. Vi är specialinriktade på helautomatiska redskapsfästessystem för grävmaskiner, hjullastare, truckar, materialhanteringsmaskiner och kranar. Vi erbjuder även högkvalitativa tiltrotatorer för grävmaskiner upp till 33 ton.

Vi erbjuder världens mest sålda snabbfästessystem med över 38 000 sålda system världen över. Vi har decennier av erfarenhet och testande bakom oss. Våra lösningar fungerar och du får en enastående kombination av kvalité, prestanda och säkerhet.

OilQuick verkar på alla marknader världen över och erbjuder förutom världsledande produkter även förstklassig support och service.
Med vårt säkerhetssystem OilQuick LockSupport undviker du arbetsplatsolyckor och tillbud. Det levereras som standard när du köper ett OilQuick fäste eller tiltrotator. OilQuick LockSupport uppfyller alla säkerhets¬krav som finns på marknaden.

Vi har valt att själva tillverka våra produkter. Detta gör att vi kan kvalitetssäkra och äga ledtider och på så sätt bli mer effektiva och konkurrenskraftiga. Huvudkontoret ligger i Hudiksvall och där sker även den största delen av tillverkningen. Vi har dotterbolag och försäljningsorganisationer i flera länder. Vi växer så det knakar och med 110 anställda var förra årets omsättning Ca 500 miljoner SEK.

Vid frågor runt tiltrotatorer, fästesval, maskinkrav och olika redskapskombinationer, tveka aldrig att kontakta oss för experthjälp. Vi har mer än trettio års erfarenhet från denna typ av frågor och vi står alltid till ditt förfogande.

Kontakter

Johan Lindqvist
Marknadsansvarig
0650-153 40
070-518 23 55
Joakim Bohlin
0650-76978
070-2552080

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN