SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

DOT förvärvar – tar över Pohlinvest

Har nu 11 fabriker i Sverige och Danmark
Ytbehandlingskoncernen har per den 20 januari övertagit alla aktiviteter i Pohlinvest, vilket totalt omfattar varmförzinkningsfabriker på fyra platser i Sverige.

I och med förvärvet av Pohlinvest stärker DOT sin position på den svenska marknaden, eftersom man nu även kan erbjuda varmförzinkning i Halmstad, Rydsgård, Lysekil og Säffle. De förvärvade fabrikerna kompletterar de nuvarande i Sölvesborg och Eskilstuna och leder DOT ännu närmare de svenska kunderna. Förhållandena förblir desamma för samtliga anställda på Pohlinvest och den tidigare ägaren Stig Pohl kommer hädanefter att utgöra ledningen tillsammans med Henrik Steen-Jørgensen, VD för DOT AB. Den senare ser övertagandet som en stor förtroendeförklaring.

"Vi är stolta över att Stig Pohl har valt oss till att föra hans livsverk vidare. Vi har den allra största respekten för det som Stig har byggt upp. En koncern med solid kultur och ett fantastiskt engagemang som vi kommer att underhålla och kontinuerligt utveckla tillsammans med de passionerade medarbetarna”, säger Henrik Steen-Jørgensen och tillägger att man ser fram emot att kunna erbjuda en optimal setup med många lokala aktörer. I och med förvärvet av de fyra fabrikerna är DOT nära att ha ett rikstäckande nätverk av varmförzinkningsföretag i Sverige, vilket kommer att resultera i ännu bättre service för de många gemensamma kunderna.

Medarbetarna en del av familjen

Pohlinvest grundades år 1936 av Harald Pohl, Stig Pohls far, som Pohls Industrier. Under 70-talet började koncernen att fokusera på varmförzinkning, som idag är kärnverksamheten. Stig Pohl välkomnar avtalet med DOT – särskilt då medarbetarnas framtid är säkrad på bästa möjliga sätt.

"Det har varit det viktigaste för mig. Vi har avtalat att vi tillsammans ska skapa ett starkt svenskt företag med utgångspunkt i nordiska värderingar. Våra lojala medarbetare har alltid varit en del av Pohl-familjen, och det kommer de att fortsätta vara", säger Stig Pohl.

Solid utgångspunkt

I och med förvärvet har DOT-koncernen nu 11 fabriker i Sverige och Danmark. Initiativet stärker koncernens strategi – att vara fullservicepartner inom alla typer av ytbehandling och korrosionsskydd av stål. Med ett finmaskigt logistiknätverk och konstant fokus på kvalitet och leveranssäkerhet är man ännu bättre rustade att agera på en konkurrensutsatt marknad.

"Vi vill vara hela Sveriges föredragna leverantörer av ytbehandling. Med Stig Pohl och hans fabriker som en del av DOT har vi en stabil utgångspunkt", avslutar Henrik Steen-Jørgensen. Parterna är överens om att inte offentliggöra köpeskillingen.

För ytterligare information, kontakta:
DOT AB, VD Henrik Steen-Jørgensen
Telefon +45 96 280 280/direkt +45 61 62 89 36 - Mail: hsj@dot.dk
Kontaktinformation
Postadress
Box 43
29421 Sölvesborg
Besöksadress
Thure Carlssons V. 5
29421 Sölvesborg
Region
Sölvesborg
Blekinge län
Sverige
Organisationsnummer:
556095-7028
Grundat: 1946
Anställda: 350
DOT är ett specialiserat företag inom varmförzinkning, metallisering och ytbehandling. Erbjuder korrosionsskydd av stålkomponenter, korrosionsskydd av stål genom varmförzinkning, målning av galvaniserade stålkonstruktioner (Duplex), blästring, målning samt AquaCoat.

DOT har även en bred kompetens kring logistik, ett viktigt inslag i den totala produktionsprocessen. Nordens största kapacitet med företagets anläggningar i Eskilstuna, Sölvesborg samt fyra anläggningar i Danmark med Nordens största zinkgryta. Stor flexibilitet genom hantering av både stycke- och seriegods på upp till 25 meter. Godkänd leverantör till fordonsindustrin med anläggning optimerad att varmförzinka chassidetaljer. Företagets produktionsanläggningar är utformade enligt de mest moderna principerna. Den tekniska utrustningen ses kontinuerligt över för att säkert kunna möta våra kunders krav och efterfrågan. DOT erbjuder paketlösningar som underlättar projektstyrningen. Det ger kortare leveranstider och minskade totalkostnader för kunden. En process som ständigt utvecklas och uppdateras för att säkerställa flödet, ett starkt argument för lyckade möten och offensiva expanderingar.

Certifierad enligt Approved Galvanizer (ISO 1461, ISO 14713-2, 1090-2 relevanta delar) samt DASt Richtlinie 022. Kvalitetssäkrat enligt ISO 9001 samt miljöcertifierad enligt ISO 14001.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

AAA – DASt r022 – EN ISO 1090-2 – EN ISO 12944 – EN ISO 1461 – EN ISO 14713-2 – ISO 14001:2004 – ISO 9001:2000 – SS-EN ISO 1461:2009

Kontakter

Bjarne Sändergård
Försäljningschef
0456-422 01
0708-395 171

Filmer

JIWE informations film

JIWE informations film
Jiwe konstruktionsråd och vägledning

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-17
Nytt AI-verktyg ska öka lönsamhetenTECEs nya Smart Home-system: energieffektivtWästbygg Gruppen avyttrar logistikfastighetByggelement öppnar ny fabrik Trimble's connected For­est Management System
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa