LÖRDAG 19 JANUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

DEWALT lanserar två kompakta sticksågar - batteridrivna och borstlösa!

DEWALTs omtalade batteriplattform 18V XR förstärks nu med två borstlösa sticksågar.
Något som innebär en mängd fördelar, bland annat längre livslängd på motorn i sticksågen. I kombination med kraften från 18V XR-batteriet ger det en kvalitet som många hantverkare efterfrågar på byggarbetsplatsen.

De nya modellerna skiljer sig framför allt åt när det gäller handtag, DCS334 har ett bygelhandtag medan DCS335 har ett kompakt handtag. Allt för att den professionella hantverkaren enkelt ska kunna välja sitt favoritverktyg. Oavsett vilket handtag man föredrar är båda sågarna klassledande när det gäller komfort och kontroll.

DCS334 är en sticksåg med bygelhandtag som används av många hantverkare till att såga materialet ovanifrån. Men många hantverkare i Norden är vana att såga från undersidan för att unvika flisor på den synliga delen av materialet. Därför har DEWALT utvecklat DCS335 med ett kompakthandtag som är lättare att hålla i när de sågar från undersidan.

Maskinerna har kunnat göras kompaktare och de nya sticksågarna är därför betydligt lättare och mer ergonomiska att hantera. De är även tystare och har lägre vibrationsnivåer jämfört med tidigare modell. Flera nya och smarta finesser gör alla justeringar osedvanligt enkla och snabba. DCS335 har t ex ett litet ”tumhjul” på sidan där man kan ändra hastigheten utan att stänga av maskinen och DCS334 har en variabel hastighetstrigger inbyggd i avtryckaren på handtaget. Med ett enkelt handgrepp på sågens framsida byter man smidigt sågbladet, helt utan verktyg. Man behöver inte ens ta av sig arbetshandskarna. Även bottenplattorna lossas enkelt och kan vinklas 47 grader åt båda håll för sneda snitt.

För att underlätta arbetet ytterligare har sticksågarna försetts med två LED-lampor och en effektiv integrerad dammblås. Det ger maximal överblick och kontroll över såglinjen med perfekta sågsnitt som resultat. Båda modellerna är dessutom kompatibla med DEWALTs dammutsugningssystem Airlock för koppling till dammsugare.

Cirkapris för DCS334P2/DCS335P2 med batteri och laddare, 4 095 kr exklusive moms.
2019-01-15
Då öppnar nya Rejmes Bil i FalkenbergSveriges Arkitekter har nominerat nyckelfria Ohboy till Bostadspriset 2018Colliers gör uthyrning i BoråsFyra IT-experter tar Webstep till UppsalaStabilotherm AB byter namn till Pergite Outdoor AB och växlar upp den digitala närvaron
2019-01-14
Peab utför mark- och grundläggningsarbeten för nytt värmeverk i UppsalaUniteam storsatsar i StockholmWimab Evenemang ny huvudsponsor till Företagardagarna 2019Sh bygg, sten och anläggning förvärvar EnergigrävarnaNytt affärssystem förenklar kundernas vardagRealgymnasiet i Norrköping satsar på programmerings­vecka för över 200 eleverGeoredundans mellan egna datacenter skapar tryggare kunderTeknikprodukter startar samarbete med PXL SealsFyrfasen Energi vinner upphandling med NP3Secify AB får ny VDBevego välkomnar ny AO-chef för Teknisk Isolering. Smart analysverktyg som förbättrar driften i många branscherNytt rekord för Volkswagen – levererade fler bilar än någonsin tidigareINGO öppnar automatstation i BengtsforsPeter Ervasalo har utsetts till vd för DHL Express Sverige
2019-01-11
Exakt tryckövervakning i anläggningar och rörledningarPeab bygger hyreslägenheter i HelsingborgPanasonic förnyar sitt TOUGHBOOK-kontrakt med telekomjätten Proximus Skanska bygger universitetsbyggnad i Cullowhee, NC, USA för cirka 570 miljoner kronorHär Livestreamar Logistikpodden för framtidens logistik Utökat sortiment av STANLEY FATMAX laseravståndsmätareSödra vill inspirera unga tjejer till att bli framtidens ingenjörerEtt rent nöje för jämna ytorHur mycket kan vi egentligen lägga på minnet?Best Transport trendspanar inför 2019Ökad försäljning för femte året i rad för Lexus i EuropaGår mot prisrekord i 2019Rekordvolymer av sågade trävaror för MIMAB och APM TerminalsSå påverkar AI framtiden för ingenjörerMarcus Nilsson blir ny affärsområdeschef för Veidekke AnläggningMidsona ställer om till fossilfria transporter med Transportinitiativet
2019-01-10
En värdefull regel för att välja rätt fräsverktygKasta loss för vridspjällsventilen GEMÜ 480 VictoriaTänk smart använd HARTKlaravik når ny milstolpe: auktioner för över en miljard under 2018Återvinningsföretaget Remeo går i bräschen för cirkulär ekonomiPorttelefonen är bara början på våra smarta hem Castellum uppför ny anläggning för Mekonomen i MalmöCES 2019: BMW visar upp den dolda tekniken i framtidens interiörOptidev bakom tekniken för PostNords SameDayKeyMan bland Sveriges mest framgångsrika företagPensionärer är de företagare som håller landsbygden vid livIT-bolaget expanderar i Uppsala med ny våningPiteEnergi skapar förutsättningar för ett smartare PiteåStor invigning i GällivareSara Brandt blir ny vice vd på Almi FöretagspartnerSågen som inte darrar av att anta en utmaningActibump framgångsrikt i Australien Ny VD ska vidareutveckla ProcuratorVolkswagen bildar nytt företag inom grön el och laddningslösningar
2019-01-09
Dubbelt jubileum i Swecons utrustningsverkstad i Eskilstuna Bin-picking direkt från pall med PhotoneoNästa steg inom affärsutveckling: digital transformation med människan i centrumBAGA på VA Tour Sweden 2019Låsbart smörjmunstyckeUtökat urval av manöverdon och diametermått för reglerventil GEMÜ 567 BioStar controlHjälper proffsbyggare med utbildning!
Annonser