TORSDAG 25 APRIL 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

DEWALT lanserar batteridrivna handöverfräsar

Äntligen finns DEWALTs suveräna handöverfräsar även som
batterimodeller.
Nya DCW604P2 och DCW600N ingår i det växande 18V XR-sortimentet med batteridrivna proffsverktyg. De är kraftfulla hand-/kantöverfräsar med maximal precision och oslagbar körtid.

Professionella finsnickare och andra specialister på träbearbetning har länge efterfrågat en handöverfräs som är lika stark och precis som en nätansluten men med ”sladdlös frihet”. Därför har DEWALT nu utvecklat två helt nya batterimodeller som har samma prestanda som en eldriven maskin på 230 volt. Tack vare en effektiv borstlös motor kan de både uppvisa en fräskapacitet och drifttid som är klassledande. De nya hand-/kantöverfräsarna har designats speciellt för att matcha de höga krav på exakthet och finish som är ett måste när man platsbygger kök och butiksinredningar, tillverkar möbler, försänker gångjärn och beslag, bygger båtar, utställningar och mycket mer.

Hastighetsregleringen är variabel från 16000-25500 varv/minut vilket gör det enkelt att optimera det 8 mm breda frässtålet för arbetsuppgiften. Dessutom är hastigheten elektroniskt kontrollerad så att varvtalet hålls konstant oavsett materialets hårdhet och på så sätt alltid ger bästa resultat. Även fräsdjupet är generöst med en kapacitet på 55 mm och med hjälp av en speciell justeringsring går det snabbt och lätt att ändra djupinställningen.

Det som är utmärkande för DCW604 är att den har två olika fräsfötter, en för kantfräsning och en för djupfräsning. Den justerbara fräsfoten för djupfräsning har tvåhandsfattning och fräsdjupet kan fininställas för maximal precision. På maskinen finns också ett smart spindellås som gör fräsbyten smidiga.

Konstruktionen är gjord för att tåla tuffa arbetsmiljöer, motorhuset är till exempel av metall, samtidigt som den är lätt, välbalanserad och ergo-nomiskt utformad. För att underlätta enhandsfräsning i olika positioner är det runda huset försett med en gummimantel som ger ett bekvämt och säkert grepp. Två inbyggda LED-lampor ökar sikten och tillsammans med den transparenta glidplattan är förutsättningarna optimala för ett perfekt slutresultat. Genom att koppla det inbyggda utsuget till ett externt dammhanteringssystem kan mängden spån och damm runt arbetsytan dessutom reduceras.

För att öka användarvänligheten och säkerheten ytterligare har DCW604P2 och DCW600N också utrustats med både mjukstart och motorbroms som minskar risken för ryck och vibrationer vid start och stopp. Cirkapris för DEWALT DCW604P2 med batteri och laddare är 5.095 kr exkl moms och för DCW600N 1.952 kr exkl moms.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Caroline Brander, 076 27 46 919, caroline@perpr.se

Stanley Black & Decker är världens största tillverkare av elektriska handverktyg. Varumärket DEWALT ingår i koncernen och erbjuder elverktyg för professionella användare. Alla produktlanseringar bygger på omfattande research och intervjuer av professionella användare för att möta deras behov. För ytterligare information besök www.dewalt.se.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-04-18
Ramirent anlitar Husqvarna Fleet ServicesJula lanserar verktyg och trädgårdsredskap från MakitaBesikta Bilprovning etablerar sig i HudiksvallPlastkampen Borås gjorde skillnad!Snabba leveranser, hållbarhet och Airmees värdeskapande roll
2019-04-17
NCC och Blåkläder förnyar sitt samarbetsavtal för 3:e gångenHewSaw Sverige investerar i onlinesystem till såglinje med fokus på Industri 4.0SKF inviger fabrik i Changshan, KinaGipsskruv med anpassade längderEn (icke)bländande nyhet från Nordic LightsRagn-Sells Danmark först med plaståtervinning ur organiskt avfallDelvator utökar i HärnösandABB utnämner Peter Voser som tillförordnad VD Redo för robotinvasion – Tekniska tömmer tusen kvadratmeterElektromagnetisk immunitet allt viktigare i industrinIndustrikommunernas möte i Örnsköldsvik 11-12 aprilSynkronisera med robotarInterroll levererar högeffektiva crossbeltsorter till schweizisk referenskund Laddboxar och laddning av elbilar - Kort och gott – följ regelverk och rekommendationer!Miljömedvetna svenskar tvättar bilen hemma – och bryter i vissa fall mot lagenLantmännen väljer Icertis för kontrakthantering i molnet
2019-04-16
Volvobilar i Europa varnar varandra om hala vägar och andra trafikfarorVi välkomnar TT-08 till Ergobjörn-familjen! Kameror för Machine VisionNCC bygger ny räddningsstation i LuleåAnders Ygeman inviger Power Circle Summit på ElfackMinskade utsläpp med fordonsprojektOKQ8 har överlägset bäst täckning på fossilfria bränslet HVO100Kamerasystemet Camos 360° vidgar vyerna på MaskinExpoNy Bevegofilial öppnar snart i Bäckebol i Göteborg Ny undersökning från LeasePlan: Tjänstebilsförarna vill köra elbil – räckvidden fortsatt hinder​Låt elektroniken leva längre!Verktygsboden firar påsk på Skandinaviens största bil- och MC-mässaHyundai fabriksförbereder sina grävmaskiner för Engcons tiltrotatorerHydroscand öppnar butik på VärmdöAxfood väljer Circle K som drivmedelsleverantör Elitfönster lanserar självreglerande solskyddsglas Svensk kvalitetssäkring av metall på väg att få internationell status Bäst att bränna plasten och utvinna energiSMP lanserar egenutvecklad gripskopa
2019-04-15
Polestar 2 sätter fokus på Kina med tillverkning och platsen för den första Polestar SpaceFathantering – Så minimerar du riskernaVedmaskinen Palax C750 – mässans kap på MaskinExpoNya Opel Corsa väger mindre än 1 000 kgJessica Mitrosbaras blir ny enhetschef på Sigma TechnologyDAF utökar sitt sortiment inom byggsegmentetSesam öppnar upp nytt samarbete mellan Garageportexperten och ÅkerströmsLK lanserar blyfritt sortiment för hållbara VVS-installationerVärldspremiär för eldrivna Volkswagen ID. ROOMZZ Airmee är först ut med fossilfria hemleveranser samma dagEgen innovation sänkte energiförbrukningen till en fjärdedelEtt förredskap som är effektivt mot ogräs Världens största batteridrivna spårfordon ska byggas i SkelleftehamnLågt marktryck med nya Bell B20E LGPI höst startar distansutbildningar i robotik och automationHenkels sortiment av hälsa- och säkerhetsprodukter.Andie Lahdo blir årets företagareWibax utbyggnad blir en ”familjeaffär”Janne Hirsikangas till Europafinal i Cat Operator ChallengeChristian Clemens föreslås som ny ordförande för Svenskt FlygOptimerad avjämningsbalk från RototiltMer AI på civilingenjörsprogrammet i produktion och produktdesign
Annonser